Кризата вероятно ще замрази цените на ски картите в зимните ни курорти

Засега не се наблюдават масови увеличения на цените
34
Кризата вероятно ще замрази цените на ски картите в зимните ни курорти
Снимка: Булфото

Заради кризата собствениците на ски съоръженията в големите зимни курорти у нас вероятно няма да вдигнат цените на картите за тях, прогнозира на семинар днес Богомил Николов, председател на Българската национална асоциация на потребителите. По думите му те все още не са обявили актуалните си цени, но това може да стане „всеки момент“, защото са заявили, че ще го направят „в началото на декември“.

Справка в сайта на Юлен АД, собственик на съоръженията в ски зона Банско, потвърждава това предположение – обявената там цена на еднодневна карта за възрастен за периода от 1 декември 2009 г. до 31 март 2010 г., с изключение на празниците от 24 декември до 10 януари, е 50 лв., колкото е била и миналия сезон.

От сайта на Витоша ски става ясно, че цената на еднодневната карта за възрастни за сезон 2009-2010 също е без изменение – 35 лв.

Пампорово и Боровец все още не са публикували в интернет цените на картите за новия сезон. Според данните, представени от Николов, в Пампорово миналата година еднодневната карта е била 50 лв., а в Боровец - 55/35 лв.
 

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Nefteniq преди 14 години
Защо в Кортина Д'Ампецо , а не в Банско:1- Чистота, префектна организация, безупречно обслужване, нормални цени2-Няма нацупени, мустакати македонки, които продават домашни терлици по 45 лв3-Няма нацапана от сутинта с мистрията брокерка на недвижими имоти, която се опитва да ти продаде апартамент in the middle of nowhere за 300000 евро4-Няма хотели за 160 лв на вечер с лошо отопление, прекъсване на топлата вода,намусен персонал и развалени продукти в ресторанта5-Не е в България, слава Богу
33
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Живи да ги ожали човек тия хотелиери!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ ВТОРИ СЕ НАКРАДЕ И СТАНА ХОТЕЛИЕР,АМИ *** ***.ХОРАТА СА КАЗАЛИ ,НЕ СТАВА САМО С ПАРИ,ТРЯБВА И АКЪЛ.КЪЩИ ЗА ГОСТИ,КЪЩИЗА ***,ГОСТОПРЕМНИЦИ,КВАРТИРИ,ХОТЕЛИ - АБЕ ТО ХОТЕЛИЕРИТЕ СТАНАХА ПОВЕЧЕ ОТ КЛИЕНТИТЕ.НИКОЙ ДАНЪЦИ НЕ ПЛАЩА.КАКВО ИСКАТЕ ?ТОВА Е ТО,В ПРИРОДАТА ЗАГУБИ НЯМА.
31
0
 
0
 
! Отговори
чичо Мишо до 29 преди 14 години
Я ми кажи за какво ниво пишеш ?Аз това ниво не го виждам,както много други.Едно време какви готвачи имаше по заведенията,можеше да си оближеш пръстите.Днес няма кой да ти направи една боб чорба.Нашите готвачи заминаха главно за Германия.Миналата година нали ХЕИ направиха проверка в Банско - от 30 заведения - 30 глоби.Сам си прави сметката за нивото на туризма.Качеството на услугата е поне 10 пъти надолу от отва преди 20 години.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нали знаете девиза на банскалии- "всяка снежинка е стотинка!". Освен да им пожелаем............. :-)
29
0
 
0
 
! Отговори
до Чичо Мишо преди 14 години
много неподготвено изказване за умирането на туризма. Българския туръзим никога не е имал нивото, което достигнахме тези години. Аман от неподготвени изказвания. Това, че по "моренцето" са ти били пусти дискотечките не значи , че Рилския манастир Белоградчишките скали не са били претъпкани с малко по-образочани британци от теб, посещаващи исторически обект локализиран в Твоята страна, който ти дори и не си посещавал, не значи , че туризма ни е умрял.
28
0
 
0
 
! Отговори
Тодор Живков преди 14 години
"Навсякъде и по всяко време има матрял"
27
0
 
0
 
! Отговори
чичо Мишо преди 14 години
Абе вие не разбрахте ли,в България туризма умря преди 20 години.Това,което беше вече го няма.Клиентите също ги няма,те отидоха другаде.
26
0
 
0
 
! Отговори
ОДИСЕЙ преди 14 години
Браво, добра новина за каращите ски и планинарите. Дано условията и обслужването бъдат на ниво.
25
0
 
0
 
! Отговори
joro преди 14 години
разликата е в това от 2001г се чудеха колко гори да откраднат за цара след това колкото може хотели да направят и сега бате ти боико как да товари народа с данаци и повишава всички цени за децата 35лв за пенсионерите постоянно да им вдигат пенсиите 20; всичко е бизнес цигарите 5лв не пълнили гушата на доган
24
0
 
0
 
! Отговори
Ваня преди 14 години
Какво увеличение ги гони кукувците?!?! В Швейцарските зимни курорти ски картите са по- евтини от нашите ,на всичко отгоре включнат нвапитки ,застраховка и тоалетни.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и Банско много го застроиха,стана един краварник там.качеството на облужване липсва,един свестен ресторант не можеш да оздириш,на всичкото отгоре цените са битер европейски.най-важното е,че липсва настроение.Туристите намръщени,персонала гледа накриво,не може да разбереш,че са празници.егати курорта,егати държавата.по-добре да фалират,поне следващите след тях да направят нещо.
22
0
 
0
 
! Отговори
skior преди 14 години
vajnoto e da ima mnogo, mnogo sniag! drugite gluposti za bettonite, i za loshoto otnoshenie na liftajiite, hich ne me gree.bansko ima iaki pisti. kakto i borovetz. dai boje da natrupa kato prez 80te. stiga s te hatevali i govorili za Alpite. v Alpite e unikalno, no i naste sklonove si gi biva dosta.taka che otivaite sichki da pravite tanza za sniag!
21
0
 
0
 
! Отговори
вещ преди 14 години
Хора, за тези пари се карат ски в цял регион в Австрия! Няма опашки, перфектно обработени писти, които не можеш да обиколиш за седмица с модерни съоръжения /Банско може само да ги сънува/, чисти тоалетни и най-важното цената на бирата е една и на 1000м и на 3500м.Обичам кисело мляко, но истината ми е по-скъпа!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хъ тази година май хотелиерските мишки ще духат супата за туристи. Ами да я духат, като искат да стават милионери за един сезон. Ще станат като черноморските мишоци, с празни хотели и заеми за цял живот. Аре да лапат въжето на ски влека и дасе тътрят по бетона!
19
0
 
0
 
! Отговори
ДО 13 преди 14 години
АБЕ ТИ ЛУД ЛИ СИ ИЛИ СИ *** ?НА НАШИТЕ КУРОРТИ НЕ СТЪПВАМ.ПОВЕЧЕ ТАЗИ ГРЕШКА НЯМА ДА Я НАПРАВЯ.НАШИТЕ МУТРИ ОТ ТУРИЗЪМ НЕ РАЗБИРАТ,ТАКА И НЕ СЕ НАУЧИХА ДА КАЗВАТ ЕДНО "ДОБЪР ДЕН".*** ЦЯЛАТА ПРИРОДА,СЕГА СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО НЯМА КЛИЕНТИ.ГЛЕДАЙ ФИЛМА ЗА СЛЪНЧЕВ БРЯГ,ВСИЧКО Е ЕДНО И СЪЩО НАВСЯКЪДЕ.*** ДО ШИЯ.
18
0
 
0
 
! Отговори
nedko todorov преди 14 години
Аз работя в туризма едва си намерихме работа с приятелката ми в Пампорово където бях миналия сезон.Не ми се мисли как ще го изкараме ще бъде тежко ,а наистина е много скъпо в комплекса и е неоправдано скъпо,ама няма как поне тази зима сложиха оръдия за изкуствен сняг.Дано да се получи сезон.
17
0
 
0
 
! Отговори
ddt преди 14 години
Petre davai sita momche :))) da vzemem da minem i az :))) dobre mi se vijdat cenite
16
0
 
0
 
! Отговори
Do Petar преди 14 години
Do Petar - Petar, bratle dai info za tozi hotel v koito rabotish, predpolagam ima website. Mislia che shte e polezno za mnoo hora, 10x
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кой ти ходи по нашите т.нар. курорти , станали измислени туристически центрове , пълни бетонни *** ?! Май само пияни студенти за 8 декември и това е.. Баш скиорите и фри райдърите отдавна са на запад от Словения ;)