Най-скъпите университети в света

Те не са в швейцарските Алпи, нито в Персийския залив
23 яну 2008 12:35,
22
Най-скъпите университети в света
Университетът Джордж Вашингтон. Снимка: visitingdc.com

Изненадващо, най-скъпите университети в света не са престижни учебни заведения в швейцарските Алпи, нито в Персийския залив.

Не са и предпочитаните от американския елит Харвард и Принстън, нито британските институции Кеймбридж или Оксфорд.

Най-скъпият университет със срок на обучение 4 години в САЩ (а най-вероятно и в света) е университетът Джордж Вашингтон във Вашингтон, окръг Колумбия, където годишната такса за обучение за 2007 – 2008 г. е в размер на 39 240 долара, сочи класация на Форбс, изготвена по данни на Chronicle of Higher Education.

В топ 5 влизат още: Кеньон Колидж в Охайо (38 140 долара), Бъкнел Юнивърсити в Пенсилвания (38 134 долара), както и Васар Колидж (38 115долара) и Сара Лорънс Колидж (38 090 долара), и двата в Ню Йорк. Всичките са частни, във всичките се влиза трудно и са изключително скъпи – и то преди в цената да се включат стая, храна и учебници.

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
бахахаха, ако тези цени са истински, то съжалявам глупаците, които дават цяло състояние, за да завършат специалност, която могат да завършат навсякъде по света за десетки пъти по-малко пари, вкл. и в България. ако някой си мисли, че напр. завършилите икономика в Кембридж, вместо в София са много по-добре подготвени за реална работна атмосфера, много се лъжете. Но да живее предубедеността :) И т.н., това важи за много други специалности, изкл. може би инжинерните специалности.