Бърни Екълстоун с интерес за писта на Формула 1 у нас

Министър Трайков се срещнал с него в Италия
11 сеп 2010 14:36,
82
Бърни Екълстоун с интерес за писта на Формула 1 у нас
Бърни Екълстоун щял да дойде в България заради идеята. Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков се срещна на 11 септември 2010 г. в Монца, Италия с президента и главен изпълнителен директор на Формула 1 Бърнард Екълстоун, съобщиха от ведомството.

Целта на срещата била да бъдат уточнени възможностите и условията за изграждане на писта за Формула 1 в България.

Още по темата

Г-н Екълстоун е проявил интерес към идеята и е поел ангажимент да дойде в България в следващите седмици, за да се запознае с проекта.

Dnes.bg припомня, че от няколко седмици у нас се вихри скандал за въпросната писта, след като набедената за инвеститор в проекта фирма Emirates Associated Business Group (ЕАBG) обяви, че няма никакво намерение да влага пари в подобно начинание.

По-късно от компанията обявиха, че са били рекетирани, а Румен Петков заяви, че има сценарий за саботаж на проекта.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Името на господина се транслейтира като ЕКЛЕСТЪН, а не като ЕКЪЛСТОУН. Научете се най-после. Още малко ще го изкарате и Фред ФлинтСТОУН.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За Румен Петков, не зная - твърде възможно е наистина да е милионер, обаче за Борислава Цветелинова е сигурно, че стана милиардерка и то по време на кметския мандат на Бойко. Кой ще разследва това и не е ли същото КОНФЛИКТ НА ИНТЕРИСИ? Бойко уреждаеш всички държавни и общински плащания да минават именно през СИ-БАНК. Не е ли това нелоялна конкуренция, господа "честни" ГЕРБ-ери. Тук също прозира някаква огромна далаверка - най-бедната страна с писта за Ф-1.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо испускаш и другите участници в далаверата, освен Б.Николов и Р.Петков. Защо така изибирателно. Ами Б.Борисов, П.Диков, В.Златев и Цв.Бориславова ?
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя Бърни Еклестън го изритаха отвсякъде, нищо чудно да дойде във WC-стан. Нормалните хора не искат Ф-1 да се провежда в страните им, едно зариди рекламата на цигари, друго заради голямата перачница на пари. Но като се има предвид последната, нищо чудно Боко Тиквата и Диков Алчний да построят писатата в Мировяне.
50
1
 
5
 
! Отговори
Dios преди 13 години
Когато испанците искаха да строят писта за F1 във Валенсия през 2006 г. Екълстоун огледа мястото и каза: - " да , може да стане,но при едно условие ... - при предстоящите местни избори да не бъде избран кандидатът на PSOE . т. е. на партията на социалистите . ??? Мислите ли,че в присъствието на комуниста Румен Петков ,Екълстоун ще се съгласи ??? Аз мисля,че докато този другар се мотае наоколо, няма да има нито писта , нито паркинг за F1 ...
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе хайде стига с тия Бойкови димки и пушилки бе. Народът няма какво да яде, а вие голф, Формула-1 - безсрамници!
48
2
 
6
 
! Отговори
bonev преди 13 години
6te se iskaja malko po selqki :) A NA BAS,4E 6TE SE OSE*EM I NI6TO NQMA DA STANE
47
2
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 13 години
Затова няма нищо чудно че хора като Румен Петков са отдавна милионери. Бяха писали че карал Фолксфаген Фаетон - доста скъпа и луксозна кола, дори 2-ра употреба върви няколко десетки хиляди лева...
46
0
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 13 години
"Преди два дни Петър Диков беше изключителен оптимист за проекта, в който той обясни, че държавата апортира земята на бившото военно летище Доброславци - 3200 декара, оценени на 180 млн. евро."- Държавата се готви да им подари земя за поне 180 млн. евро, а и за таксите от няколко десетки милиона на година щяла да гарантира....
45
0
 
8
 
! Отговори
хаххаа преди 13 години
пари уж държавата нямало да дава--Ще даде и по точно както сега БФМ-българска мотофедерация Б николов с най- голям дял от финансираните СПОРТОВЕ;))))))Олимпийците и другите спортове нямаха пари щото Р ПЕТКОВ И Б НИКОЛОВ лапат пари за некви частни пистички и събрания и оргии.дайте и ние да си направиме една Федерация по хвърляне на камъни и да искаме държавата да ни даде 200 декара край софия да направим световно по хвърляне на камъни на открито;))
44
0
 
6
 
! Отговори
Петър Петров преди 13 години
"Ако се стигне до изграждане на писта, България вероятно ще се включи с апорт на бившето военно летище в Доброславци, което в момента пустее. Държавата няма да се ангажира пряко с пари в проекта, но ще стане гарант - например на таксите за организиране на състезанието, които са минимум 25 млн. долара за година. Подобни договори се сключват за не по-малко от пет години."- Държавата се е ангажирала да даде без пари (да апортира) много скъпата земя (която е към софийска община мисля) , освен това
43
1
 
8
 
! Отговори
Шашкънин преди 13 години
На гол тумбак чифте патрони.
42
3
 
8
 
! Отговори
Петър Петров преди 13 години
Явно се завърта някаква огромна далавера в която участват Р.Петков, Б.Николов и други вероятно. Земята където мислят да правят пистата е много скъпа, освен това изглежда и държават ще вкарат в далаверата... Най-вероятно държавата ще им хариже без пари земята за пистата....
41
0
 
11
 
! Отговори
tktenev преди 13 години
Най-бедната държава в Европейския съюз и ФОРМУЛА 1 невъзможно, особено и когато е намесен този *** Р.ПЕТКОВ
40
0
 
4
 
! Отговори
bgf преди 13 години
Още един български министър отиде на държавни разноски да гледа кръг от Ф-1, този път на пистата Монца, а не на яхта, за да гледа кръг на пистата в Монако. Да не е финансов министър, не е учил в Зимбабве, но е учил е в по-цивилизовани страни.
39
4
 
19
 
! Отговори
jdr преди 13 години
Формула 1 ще дойде в България когато прасетата почнат да летят.
38
2
 
4
 
! Отговори
хм преди 13 години
В нета намерих :картинг писта сливен.Това ли е?
37
1
 
10
 
! Отговори
Но не и преди 13 години
Бърни Екълстоун щял да дойде в България заради идеята. Но не и заради пистата!
36
0
 
5
 
! Отговори
хахахха преди 13 години
има и тарикати тука а;0)що не питате тоя председател на МотоЦИКЛЕТНИТЕ спортове Що той се наема да организира Ф1 а не ГЕОРГИ ЯНАКИЕВ без когото и ВРЦ нямаше да го видим отблизо в МУТРОСТАН! и питайте Б .николов КЪШИНА-брат му като крадяха коли що Р ПЕТКОВ взимаше откупа !@@@ПЪРВО СИ ОПРАВЕТЕ МАНТАЛИТЕТА за КРАДЕНЕ И ЛЪЖИ пък тогава градете нещо ХУБАВО И ПОЛЕЗНО.А Ф1 я оставете на държави дето ср раб заплата не е 480 лв ;)))))))БЪЛГАРИЯ -ШВЕЙЦАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ:)
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знаете ли,че в района на Сливен преди години беше започнат строеж на писта за формула 1, който стои така недовършен?