Печалбата на Microsoft скочи с 51%

Резултатите на американския гигант надминаха значително предварителните прогнози на анализаторите
Обновена: 29 окт 2010 10:26 | 29 окт 2010 10:26, Красимир Ангелов
4
Печалбата на Microsoft скочи с 51%
Снимка: БГНЕС

Американският гигант Microsoft отчете впечатляващ ръст на печалбата си от 51% за третото тримесечие на годишна база. С основна заслуга за това са добрите продажби на основните продукти на компанията – операционната система Windows и пакета Office, съобщава Ройтерс.

Печалбата на компанията е 5,4 млрд. долара, или 62 цента на акция, което е с 51% повече от постигнатите за същия период на миналата година 3,6 млрд. долара, или 40 цента на акция. Продажбите пък скачат от 12,92 млрд. на 16,2 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 55 цента на акция и продажби за 15,8 млрд. долара.

Поделението, което се занимава с продуктите Windows и Windows Live отчита приход от 4,79 млрд. долара, при сървърите и инструментите за поддръжка приходите са 3,96 млрд. долара, а от онлайн услуги в компанията са влезли 527 млн. долара.

Ръстът на приходите е бил подпомогнат от някои отложени плащания, извършени с пускането на Windows 7. В рамките на една година вече са реализирани продажби на рекордните 240 млн. копия на продукта.

Силният отчет доведе до поскъпване на акциите на Microsoft с 2 на сто след края на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк. Въпреки това обаче от началото на годината пазарната капитализация на компанията е паднала с 14 на сто.

Още новини от комуникации
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Microsoft
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 13 години
Тва е отчетена печалба като цялостен ръст на компанията а не за някяква държава.Колкото за легетимноста на уиндоса не си мисли че не знаят кой с какъв уиндоус е , просто за момента се занимават да търсят пари от големите фирми и корпораций.Виж ако корпорацийте един ден минат на линукс и на МС секнат приходите тогава подозирам че тръгнат да събират пари от всеки потребител , но поне за момента такава опасност няма...Така че споко..
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не говорят за печалбата в България, а като цяло, слабоумник такъв! И повечето фирми са така или иначе с лицензирана версия на тяхната ОС...
2
0
 
4
 
! Отговори
стг преди 13 години
до 1, аз пък познавам операционната им система се продава добре а в фирма никак не си струва да се ползва пиратска особено пък 7
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как им е скочила?Не познавам българин, който да си е купил продукт на Microsoft !

Спонсорирани публикации