Влагаме 1,5 млрд. евро в селското стопанство през 2007-2009 година

С част от финансовия ресурс - 440 млн. евро, земеделските производители ще бъдат директно подпомагани
29 авг 2006 11:41,
1,5 млрд. евро ще бъдат вложени за развитието на селското стопанство в България след приемането на страната в Европейския съюз през 2007 до 2009 г., съобщи заместник-министърът на земеделието Светла Бъчварова при откриването на международния панаир "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич днес.

По нейните думи с част от финансовия ресурс - 440 млн. евро, земеделските производители ще бъдат директно подпомагани, а 388 млн. евро ще бъдат отпуснати за пазарна подкрепа. Най-много средства - над 740 млн. евро, ще бъдат инвестирани в развитието на селските райони.

356 фирми от страната и чужбина участват пряко или чрез свои представители в ХIV издание на специализираното изложение "Селското стопанство и всичко за него". Трактори и комбайни, селскостопански инвентар, машини и съоръжения за животновъдството, фуражното производство, хранително-вкусовата промишленост са изложени в панаирния комплекс. Земеделските производители могат да си закупят и парници, оранжерии, сушилни инсталации, опаковъчна техника, препарати за растителна защита и други.

Панаирът ще продължи до 2 септември, а на най-добре представилите се фирми ще бъдат връчени призове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание