Ще отдават на концесия две пристанища на територията на Видин

До седмица ще бъде прието правителствено решение за отдаването на концесия на пристанище Север, заедно с фериботния комплекс
30 яну 2007 14:51,
Две от общо трите пристанища на територията на Видин ще бъдат отдадени на концесия. Това съобщи на пресконференция днес министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

До седмица ще бъде прието правителствено решение за отдаването на концесия на пристанище Север, заедно с фериботния комплекс. Малкото територия, с която разполага пристанище Център, не създава добри условия за концесионирането, дори и за по-дълъг период до 35 години, уточни министърът. Това създава трудности за бъдещи инвестиции в това пристанище, които по предварителни разчети ще достигнат 154 000 лева.

На посоченото пристанище могат да се направят няколко корабни места допълнително единствено чрез пунтони, но други инвестиции са невъзможни, коментира министърът. Водени са разговори с кмета на града Иван Ценов към територията на пристанище Център да бъде присъединена речна гара, която е общинска собственост.

За пристанище Юг не са предприети действия за концесиониране, тъй като то е малко, разполага с две корабни места и се използва основно за доставка на суровини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание