Дянков подпука европейските институции

Финансовият ни министър даде интервю за BBC World Service
27 ное 2010 01:36,
163
Дянков подпука европейските институции
Снимка: БГНЕС

В интервю за BBC World Service's Business Daily българският финансов министър Симеон Дянков разкритикува европейските институции заради неуспеха им в предотвратяването на кризата в еврозоната. 

Никой не се осмелява да попита какво се е случило със сегашните институции, заяви Дянков, обвинявайки Европейската комисия (ЕК) и Европейската централна банка (ЕЦБ), че не следят достатъчно изкъсо икономиките на страните от еврозоната. 

Българският финансов министър разкритикува и Евростат, официалната статистическа служба на ЕС: "Нямаха ли информация за проблемите на Гърция и Ирландия. Изглежда не са искали да се ангажират с толкова анализи, колкото би трябвало“

Все пак Дянков подчерта, че България все още иска да се присъедини към еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
6
 
! Отговори
za 137 преди 13 години
Много ли ти се виждат червените!? Лошо, много лошо! Идват избори:)))
133
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много червени в тоя форум.Критикуват,критикуват.....Къде бяхте толкова години може би на Марс нали и той е червен.Добре че се смени правителството за да ни видят В ЕС.Най-малко вие имате право да говорите за усвояване на еврофондове.Да новите управници не са мишките които сте свикнали да гледате.Сори.Не е важно от колко голяма страна си важното е да ти стиска да говориш а ако сгрешиш да си признаеш.А не като вас....
132
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Можете ли да асимилирате ТОВА-32%БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ????!!!!!И после те имали 3,4,5,пъти по-големи заплати!!!ХА!!Ами ние до миналата година ПРАВЕХМЕ ПОЛИТИКА НА ИЗЛИШЪЦИТЕ,КАК ДА СА НИ РАВНИ ЗАПЛАТИТЕ???Ей това ме вбесява,ние излишъци ,така трябвало разбираш ли,те огромни дефицити,примамват българите там да им работят и ти казват НИЕ СМЕ БОГАТИ,ВИЕ СТЕ НИКОЙ,абеееееее.Иначе егати късмета имаме,тъкмо си подадохме главата от блатото и невиждана криза от 70 години насам пуууууу бе да му се не види!!!
131
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно по тази тема ДЯНКОВ Е НАПЪЛНО ПРАВ!!Ние сме били лоши и корумпирани и трябвало да върнем 10000000Евро???хахаха,а гърците,португалците,испанците,италиянците,иралндците,та и нашего съседа румънците искали да дуят перки и да се правят на много по-богати от колкото им позволява икономиката им/особено гърци и португалци/,да гледат отгоре"най-бедните"т.е.нас в ЕС,накрая като се оказа,че това е въздух под налягане на тях милиарди помощи,на нас и румънците ни спрели 27000000Евро за Шенген,СМЕШНИЦИ
130
0
 
6
 
! Отговори
za 132 преди 13 години
Не забравяй, че все пак е и Доктор по международни търговски и финансови отношения от Мичиганския университет. Така, че не се знае чий принос е по-голям в моделирането на този гении:)))
129
4
 
6
 
! Отговори
gogo преди 13 години
парите от данъците или осигурителните вноски са заминали като вноски в ЕС,НАТО т.н. Ти забрави че след като Фарция си призна фалита,ES ni vdignaxa веднага вноскитеи Дянков гласува нов бюджет, на него му е ясно че заради Ирланяия пак ще поискат и на него му писна нас да ни натискат а ние да им връщаме заема .Ти забрави историите Евростът в БГ а за другите спят .Браво Дянков,давай,сега е момента.
128
9
 
9
 
! Отговори
Карл Маркс преди 13 години
На времето Брежнев и ТЖивков умували как да преборят САЩ, Ракети,самолети, бомби не, рисковано е, Накрая Живков казал, ние в България имаме оръжие по разрушително от ядреното, достатъчно е да им изпратим БЪЛГАРСКИ ФИНАНСИСТИ. Хаа, ХААА !!!! p.r. Да не забравяме, чий възпитаник е финансиста Дянков и защо беше уволнен от Световната банка.
127
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Дянков и сие - да се измете!"
126
1
 
6
 
! Отговори
za 129 преди 13 години
Бързо хапченцата миличък:) Бързо! И като се научиш да четеш и да разбираш, за какво се говори в една статия, пак ела:)
125
5
 
6
 
! Отговори
НЯМА ,ПАРИ ЗА ВАЗИ.. преди 13 години
...КОМУНИСТИ И ХАЙЛАЗИ....!АЗ ПАРИ ....НА КОМУНИСТИ -НЕ ДАВАМ!ДА СЕ НАУЧАТ ДА СИ ГИ ИЗРАБОТВАТ:"КОЙТО НЕ РАБОТИ -НЯМА ДА ЯДЕ"ЩОТО ,НЯМА ОТКЪДЕ.....!СОЦ-БАНИЦАТА -СВЪРШИ И БАЛАМИТЕ ...УМРЯХА!!!!!!!!!!!!!!
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ли ще е следващото попадение на Борисов след Дянков - като му знам вкуса - направо не ми се мисли !
123
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко ли смях пада в европейските институции с тия хора - Дянков, Борисов, Желева и т.н и т.н
122
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе вие луди ли сте драги форумни съветници - България не плаща и 5 процента от вноските на Германия в ЕС. Германия е тази,която може да коментира - ние сме голтаците със стратегическа географска позиция - смешно е да плачем за високи вноски...Проблемът е ,че усвояваме 5 процента от еврофондовете - при нормално усвояване в държавата щяха да влизат десетки пъти повече пари от вноските...
121
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Дянков и сие - да се измете!" Това скандираха вчера на митинга пред Министерския съвет.
120
3
 
9
 
! Отговори
za 115 преди 13 години
Па Дянков много вноски плати в ЕС! Бойко плаща пенсии и други неща! Дянков плаща вноските в ЕС:))) Къде ли са ни парите от данъците или осигурителните вноски, като тези двамата всичко си ни плащат:)))
119
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Освен секретарката може да вземе със себе си и Калина Илиева !"Сакън, такава красива и плодовита жена!Нека да вземе със себе си Бойко или Цецо! От тях и без това полза никаква!
118
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Освен секретарката може да вземе със себе си и Калина Илиева !
117
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То и САЩ са в много тежка финансова ситуация. Дянков защо го не пратят обратно да ги оправи веднъж за винаги. И без това за такъв гений България е твърде малко и незначително поле за изява!
116
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя тоя къде отиде - почна да оправя еврозоната !
115
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков вземи си секретарката и си върви с добро !