Ще продават три балнеохотела на търг за не по-малко от 12,184 млн. лв.

Трите хотела са частна държавна собственост и се намират във Варна, Хисар и Велинград
19 май 2005 16:38,

Три балнеохотела, които са частна държавна собственост и се намират във Варна, Хисар и Велинград, ще бъдат продадени на търг според решение на Министерският съвет, съобщи правителствения пресцентър. Балнеохотелите
са собственост на Държавно предприятие "Строителство и възстановяване" и са построени преди повече от 40 години като ведомствени почивни станции за работещите в бившите Строителни войски.

Първият имот е балнеохотел "Сана" в гр. Варна - курортен комплекс "Св. св. Константин и Елена". Представлява терен с площ 24 013 кв. м и построения в него 3-етажен хотел. Вторият имот е балнеосанаториум "Средна гора" в гр. Хисар. Общата площ на имота е 11 795 кв. м и намиращата се в него масивна сграда, която включва 5-етажна хотелска част 2-етажна балнеолечебна част.

Третият имот е балнеохотел "Родопи" в гр. Велинград. Имотът е с площ 13 559 лв. и четириетажна хотелска част.

Министерският съвет е възложил на министъра на регионалното развитие и благоустройството да проведе търг за продажба на имотите. Началната тръжна цена ще бъде не по-ниска от определените от лицензиран оценител. За балнеохотел "Сана" тя е 9,782 млн. лв., за балнеосанаториум "Средна гора" - 1,497 млн. лв., а за балнеохотел "Родопи" - 905 448 лв.

Средствата от търга ще се използват за погасяване на дължимите публични държавни задължения на Държавно предприятие "Строителство и възстановяване". Те са 9,163 млн. лв. Голяма част от тях са към държавния бюджет и Националния осигурителен институт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации