Строители искат оскъпяване по вече сключени договори заради инфлацията

Становището им бе изразено по време на проведена в София кръгла маса
9 юли 2008 13:41,
9
Строители искат оскъпяване по вече сключени договори заради инфлацията
Снимка: БГНЕС

Би трябвало да има законова възможност за индексиране на цените на строителните работи според инфлацията, особено що се отнася за строителни договори със срок за изпълнение две-три години, поискаха днес големи български строителни фирми.

Становището им бе изразено по време на проведена в София кръгла маса между ръководството на Българската строителна камара, Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Националното сдружение на общините в България.

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Destruction преди 15 години
Да го духат строителите. За тези ***, които строят заслужават да им се отрежат ръцете, а не да им се дават пари, камо ли повече пари. В държавата почти не остана красиво място, което да не е опропастено от копторите "съвременните" строители.
7
0
 
0
 
! Отговори
ГЛУПИ преди 15 години
Ами тогава да има законово индексиране на заплатите, на пенсиите, на болничните, директно !Имайте малко срам!Ако искате ще ви съберем помощи и ще открием набирателни сметки, няма да ви оставим с мизерни печалби от 300% я, хора сме за това!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този бизнес е най- печеливш. Как може 1 кв.м застроена площ да струва 900-2000 евро?Не си изповядват следлките на реална цена и това го знаят и управниците и финансовото разузнаване и данъчните органи. Кой бизнес носи печалба в пъти?Ами като са търговци и са сключили търговски сделки следва да си поемат и търговският риск. Защо не си плащат дължимите данъци на държавата?Укриват доходи, а сега олеле, помагайте, ама тази песен свърши сега е ерата на свободното договаряне!
5
0
 
0
 
! Отговори
Pako преди 15 години
Като им е неизгодно да строят ами да спрат... ама не щат хммм защо ли ????
4
0
 
0
 
! Отговори
Elena преди 15 години
eii,golemi tarikati ,pri tezi i bez tova super visoki i nerealmi ceni na stroitelstvoto,i oshte na tova otgore poskupvane,,,
3
0
 
0
 
! Отговори
Svilen преди 15 години
Номер 2 го каза точно. За какво ни е да спасяваме строители? Нека някои фалират, както може да фалира всеки друг. Или да извадним от единия джоб за да дадем на закъсалите строители?! Сред тях има толкова неграмотници...За хеджиране чували ли са? Как може едно производствено, експортно ориентирано предприятие да си застрахова валутен риск, ценови скок на материали и т.н. а нашият строител иска сега и да му платим масрафа, че да не си нарушава темпа на покачване на харчалъка...
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Строителните предприемачи 200% и повече печалба им е малко и затова искат да си вържат гащите. Когато в моя трудов договор включат такава точка, тогава и аз ще им подпиша такъв договор.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Би трябвало да има законова възможност за индексиране на цените на строителните работи според инфлациятаima takawa i se opiswa kato tochka w dogowora kojto blql sega da si surba poparata

Спонсорирани публикации