Започват подготвителните работи по реконструкция в ТЕЦ Република

Изграждането на пети парогенератор трябва да приключи през март 2008 г., тогава ще бъде пуснат и нов електрофилтър към централата
28 авг 2006 10:22,
Започват подготвителните работи по реконструкция на пети парогенератор на ТЕЦ "Република", съобщи заместник-изпълнителният директор на "Топлофикация" - Перник Веселин Гергинов.

Изпълнител на обекта е обединение "Струма", състоящо се от българските фирми "Енергоремонт холдинг" и "Риск инженеринг".

Котелът е най-мощният в централата. Реконструкцията е на стойност 6,5 млн. евро и се финансира от международния фонд за извеждане от експлоатация на АЕЦ "Козлодуй". Парите се отпускат безвъзмездно от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Изграждането на парогенератора трябва да приключи през март 2008 г. Тогава ще бъде пуснат и нов електрофилтър към централата, който може да редуцира праховите й емисии от 2 500 мг/нормален кубичен метър до 50 мг/нормален кубичен метър.

Ремонтът на парогенератора се осъществява по проект "Рехабилитация на топлопреносната мрежа на Перник". Проектът се финансира със заем от Световната банка, безвъзмездно предоставени средства от Европейската банка за възстановяване и развитие и местно финансиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание