Цената на петрола се срути

Черното злато стигна 66,75 долара за барел
23 окт 2008 08:48,
55
Цената на петрола се срути
Снимка: БГНЕС

Цената на петрола се върна на нивата си от средата на миналата година, след като вчера суровината попадна под масирани разпродажби заради данните за петролните запаси на САЩ.

Те са се увеличили с 3,2 млн. барела до 311,4 млн. барела през последната седмица при очаквания на анализаторите за увеличение от 2,65 млн. барела.

След драстичния спад от над 7 на сто, постигнат в рамките на търговската сесия в Ню Йорк обаче, цената на черното злато започна да се стабилизира, тъй като погледите се насочиха към предстоящата утре среща на ОПЕК, на която се обсъжда намаление на производството с 1 млн. барела дневно.

По време на търговията петролните контракти с доставка през декември понижиха силно цената си с над 7 на сто (5,43 долара) до 66,75 долара за барел, което е най-ниската цена на затваряне от 13 юни 2007 година до сега.
  Вижте още  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и ОМВ си вкарват горивата,знам понеже работя във отдел доставки!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Един студент в UK изкарва повече от тебе тук с по малко бачкане.... оптимист такъв... явно не виждаш фактите ! :)
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Доскоро нефта беше по 150 долара за барел. Тогава качиха всичко, защото цената била скочила. Сега обаче цената на петрола е паднала повече от половина на 66 долара за барел. Та в този тон искам да попитам защо цените не паднат наполовина или да се върнат в старите им рамки??? Ако има някой специалист, моля да ми отговори на този парадокс
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ха-ха-ха....Нямаш си на идея колко мно-о-о-о-го, колко тотално си заблуден. Не искам сега тук да пиша дълги фермани с доказателства, че когато интелигентен човек отиде на запад не само не мизерства, а дори и живее стандарт които тук никога не може да си позволи. Отделно работата която работят там е точно по специалността им, докато тук не са могли да си намерят свободни места или им се е плащало малко. Говоря за специалисти, не за общаци по строежите. Но най-силният ми довод, че плещиш пълни глупости е това, че ако тук беше раят за които говориш, щяхме да бъдем заляти от емигрантска вълна от запада, а не обратното :)))
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
98 година петрола като беше 25-30$ барела , Нафтата беше 60ст а бензина 80...
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хи хи дето избягаха от България мизерстват из цяла Европа-ФАКТ! Кво значи печеля повече? И то в Германия!! При положение ,че Германците са с най-кофти данъци!! Съмнявам се да взимаш заплата от 2000 евро но дори да вземеш такава то в Германия това е нищо!! Първо данъка е 50% та ако вземаш 2000 евро ти удържат 1000. От оставащите ти 1000 евро трябва да дадеш 100 евро за здравна застраховка. Останха ти 900 евро обаче трябва да си платиш и квартирата. Да кажем ,че си в най-бедния град и квартирата ти е само 500 евро. Квартирата всъщност е само една стая и мини кухня която може да побере само една пералня и една фурна ! Останаха ти 400 евро ами храна? Ами дрехи? Ами интернет? Ами мобилен? И в края на месеца едва си го изкарал. Е ако това е живот здраве му кажи. Предпочитам тук да си взимам хилядарката , не живея в една стая . Карам си що годе хубава кола и горе долу се оправям без лишения. А ти изкарваш 2000 евро- тоест 4000лв. но живееш на ръба на отцеляването ,сам , далеч от приятели и роднини но потънал от срам ,че мизерстваш в Германия и те е срам да се прибереш. А в Германия както знаем коли имат само по заможните и ти едва ли имаш кола там а и как би я потдържал? Стига фантазии ,знаем какво е ***. А ти едва ли ще вземаш 2000 евро ,кой знае колко мизерстваш и изобщо не можеш и да си помислиш за жена и семейство.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Благодарение на юнаци като 21 може скоро цените в България и Турция да се изравнят.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой да каже на Вальо Златев.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Турция бензина е средно 3.20лв за литър.Бях там преди няколко дни и в цяла Турция е така,а не само на една бензиностанция.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не забравяйте акцизите и ддс-то, те съставляват по-голямата част от цените на дребно, и за тях трябва да благодарим на тройната ламя, ако искате да видите колко са точно, идете на интернет страницата на лукойл. А самият лукойл също още трябва да сваля.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
23- ти. Ти наистина си мноо зле щом като не можеш да се въздържиш да не се похвалиш на всяка цена че изкарваш повече. Няма да ти развалям комплексарската идилия за да ти казвам колко изкарвам аз.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Протестирам! Аз съм германски о-ли гоф-рен, но тук в Германия дори о-ли гоф-рен-ите изкарваме много повече отколкото вие в България, затова и не ни пука от това какви са цените.
22
0
 
0
 
! Отговори
тиг преди 15 години
Ми тия "*** руски " що не я затворят тая *** рафинерия та да мирнат голфарите :)
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
20 - ти си пълен о-ли гоф-рен. Ние имаме най-голямата рафинерия на балканите държана от руски мафиоти, които замърсяват въздуха щото не са вложили и една рубла за пречиствателни инсталации и плащат заплати по 400 лв. Колко са заплатите на работниците в рафинериите в белите държави, бе кре-тен?Аман от тъ-пи руски о-ли-гофре-ни.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вижте какви са цените по бензиностанциите в Гърция, Турция,Румъния, Европа, когато там станат 1,5 за литър може да негодуваме , а другото е пазар, за който бленувахме.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А, незнам какви са цените - тук в Германия зареждаме а и по принцип пазаруваме без да се интересуваме от цената, защото знаеме че правителството се интересува вместо нас.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мръсните, руски рекетьори от Лукойл не стига че само обгазяват Бъргас с мръсното си производство, в което не са вложили никакви нови инсталации ами държат гадния, некачествен бензин който произвеждат на цена над 2 лв при положение че трябва да е лев и нещо. Вън от България кръвопийци!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кви глупости пишеш бе? Та нали в Германия и Италия хората съдят Петролните компании щото и там не свалят цените я кажи какви са ви цените в Германия? Доколкото знам нафтата и Бензина там са още по-скъпи. В цяла Европа не се свалят цените както трябва. Петрола поскъпна ,поскъпнаха и горивата , петрола падна драстично с близо три пъти от 150 долара за барел паднаха на 65 долара в момента. Но цените на литър гориво паднаха едва с 20%
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така е - българина е роб и само се вайка но търпи - затова и ще го мачкат и изцеждат портфейла колкото си искат. Тук в Германия никога няма да се случи такова нещо, защото правителството контролира нещата и служи на нацията, докато в България мафията контролира нещата, а правителството служи на нея.Докато не се намери някой робин худ да убие няколко знакови български политици свързани с мафията, нещата няма да се променят.
15
0
 
0
 
! Отговори
Do 13 преди 15 години
:) Ами от къде ще купуваме Бензина ????Ако все още не знаеш в България май единствено Ром Петрол не купуват от нефтохим-а :), макар че и за тях не съм сигуренШел, Еко , и т.н. и т.н. Всички купуват от нефтохим-а