Агенции за имоти призовават за държавна намеса в сектора

Около 150-200 агенции и офиси за имоти са затворили или спрели дейност у нас през януари
16 фев 2009 16:36, Десислава Попова
7
Агенции за имоти призовават за държавна намеса в сектора
Снимка: БГНЕС

Държавната намеса е много необходима в днешната ситуация на пазара на имоти у нас, коментира на пресконференция днес Теодора Димитрова, управляващ партньор на мрежата от независими агенции за имоти ERA за България и Румъния.

По думите й, въпреки че не е известно коя от мерките ще има ефект, "трябва да се действа, трябва намеса“. За пример тя даде Румъния, където е направено предложение за гратисен период за млади семейства с ипотека, които купуват дом за първи път.

Коментарът на Димитрова бе в отговор на въпрос по повод направено вчера предложение от строителната и нотариалната браншова камара за мораториум върху лихвите по ипотечните кредити, в случай че жилището е единствено за семейството.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не са цените ни като в Европа, а значително по-високи, отколкото са там и то при доходи, доста по-ниски от тези на средния европеец. Не е нормално квадратен метър жилищна площ във квартал на Варна да е с цена колкото или дори по-висока от същия във Виена, поне на мен така ми се струва.
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
напълно съм сгласен с ном.4, защото не само на жилищата цените са космически. на всички стоки у нас цените са европейски, качеството никакво, а заплатите ни балкански. тези, които са решили да вземат кредити за покупка на жилище, предполагам, че предварително са си направили сметките как ще ги погасяват. по начало банките не даваха кредит, ако той не е обезпечен тройно.
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
когато строителната мафия заедно с фирмите за недвижими имоти вдигнаха цените до космоса и за едно обикновено средно статистическо младо семейство беше непосилно да си купи жилище ....тогава никои не обръщаше внимание, нашите цени са като в Испания, защо не търсихте намесата на държавата /то че има държава/, всеки си измива ръцете, че това е то пазарната икономика, търсенето определя и цените. Сага като всичко замря и никои не купува имоти почнаха да реват...
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Da naistina cqlata dyrjava e pred ***,krizata tepyrva zapo4va.
2
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ами така става,когато управляват комунистите.Батак пълен.Айде сега пак гласувайте са БСП и за техните отрочета ДПС.
1
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ТРЯБВА НАМЕСА НЕ САМО ТАМ,АМИ НАВСЯКЪДЕ.ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е ПРЕД ФАЛИТ,НИЩО НЕ ВЪРВИ.ЩОМ ВЕЧЕ И ХРАНИТЕ/ЛЕКАРСТВАТА ИМАТ 50% СПАД НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО............