Данъчно оптимизиране – минало, настояще или бъдеще?

Повече за офшорния свят и какво предлага той
20 сеп 2010 12:10,
Данъчно оптимизиране – минало, настояще или бъдеще?
Снимка: Лавеко

От векове насам правителствата по цял свят въвеждат различни данъци. Има много доводи за и против, но факт е, че колкото са по-високи данъците, толкова повече хората търсят начини да преместят бизнеса си в страни с по-благоприятни условия.

В Древна Гърция търговците са използвали гръцките острови, за да избегнат 2% данък върху вносни стоки в Атина. От 1721 година Американските колонии търгуват през Латинска Америка, за да избегнат високите британски данъци.

Офшорният свят, такъв, какъвто го знаем сега, се е образувал след Първата световна война. Бермуда претендира да бъде първият “данъчен рай” със създаване на закон за офшорните компании през 1935 година. В момента съществуват над 50 офшорни зони по цял свят. Все повече и повече предприемачи се възползват от преимуществата на схемите за минимизиране на данъци.

Компанията Лавеко се занимава с данъчно оптимизиране от 1991 година. Тя присъства на пазара по време на големия бум на офшорните компании през 90-те и продължава да съществува и да предлага нови решения и сега.

Главните сфери на дейност на компанията са регистрирането на освободени от данъци фирми и на такива със значително облекчена данъчна тежест, както и осигуряването на всички свързани с тях услуги.

Лавеко регистрира компании в почти всички юрисдикции по света и предлага пълен пакет от услуги: местен представител, номинален директор и акционер, осигуряване на счетоводство и одит, доверително управление, секретарски услуги и откриване на банкови сметки.

През последните години офшорният свят бе атакуван от някои големи международни организации и даже бе несправедливо обвинен, че е една от причините за световната финансова криза. Това предизвика неговото преобразяване. Със своя почти двайсетгодишен опит компанията Лавеко постоянно следи тенденциите във финансовата и банковата сфера и предлага нови, адекватни на промените решения. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Спонсорирано съдържание