Създателят на "Big Brother" пуска нов TV канал в Холандия

За местното риалити шоу търсят жена, склонна да роди пред камерите
15 авг 2005 10:56,
Създателят на "Big Brother" пуска нов TV канал в Холандия
Джон де Мол
Джон де Мол, холандският милионер от световноизвестната телевизия, известен като създателят на риалити шоуто "Big Brother", стартира този уикенд нов телевизионен канал, наречен Talpa.

Talpa, чиито предавания ще започват след 18 ч., ще излъчва множество реалити емисии, сред които звездата - "Big Brother". За новия сезон на шоуто Talpa търси кандидатка, склонна да роди по време на шоуто.

Друг важен елемент от програмата на телевизията ще е спортът – богатството на Джон де Мол е позволило на Talpa да спечели през декември правата за излъчванена футболния шампионат от първа дивизия в Холандия в най-доброто телевизионно време.

Интересът на холандските телевизионни зрители към спорта е огромен. От 40 години държавната холандска телевизия NOS печели най-голям интерес със спортната си емисия.

50- годишният Джон де Мол е създал Talpa след като през 2004 г. напуска продуцентската къща Endemol, която през 2000 г. продава на испанската компания Telefonica за 5,5 млрд. евро.

С големите си връзки де Мол безпроблемно привлича най-добрите шоу водещи, с което сериозно застрашава останалите комерсиални канали.

Легендарният любител на спора и този път не се повлиява от общественото мнение и създава предаване наречено "Искам детето ти и нищо повече" в което самотна жена може да си избере донор на сперма.

Идеята на "Sperme show", както го наричат холандските медии, датира от 2001 г. но тогава се разяриха серия от протести, включително и в парламента, и идеята беше изоставена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание