Пет съвета как изгодно да продадем жилището си

Купувачите обаче все още са предпазливи към покупка
Обновена: 11 яну 2011 14:46 | 10 яну 2011 10:25, Красимир Ангелов
40
Пет съвета как изгодно да продадем жилището си
Снимка: Булфото

Само за три години ситуацията на жилищния пазар у нас и в много други страни се промени из основи. В продължение на няколко години преди средата на 2008 г., през които продължи истинският бум на пазара, търсенето в много региони изпреварваше предлагането и почти всеки продукт, който се предлагаше на пазара, намираше бързо своя купувач.

Банките също улесняваха този процес, тъй като бяха склонни да предоставят сравнително лесно финансиране за покупката на жилищни имоти, които тогава представляваха сравнително сигурно обезпечение.

Към момента на жилищния пазар застояват стотици непродадени имоти и въпреки значителните ценови понижения купувачите все още са предпазливи към покупка или не могат лесно да си осигурят подходящо и изгодно финансиране, за да сключат сделка.

При слаб пазар на жилищата броят на продавачите изпреварва този на купувачите. Така на пазара започват да се конкурират множество имоти, които се стремят да привлекат все по-ограниченото търсене.

В тази връзка от британската Национална асоциация на брокерите на имоти (NAEA) са изготвили списък с няколко съвета, които биха помогнали на собствениците да постигнат по-успешна продажба на имота.

Вижте тук какво е най-важното, което трябва да имате предвид при подготовката за продажба на жилище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: жилищен пазар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Bai Xyi преди 13 години
Mnogo prosto-1998g. cenite biaxa sredno po 150 eu. kv.m..Ste se vurnat na tova nivo i gotovo.
38
0
 
2
 
! Отговори
бау преди 13 години
ПРОДАВАМ КЪЩА В ЛОВЕЧ
37
0
 
6
 
! Отговори
всичко се е случвало преди 13 години
Съгласен съм с теб , като дойде новия "черен вторник" парите , ценните книжа и акциите ще струват с малко повече от хартията, на която са напечатани. И 99.9% губещи от този факт / 0.1 процента печелещи - тия дето тикат света натам/.
36
0
 
2
 
! Отговори
жилище преди 13 години
да ама панелът ми е с две спални, хол и кухня, при товае един от най-новите строени в края на 80-те точно преди да падне комунзма!
35
1
 
13
 
! Отговори
Криза 2013-2015 преди 13 години
В момента всички държави печатат пари, като за последно. Начело с Федералният Резерв.Целта е да унищожат собствените се валути и такта да стимулират износа си.Проблема е, че тези валути не са обезпечени с нищо и дори няма реални активи в целият свят, които да отговарят на напечатаните пари. Това ще доведе до висока инфлация и държавни фалити в скоро време. Ще стане, като Германия след ПСВ.... ще си облепяме къщите с банкноти вместо тапети.. така ще е, по-евтино...
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хаха.. 33 е много прав.. в Германия има цели къщи по 15 000 евра, и то в хубави райони.. тук цените ще падааатт още много много много....
33
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разходете с гугъл мапс по света и потърсете заедно с него имоти,ще видите странни неща-Далас САЩ-апартамент 54кв.метра в комплекс с басейн-21 253Ев.къща 177кв.метра 76 000 евро,гарсониера в БОН-Германия 11000 ев.,двустаен в Грац 17 000Евро,Господа тук алчността ни е най голяма!!!Средна заплата в държавния сектор за 2010 638лв лихви-на ипотечен заем-9-10,11%,Германия около 4%/непроменяни от 50 години,Англия 0,8%,Франция 5%.Очаквахме влизайки в ОЕ заплатите ни да станат европейски,но не е така!
32
1
 
21
 
! Отговори
Панела преди 13 години
Истината е да си направите къща. Излиза същите пари, даже и по-малко! Но на никой не му се занимава! Верно, не е лесно! И отнема време! Но е 1000 пъти по-добро! Защот си СВОБОДЕН човек! По-лесно е да седнеш на дивана още на другия ден! Мързела е голема работа!
31
2
 
3
 
! Отговори
левскар преди 13 години
да инвестира в човешкият ресурс/персонал/,в качествени материали,в научни разработки на БАН/има много но нали Бойко и БАН са във война и не се пише много/.Тогава като начало фирмата му ще е стъбилна на пазара а следтова ще трупа и капитал.Да ама не "взе той парите каза чакай малко...".
30
1
 
8
 
! Отговори
левскар преди 13 години
В сектора никога няма да се върнат нивата от 2003-2007 година,това е ясно.Кризата ,която се очаква 2013 не е в банковия сектор и в кредитирането а в енергийният сектор.Така че за в бъдеще ще се търся все повече жилища с иновативно енергийно решение,което да спестява пари,на консуматорите на енергия.Засъжаление Бг строителят обаче все още е тиква ,която иска да прави с пикня боя е когато разбере че 300-500% над ценка на евтините материали които е вложил няма кой да купи , ами да инвестира.....
29
1
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 13 години
А ти къв си? Изтрещял от плаващи лихви и свят ти се вие как да си разсрочиш кредита? Утре картонената ту кутия ще се листва на Лондонската борса за милиони така че почвай от сега да продаваш акции. Англичани Ирландци Японци ще се избиват. И ако си в Горни Богоров направо пиши "в близост метро" както на тебе са ти я рекламирали :D :D :D
28
0
 
14
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
Най-хубавото нещо на кризата е, че отсява отрепките от пазара. В София всеки "бизнесмен" почна да вдига сгради и да си мисли, че има достатъчно балъчета да купува долнопробно строителство на неадекватно високи цени.
27
2
 
10
 
! Отговори
an преди 13 години
BALONA NA IMOTITE SE SPUKA. HORATA NQMAT PARI. BANKITE NE DAVAT KREDITI I VSI4KO IZMRQ. O6TE LI IMA NQKOI, KOITO MISLI 4E NA ZAMASKA I 6PAKLOVKA, 6TE SI PRODADE KOKO6ARNIKA. NALI TRQBVA TOZI DETO GO KUPI, DA HVARLI O6TE TOLKOVA PARI, ZA DA GO PREVEDE VAV VID ZA JIVEENE. KOKO6ARNIK PO SKAP OT 200 EVRA ZA KVADRAT E NEPRODAVAEM.
26
3
 
3
 
! Отговори
До криза 2013-2015 преди 13 години
Tи да не си роднина на Нострадамус или на баба Ванга. Кой ти каза това? И с какви факти ще потвърдиш тези глупави твои прогнози. По-скоро си изкуфял некадърен бездарник, който за да го забележат, пише глупости!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Златни Ти уста! :)))
24
1
 
7
 
! Отговори
19 преди 13 години
Така е със санирането-типично по нашенски,но пък и някои не могат да си го позволят! Иначе санирана панела с вътрешна изолация от корк е почти "перфе"!
23
2
 
18
 
! Отговори
Реалността преди 13 години
И тази година няма да има балъци - кандидат купувачи :) Доходите паднаха, банките на дават на "куцо и сакато", народа поизтрезня от истерията "Искам в София!"... изобщо цените ще пътуват надолу поне до края на 2012 !
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 19. Аз съм 14 - вярно е което казваш и освен това при панелките разпределението е по-функционално от новото строителство. Ако цялата сграда е санирана, резултатите са отлични, ама трудно човек може да се разбере с останалите собственици. Където хората се разбират, са го направили, където няма единомислие /и финанси, разбира се,/ всеки си троши главата поединично
21
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 13 години
Има начин-ако се тегли кредит от западноевропейска банка?!?
20
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Хайде разясни ни.......