Въпросът с възстановяването на жилищния пазар остава без еднозначен отговор

Оптимизмът завладя част от участниците на пазара, но засега изглежда недостатъчен
2
Въпросът с възстановяването на жилищния пазар остава без еднозначен отговор
Снимка: БГНЕС

Макар и оптимизмът за състоянието на жилищния пазар у нас да започна да завладява редиците на строителни предприемачи и брокери на имоти, трудно може да се каже същото за хората, взели участие в онлайн анкета на Investor.bg.

От гласували общо 2711 посетители на сайта в онлайн анкета над една трета (34%) очакват жилищният пазар у нас да се възстанови чак през 2011 г. или по-късно. Това е и отговорът, събрал най-много гласове.

Почти толкова популярна е и нагласата, че пазарът няма да достигне същите нива като досега – така са предпочели да отговорят 31% от анкетираните.

Общо 20% са умерени оптимисти, като възлагат надежди пазарът да се възстанови през 2010 г., а едва 11 на сто са на мнение, че това може да стане до края на текущата година. 4% са предпочели да не се ангажират с мнение.

Тези настроения са далеч от изказаните миналата седмица мнения на представители на строителни компании и агенции на имоти, че пазарът на жилищни имоти в страната вече дава признаци на съживяване – нарастват интересът и активността на потенциалните купувачи, а цените през последните месеци се задържат без понижение, посочиха те.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
потребител преди 14 години
Мдааа..... Гладна кокошка просо сънува....