София – следващата Барселона?

Българската столица може да стане един от нова вълна притегателни центрове за туристите в Европа, заедно с Вилнюс и Краков
20 авг 2008 09:25,
55
София – следващата Барселона?
Снимка: Булфото

Българската столица може да стане един от нова вълна притегателни центрове за туристите в Европа, заедно с Вилнюс и Краков.

Това сочат резултатите от ново проучване, поръчано от консултантската маркетингова компания Saffron и предоставено на Investor.bg.

То изследва силата на градовете в Европа, разгледани като търговски марки на базата на удобствата и атракциите, които предлагат на туристите.

Също както установените градове в „стара Европа“, тези нови „скрити звезди“ имат потенциал да привличат туризъм и бизнес, но „се продават“ под потенциала си, за разлика от Ливърпул и Берлин, които продават своя на по-висока цена.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Аз работя на Wall Street и в последно време благодарение на личностните си способности да анализирам икономическите, политическите и социалните явления на макро и микро ниво мога да споделя, че с успех атакувах и превзех финансовите пазари и направих бруто около 15 милиона щатски долара. Е, данъците не са леки, но в една демократична страна трябва да се плащат данъци. Иначе аз съм финансово обезпечен и без тая страхотна финансова инжекция и отдавна живея в триетажен апартамент в Mанхатън.
53
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
ако софиянци се преместят в Барселона а барселонци в София ще е голям шок за испанците -вервайте ми !!!
52
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Враца ще стане следващият Париж, а София да го духа
51
0
 
17
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
ХАХАХА! С какво сравнявате това село??? софия още 100 години да върви напред, а Barcelona все назад (което не им го пожелавам) няма да се застигнат.И наистина много важно е и това, че Барса е на море,а я сравнете заплатите в двата града, даже и цените и покупателната способност, на какво ниво е спортът,и дали там бай-*** могат да си позволят така помашки да карат колите си като тука, и дали цвили чалга отвсякъде и дали има *** махали на 5 км разстояние от центъра... и.т.н....и метрото колко ли години са го строили, дали така се изсичат и застрояват залените площи...
50
0
 
17
 
! Отговори
Gogo преди 15 години
Аз съм от София и ми е страшно смешно да чета подобни очевадно поръчкови статии и проучвания които са на светлинни години от реалността... Господата от Saffron и Investor bg явно са слепи ,глухи, ***, или всичко заедно или просто имат изгода от глупостите които пишат... както и да е София е заприличала на бунище а това няма да се промени с писането на евтини поръчкови проучвания драги бизнесмени и строителни предприемачи.
49
0
 
17
 
! Отговори
pl преди 15 години
na sofia shte i trqbvat oshte hilqda godini sigurno da zaprilicha na nqkoi evropeiski grad.To daje selata v ispania sa po hubavi ot sofia
48
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
I koe 6te e atrakciata?Mangalskite karuci po jaltite paveta :-)))
47
0
 
17
 
! Отговори
pfff преди 15 години
аре селото да не лае много много
46
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
xa-xa-xa
45
0
 
17
 
! Отговори
optimist преди 15 години
Няма лошо, обаче Barselona си имаме МОРЕ.Та по-вероятното е-- ще стане нещо друго. Желая успех в начинанието!!!
44
0
 
17
 
! Отговори
optimist преди 15 години
Няма лошо, обаче в Бърса си имаме МОРЕ.Та по-вероятното е-- ще стане нещо друго. Желая успех в начинанието!!!
43
0
 
17
 
! Отговори
hahahahaha преди 15 години
sofia - grad-muzei na evrpeiski grad ot nachaloto na minaliq vek :D hahaha
42
0
 
17
 
! Отговори
iva преди 15 години
Хахахахахахаххаха, това няма да стане с платени заглавия по вестниците..... а в някой друг живот.
41
0
 
17
 
! Отговори
Кумчо Вълчев преди 15 години
Доведете чужденците в София за да видят най-мързеливия кмет на света и как са изглеждали европейските градове през 1912 година!
40
0
 
17
 
! Отговори
SD преди 15 години
Вместо Антони Гауди да направи мозайки и паркове софианци ще направят мозайка от торбички за смет, фасове, дъвки и кучешки.... по улиците. Лампи няма да има, защото жицата ще е извлечена.Наместо готически квартал ще има класически *** кварталИ като връх на творението няма да има Саграда Фамилия, а Кула Борисова (от бали за смет)
39
0
 
17
 
! Отговори
Arkan преди 15 години
Smiah , lele smeshni ste
38
0
 
17
 
! Отговори
SD преди 15 години
Първите редове вече се превиват под столовете
37
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
absolutno sym syglasen s teb 4ove4e. Wien e super grad. I bratislava kyde jivea ot 1 godina e dosta krasiv grad. Za Paris, Brussel i drugite mesta kydeto sym bil - niama da govoria. a tva za Sofia - vica. Jurnalist4eto - ti bill li si v Barselona???
36
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Да ви на проучванията, който ги прави тея неща сигурно му е завряна главата отзад
35
0
 
17
 
! Отговори
emigrant преди 15 години
Jiveia v Porto.Imame priateli v Barselona i sam hodila veche pone pet pati.Chudia se i se maia,kak mu e doshlo na akala na tozi *** da sravniava dvata grada!Edno pone e sigurno...........TOI NIKOGA NE E BIL V BARSELONA!!!