Световната икономика навлиза в опасна зона, предупреди Зелик

Шефът на Световната банка призова за бързо решаване на проблемите с дълга
3 сеп 2011 09:50,
54
Световната икономика навлиза в опасна зона, предупреди Зелик
Шефът на СБ Робърт Зелик. Снимка: Reuters

“Световната икономика навлиза в нова опасна зона". За това предупреди президентът на Световната банка Робърт Зелик в реч по време на конференция в Пекин, предаде Ройтерс.

Зелик призова САЩ и Европа да разрешат бързо дълговите си проблеми и отбеляза, че почти рекордно скъпите храни и нестабилните стокови пазари заплашват сериозно по-уязвимите групи по света.

Според Зелик Китай има потенциала да се превърне в “нация с високи доходи” в следващите 15 – 20 години. Той отбеляза, че ако страната иска да запази темпа на икономическия си растеж, то трябва да предприеме сериозни икономически и социални реформи, да подобри здравеопазването и да насърчи потреблението.

“Ако китайската икономика продължи да расте по същия начин, до 2030 г. тя ще е еквивалентна на 15 днешни Южни Кореи”, коментира Зелик. “Трудно е обаче да се каже как тази експанзия ще се поддържа само от износа и инвестициите, допълни той.
 

Още световни икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
49
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
САЩ е фалирала държава...!!!Много повече фалирала от Гърция дори...най-фалиралата в света...точно затова създават и се набъркват във всички икономически и военни конфликти на земята...само това ги крепи...***...
32
3
 
46
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
В определен момент САЩ ще обявят фалит. По принцип Америка трябваше да обяви фалит на втори август -сега вече просто разпространява агонията си и в други континенти и държави които са стабилни. Сега САЩ може да поддържа монопола си върху емисията на долара като световна валута, само с военна сила. Затова, ТЕЗИ, които държат властта там - доларовият емисионен център - ще трябва да прибягват до резки агресивни мерки, може би и до разпалване на ядрен конфликт. Ще наблюдаваме милитаризиране на ситуацията в света - разпалване на регионални конфликти - заради "борбата с тероризма в полза на човечеството и демокрацията" и др. подобни глупости. Разбира се, дълговете на правителството на САЩ са надминали всякакви разумни предели и сривът на долара е въпрос на време. Печатането на долари върви с колосални темпове. По правилата на монетарната либерална икономика, той вече не би трябвало да съществува. Инфлацията в САЩ се е натрупала толкова, че може да изгърми всеки момент Свръхвисокото равнище на дълга е най-големият проблем за американската икономика, като, рано или късно, манипулациите с курса на долара, ще завършат с чудовищна катастрофа. Именно в такъв момент, за да се прикрие сривът на долара, може да станат нови събития", подобни на атаката на Световния търговски център в Ню Йорк. Те ще стане повод за отказ от "стария долар", в когото държат капиталите си всички "световни терористи и прочие злодеи" и за въвеждане на новата валута, например "амеро". Не е трудно да се предвиди, че в такава ситуация САЩ няма да признават чуждестранната доларова наличност под предлога, че е от наркотрафик, тероризъм или че е фалшива. Достатъчна е само малка паника и ще започне масивно освобождаване от държавните облигации на САЩ. Изхождайки от тези съображения американската финансова върхушка се нуждае от нулиране на дълговете. Доста аналитици твърдят, че в съвременния свят е възможно всичко. Причина за замразяване на външния дълг на САЩ може да стане терористична атака с *** ядрена бомба в американски град, разпространение на пандемията от "свински грип",птичи грип или нещо подобно. Все нещо ще измислят!!! САЩ са една фалирала държава!!! Който има глава да мисли, а който не..... да си я носи за красота!!!
31
2
 
39
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Абе Зелик, абе мръсен евреино, точно с износ и с инвестиции може да се поддържа такава експанзия и без задължения към чужди икономики, за разлика от американската, която е най-големият длъжник в световен мащаб. Не знам къде си учил и не искам да знам зелко такава, но кой реши че може да си шеф на световната банка, виж това много се чудя! Никакво понятие нямаш от икономика. Китайците само след 4-5 години ще са с най-силната икономика на земята! И хубавото е, че нямат нищо общо с евреите...!!!
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може навсякъде където има пари да е бъкано с чифутарници.?
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Клеций, да не ти се случи нещо съответстващо на името ти ?!
28
3
 
27
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
С тея си изказвания да плаши германците, американците и французите. Хора, преживели Лукановата зима, им дреме на едното място, за тая измислена "криза"
27
5
 
24
 
! Отговори
спейс технолоджи преди 12 години
Клатете клона, *** братя - много *** има да окапва в ямата!!! :-))
26
13
 
22
 
! Отговори
Клеций II преди 12 години
Патилан, благодаря, разбрахме те. Стига повече! Сега можеш да си вземеш студен душ и от онези големите червени хапчета, нали? Бъди добро момче ...
25
2
 
34
 
! Отговори
галактика преди 12 години
до 1 - *Балонът се надува.... надувайте момчета..... да стане на парчета.... прассс !
24
2
 
35
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Ротшилд. През 1790 г. изрече думите, които остават в историята: Оставете ме да печатам и контролирам парите на някоя държава и не ме интересува кой пише законите й. В Европа е нужно тепърва да се подбужда неразбирателство между хората и народите, и най-вече расова и религиозна ненавист, за да се появят непреодолими раздори, които нито една християнска държава не ще може да превъзмогне, а и няма да може да намери поддръжка от съседните държави.Кои са тези владетели на света, които обичат да са винаги в сянка?Оказва се, че това са няколко еврейски фамилии(брадатите и плешиви евреи), начело с огромния Ротшилдов клан, както и тези на Джей Пи Морган, на Рокфелер, Вартбург, Лазар, Куун, Голдман, Мойзес, Леман и други по-малко известни еврейски банкери.Те контролират ресурс от 22 милиарда долара при положение, че брутният вътрешен продукт на САЩ за това време е около 30 милиарда долара. Финансовата мощ на Ротшилдовия клан е още по-голяма. Няколко американски президенти са правили опит да измъкнат САЩ от еврейските лапи, като им отнемат правото да емитират националната валута, но всички са заплатили с живота си. Още през 1881 г.президентът на САЩ Джеймс Гарфилд управлявал само 100 дни, две седмици преди да бъде убит заявява: Този, който контролира парите в нашата страна е абсолютен господар на цялата индустрия и търговия. Те (световните производители) именно са реалните кредитори на САЩ, докато ФЕД е нещо като виртуален кредитор. Макар до сега брадатите и плешиви евреи от ФЕД да са били на страната на САЩ, след натрупване на достатъчно напрежение , ФЕД може да прехвърли подкрепата си на срещуположната страна, тоест да застане срещу САЩ.На 4 Юни 1963 г. Джон Кенеди издава неизвестната за широката публика Изпълнителна заповед 11110, най-важната част от която се отнася за правата на държавното съкровище: да издава сребърни сертификати срещу сребро на кюлчета, сребро или стандартни сребърни долари в хазната). След 50 годишно прекъсване американската държава започва да печата свои пари. Така наречените банкноти на Кенеди от 2 и 5 долара. Върху банкнотите пише: united states note, а не federal reserve note, тоест банкноти на Съединените щати, а не на Федералния резерв.Общо са отпечатани 4,3 милиарда и са пуснати в обръщение. След 4 месеца, през ноември 1963 г. Кенеди нарежда да започне печатането на 10 и 20 доларови банкноти. Този път обаче те няма да видят бял свят. На 22 Ноември Кенеди е убит в Далас.Интересно какво прави наследилия го като Президент Линдън Джонсън ? Още докато лети от Далас за Вашингтон, той нарежда да спре печатането на новите долари и връща правото на Федералния резерв само той да ги печата. Бърза за да не го сполети съдбата на Кенеди. Тихо и кротко от обръщение са изтеглени и банкнотите на Кенеди от 2 и 5 долара.
23
5
 
30
 
! Отговори
ЕВРЕИСКА ЗУРЛА преди 12 години
ТОВА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ АДРЕСИРАНО ЕДИНСТВЕНО И САМО КЪМ САЩ-"СТРАНАТА НА НЕОГРАНИ4ЕНИТЕ ***".АРЕ СТИГА СТЕ СЛАГАЛИ ЕВРОПА И СВЕТА В ГОВНЯНОТО БЛАТО КОЕТО *** ОТ САЩ ,САМИ СЪЗДАДОХА,НАПЪЛНИХА И СЕГА СЕ ДАВЯТ,АРЕ СТИГА СТЕ ПРИБАВЯЛИ ЕВРОПА И СВЕТА ВЪВ ВСИ4КИ ЗЛИНИ ,ВОИНИ,И КРИЗИ,КОИТО МОЖЕ САМО *** КАТО САЩ ДА СЪЗДАДАТ ПО СВЕТА .БЕЗ ТЕРОРИСТА САЩ -ИЗРАЕЛ ,СВЕТА ЩЕ ЖИВЕЕ ПРЕКРАСНО.
22
6
 
29
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Понятието Нов световен ред НСР, не е ново Председател на клуба е 95-годишният Дейвид Рокфелер. За лидери: Ще бъде едно правителство и единна парична система с постоянни олигарси, които ще се назначават за лидери от самите себе си под формата на една феодална система, както е било през Средновековието.За закон: Средна класа няма да има само владетели и служители. Всички закони ще бъдат хармонизирани в рамките на правната система на света съдилища, като се използват същия код на закони, изпълнението на които ще се наблюдава от полицията на еднното правителство, както и от общите въоръжените сили на един свят със сила ще приложат законите в всички бивши страни, които вече не са разделени от граници. За религията: Ще бъде разрешена само една религия на Световното Правителство ,което тайно съществува от 1920година. Всички християнски църкви ще бъдат затворени. За контрола: На всички хора ще бъдат поставени идентификационни номера (ИН). И въведени в компютърен файл на НАТО в Брюссел заедно със подробно досие. За брака .Браковете ще се премахнат. Децата ще бъдат вземани от родителите си в ранна възраст . И ще се бъдат взети в специализирани институции ,като държавна собственост. Свободния секс ще стане принудителен. За ресурсите: Само членове на Комитет 300 и техните избраници ще имат право да се разпореждат със земните ресурси . Селското стопанство ще бъде изключително в ръцете на Комитет 300, а производството на хранителни продукти строго ще се контролира.За социалната политика : Най малко 4 милиарда безполезни консуматори ще бъдат ликвидирани до 2050 година ,посредством ограничени войни , организиране на смъртоносни епидемии, бързо протичащи болести и глад. Количеството електроенергия , храни и вода ще се поддържа на ниво , достатъчно за оцеляване само на бялото население на Западна Европа и Северна Америка , и след това на други раси . Населението на , Западна Европа и САЩ бързо ще бъде съкратено, отколкото на други континенти ,докато населението не достигне управляемото ниво от 1 милиард души, от които 500 милиона ще бъдат китайци и японци, избрани за това ,че те в течения на много векове са подлагани на строг регламент и са привикнали на безпрекословно подчинение на властите. От време на време изкуствено ще бъде създаван дефицит на храни вода и медицинска помощ , за да им бъде напомняно на масите: че тяхното съществуване зависи от добрата воля на Комитет 300. За парите: Нямя да има никакви налични пари . Всички сметки с помоща на дебитни карти . Всяко нарушение на нормите и правилата на Комитета 300,ще бъде наказано с преустановяване действието на кредитната карта за време ,зависещо от характера на тежестта на постъпката.
21
5
 
25
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Цел на Новия световен ред:Изтриване на националните граници, на националните различия, както и расовите различия. Създаване на сиво човечество без корени, без традиции, без собствено АЗ. Тези хора ще могат прекрасно да се контролират, те напълно ще са изгубили опорната си точка. За това държавите рушат, раздробяват, създават управленски хаос. Един от методите за създаване на единно човечество това е сексуалната революция, разрушение на институцията. Семейство, връщане в половите отношения към първобитното стадо пълна свобода. Планират да унищожат значителна част от човечеството според различните оценки от 80 до 90 на сто. След това чрез няколко поколения оживели и подивели останки от човечеството се появяват боговете, владеещи божествени технологии и тогава ще бъде построена нормална според техните разбирания, система на управление. Възможно е да бъде реилизиран и по либерален вариант на тотален електронен концлагер.
20
0
 
34
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА преди 12 години
Наистина българинът има уникална комбинация от гени.. Който е ходил по света знае добре, че коефициента на интелигентност на нацията ни НЕ Е МИТ! Българите сме красиви хора.Но сме *** и гъзари и никой не мисли за другия, това е истината! Освен това сме малка бройка (6 млн.??) и безкрайно толерантни, всеки ни "такова" мамата, за който се сетите-русии,америки,догановци,комунистически г***ве,***,***..
19
4
 
25
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Понятието Нов световен ред НСР, не е ново. Правителството в сянка има редица мозъчни центрове, които вече са достатъчно известни. През 1921 година Морган създаде Съвета по международни отношения, който контролира такива важни структури като Федералния резерв на САЩ, Ню Йоркската фондова борса и водещите средства за масова информация в САЩ. В света се води достатъчно активен процес за обосноваване законността, легитимността на Световното правителство. Глашатаи на тези процеси се явяват такива известни личности като Джорж Сорос и Жак Атали. Според мнението на Сорос на дневен ред е създаването на нова световна парична система, която ще замени долара, смяна на световния лидер, при което САЩ ще отстъпят мястото си на Китай. Предлага под контрола на Световното правителство да бъдат ядреното оръжие, атомната енергетика, ракетно космическото производство и всички основни ресурси на планетата. Според него трябва да бъдат създадени строги нормативи за раждаемостта ( с отчитане на производителността и размера на богатството на всяка държава), генетичен контрол на новородените и прочистване на генофонда на планетата. Гласовете при избори не трябва да са равни, а да се определят според образователния ценз и данъчните отчисления. Новият световен ред го изграждат пред очите ни. Лидерите и страните, които имат смелостта да се ослушват ги наказват като Югославия през 1999 г. и като Либия в настоящия момент. Техните лидери ги убиват и дискредитират. В САЩ подготвят указ, според който производството на храна в домашно стопанство ще се смята за углавно престъпление като го приравняват към контрабандата. Хората се поставят под тотален контрол, цялото производство на храни ще бъде съсредоточено в ръцете на корпорациите. Най-известните представители на Световното правителство са от финансовата група Ротшилд Рокфелер. В момента между тях има някои несъгласия във вижданията за Новия световен ред. Ротшилд, в това число и чрез Сорос, активно насърчава Китай като алтернатива на САЩ. Рокфелер се опитва да печели време чрез всевъзможни кризи и революции, за да завърши процеса на преформатиране на САЩ в нео империя, в която да влязат Канада и Мексико.
18
2
 
26
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА Е ЧАСТ ОТ ПЛАНА НА ГЛОБАЛНИЯ ЕЛИТ!Първо, Федералният резерв на САЩ не е правителствен обект. Това е мит. Нито е държавен обект. Тази банка е притежание на едни от най-богатите хора на света.Когато Федералния резерв е създаден, най-богатите хора на света поемат контрола върху паричната система на най-богатата страна на света и после променят правилата за парите. 1913 - Федералният резерв /който нито е федерален, нито е резерв/ е създаден. Неговото основаване е решено на едно тайно събрание на остров Джекил, Джорджия, от страна на група банкери и политици, включително полковник Хаус. Това събрание предрешава преотстъпване правото да се емитират пари, право единствено на държавата, върху една частна фирма представена от група банкери. Това е всъщност най-големият генератор на дългове в света. Това може би е най-важната дата в историята на страната, когато правилата за глобалните пари започват реално да се променят. Работещите за заплата хора би трябвало да запомнят тази дата като начало на атаката срещу личните им богатства. Те промениха правилата, но не го съобщиха на всички. Днес икономиката на САЩ технически е банкрутирала, а хазната им е пълна с документи за собствената им задлъжнялост, известни като бонове и държавни ценни книжа, сметки, които децата на бъдещите поколения ще трябва да плащат. Тази кражба на богатство продължава, тъй-като милиони хора работят във фирмите на богатите, пестят пари в банките на богатите и инвестират в активите на богатите (като акции, бонове и взаимни фондове) чрез банкерите на богатите.
17
2
 
32
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
За САЩ - човекът не съществува, свободата не съществува, семейството не съществува, държавата не съществува. Съществува само интернационалната империя на гнидите, идеологемите и убийството на личността. Няма по -голяма диктатура от САЩ! СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА Е ЧАСТ ОТ ПЛАНА НА ГЛОБАЛНИЯ ЕЛИТ!Според циничното изявление на Дейвид Рокфелер, "наднационалната власт на интелектуалния елит и световните банкери е за предпочитане, пред правата на народите на самоопределение". Проблемът на САЩ идва когато юдеите я превземат с Федералнитя Резерв- 1913 г. Последните години стана много популярна думата "глобализация". При което, често твърдят, че това е природен, необратим процес. Но малцина се замислят, че главният въпрос на глобализацията е въпросът за властта. И по-точно, за завземането властта на планетата Земя, от страна на група окултисти (статанисти), с цел установяване на световно правителство. Тайните ръководители на сегашната измамна борба с "терористическия интернационал", жадуват да предизвикат глобален хаос - "гигантско социално сътресение", Русия да се въвлече в изтощителна война на неколко фронта, а ислямските страни да се поставят на колене. Целта на Федералният Резерв е държавата САЩ - да фалира! И тогава следващата цел е не революция, а налагането на новия световен ред, който подготвят не от вчера!
16
9
 
19
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Защото ако се сринат банките ще сме като след Втората световна и те това го знаят. Няма алтернатива на банките и не е редно БНБ да има регулираща функция, а да си функционира като банка, а друг да е регулаторния орган.
15
0
 
38
 
! Отговори
... преди 12 години
Споко бе ***, ние тука у балкано сме свикнали да нема кинт, вие му мислете !
14
1
 
36
 
! Отговори
Хващам гората преди 12 години
*** долни всички сте за разтрел.Всичко това се прави за да се мачка обикновенния човек,да бачка за малко пари и да няма избор.Шефа си каза истината,че кризата работи за него