Сексът в медиите

Тийнейджър, който гледа много телевизия, обикновено прави секс за първи път на възраст между 14 и 16 години
8 апр 2006 14:56,
Сексът в медиите
Снимка: Corbis

Колкото повече сексуално съдържание има в медиите, най-вече по телевизията, толкова по-рано младежите започват половия си живот. До този извод са стигнали учени от университета в Северна Каролина, провели изследване по въпроса, цитирано от агенция Ройтерс.

Тийнейджър, който гледа много телевизия, често чете списания със снимки на разголени звезди или със секс съвети, обикновено прави секс за първи път на възраст между 14 и 16 години.

Според ръководителя на екипа, осъществил проучването, когато младите непрекъснато гледат „горещи“ сцени по телевизията, те смятат, че целият свят, освен тях самите, прави любов, а те са лишени от нещо, което се предполага, че би трябвало да имат.

Ако телевизията заема по-малка част от времето на подрастващите и те спортуват, четат или общуват повече, то опасността да започнат половия си живот само за да не се чувстват изолирани е много по-малка.

Оказва се, че най-рано до сексуален акт под чуждо влияние стигат младежите в САЩ, където е най-голям делът на младите, определящи телевизията и киното като основно хоби.

Според учените от университета в Сверена Каролина това е и една от причините за голямото разпространение на нежеланата бременност сред американските тийнейджъри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание