Цената на картофите e скочила с 20 процента за месец

Спад на месечна база с около 1-1.5% има при ориза и месните произведения
Обновена: 27 фев 2011 11:36 | 27 фев 2011 10:58,
240
Цената на картофите e скочила с 20 процента за месец
Снимка: Булфото

Цената на захарта през февруари се вдига с 22 процента спрямо януари.  За същия период олиото и брашното поскъпват средно с 6,5 на  сто. 

При цените на варивата, млечните произведения, рибата, свинското и пилешкото месо се наблюдава  ръст от 1-3 на сто, отчитат от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. 

Спад на месечна база с около 1 - 1.5 на сто има при ориза и месните произведения, а цената яйцата остава без промяна.

През февруари 2011г. в сравнение със същия месец на миналата година е регистрирано покачване на цената на олиото с 52 на сто и на брашното с 41 на сто. 

В интервала 20 - 30 на сто е поскъпването на годишна база на захарта, лещата, млечните произведения, рибата и пилето. 

През февруари спрямо януари 2011 г. най-много се вдигат цените на зелето - 34 процента, и картофите - 20 процента. 

Цените на оранжерийните краставиците са с около 11 на сто  по-високи спрямо миналия месец, а средномесечното поскъпване на оранжерийните домати и чесъна е около 3 на сто. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
5
 
10
 
! Отговори
ВМЕИ Ленин преди 13 години
Бе не знам, ама като бях студент първи курс ни събраха по 5 лева за студентска барета. А ко не платиш - не ти заверяват семестъра. Парите се даваха на комсомолския секретар във ВУЗ-а.Ни шапка, ни чорап. Нищо не ни дадоха. Като отвориха касата и разпуснаха Комсомола, вътре се мъдреха ...32 лева.Мръсни ГЕРБаджии...След 6 години видях комсомолския ни секретар на Пловдивския панаир. Фирма, нещо.
165
1
 
13
 
! Отговори
стандарче преди 13 години
лел министъра на земеделието ще поиска да прави и стандарт на картофите...:))))
164
1
 
8
 
! Отговори
172 преди 13 години
и си представете кой парафира квори за внос, от де се вземат разрешения и кой гушва комисионните също така :))
163
1
 
12
 
! Отговори
Статистик преди 13 години
Бе аз още на 10ти Ноември знаех, че ГЕРБ внасят контрабандни цигари и си ги хващат, за да отчитат дейност, ама как да се сетя, че и с картофите правят същото?!?!??
162
2
 
7
 
! Отговори
абе ВОТ преди 13 години
сигурно си прав ама аз като не го гледам това шоу да бе ни да нямам собствен мозък , та да не видя какво става - и за децата е ясно, че в герб са се събрали най-некадърните хора, дето са драпали едно време за тук и там и са ги отсвирили поради некадърност
161
0
 
12
 
! Отговори
Пърррр преди 13 години
А сега познайте КОЙ вдига цената на захарта. И вижте новината - внос на захар от Гърция, далавера с ДДС, строителни предприемачи като "Фарадей" - Ст.Загора,...
160
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"БКП изби елита на България 45та година " Къв елит те гони 45 година? *** в генералски униформи, бившите чорбаджии от турско, превърнали се на фабриканти и спекуланти?Народа спи по подовете направени от кал, и гладува целогодишно, а "Елита" прави балове и банкети и с Европата се сравнява!Паметници трябва да издигнем на тия дето са заличили от лицето на земята тая папалч. Както и надявам се ще бъде заличен и новият "Елит" - новата ***!
159
4
 
13
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
ШОУТО НА СЛАВИ МНОГО ДОБРЕ ГИ ИЗРЕДИ ВСИЧКИТЕ КОМУНИСТИ ОТ ГЕРБ.ТЪЙ, ЧЕ ДОКАТО ГО ИМА СЛАВИ НА ДАЛИ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ГЕРБ ЩЕ МОЖЕ ДА ЗАТВОРИ УСТАТА НА НАРОДА.
158
3
 
8
 
! Отговори
айде преди 13 години
почна се :))))) копи и пейст на поразия, нямате ли въображение бе хора, скучно е така :)))))ама какво друго да роди една герберска глава наистина...
157
6
 
7
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Яне вместо да вади флашкида хваща Трактора и да ходят да садят картофипоне да свършат нещо полезно
156
1
 
12
 
! Отговори
Само БСП преди 13 години
Интересно - защо е през 2002-ра е стреляно по Трактора? С какво ще орем картофите, бре??
155
6
 
3
 
! Отговори
gtf преди 13 години
имам още 120 кила в мазата - хич не ме интересува. Дано и таз година да е плодородна ...м-у другото бабите на село продават всякакви неща, ама май вече ви е срам да ходите на село ?
154
4
 
18
 
! Отговори
СССР преди 13 години
БКП изби елита на България 45та година и докара *** да управляватТе се *** и фалираха България след мновество смени на лева и инфлации през 80те години,след това разграби националното богатство, построено от нас за 50 години доведеде хиперинфлацията на 96та, така че всички ние загубихме спестеното за 50 години, което е на практика национална катастрофа,.блокираха еврофондовете при последното си управление,а Батко даде 350 милиона от нашите пари на БраткоИма ли някой да е унищожил повече в България?
153
6
 
10
 
! Отговори
Чичо ви от село Уйно преди 13 години
много тътразулници пишат тука, седнали на дебелия си пърдел пред компа и ръсят акъл.като са ви скъпи картофите, що не се хванете да засеете картофи, да поработите и вие малко, толкова земя седи незасятато лесно да седиш на топло и да мрънкаш че скъпо, че някой виновен, я ГЕРБ я някой друг, дето длъжен да бачка, а вие да хапватеми заповядайте при мен, имам мотики за всички, насейте картофи и ще ядете без пари, че и ще продаватеаман от мързели дето само мрънкат
152
3
 
3
 
! Отговори
Пъррррр преди 13 години
Мдаааа. Смешното е, че червените си показват простотията точно преди изборите :)
151
5
 
12
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ОЩЕ КОГАТО ОТМЕНИ ДАНЪК ЛУСК И СЪЗДАДЕ ДАНЪК БАРАКА БОРИСОВ ПОКАЗА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ ВЯРВА.БОРИСОВ СЕ Е ОМАЗАЛ НА ТОЛКОВА МНОГО НИВА, ЧЕ ЗА НЕГО ВЕЧЕ НЯМА БАЛ ПИ АР.ЦЕЛИЯ ИНТЕРНЕТ ГО МРАЗИ С ДВЕ ДУМИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГО МРАЗИ.
150
1
 
5
 
! Отговори
158 преди 13 години
точно в десятката, те това става, това прави правителството точно - да дообере народа, и да се облажи колкото може повече от ситуациятаутре всички вас, дето сега със зъби и нокти се опитвате да защитавате Бойко и Цветанов, ще ви отсвирят... като загрубее играта, ще си пазят собствените кожи, не им пука за никой друг
149
1
 
2
 
! Отговори
Пърррр преди 13 години
Хаха. ВОТа се събуди след нощното напиване :)
148
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ОТ ГЕРБСъществувам само в промитие болни мозъци от Позитано.Трябва да се проследят откъде идват парите за платения червено-черен пи-ар.
147
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бре не разбрахте ли идеята каква е?Комунистите и отрепките от остатъците от ДС искат да правят революция,и като вдно време пак да си раздадат титли и апартаменти като на "активни борци срещу фашизма"