Apple записа точка срещу Samsung

Австралийски съд забрани продажбите на Galaxy Tab 10.1 в страната
Обновена: 13 окт 2011 16:01 | 13 окт 2011 12:10,
34
 Apple записа точка срещу Samsung
Снимка: Reuters
Apple записа една победа в глобалната си патентна война срещу Samsung, след като австралийски съд забрани временно продажбата на таблета на южнокорейската компания на територията на Австралия, съобщи ВВС. 
 
Apple обвинява Samsung, че е изкопирала тяхната технология за сензорния екран на своя Galaxy Tab 10.1.
 
Samsung е един от основните конкуренти на Apple на пазара на смартфони и таблети. Решението на австралийския съд ще навреди на позицията на корейската компания на австралийския пазар, защото най-вероятно ще пропусне предколедното пазаруване. 
 
Двете компании водят съдебни битки в девет държави от април като всяка обвинява другата в нарушаване на патенти. 
 
Apple вече постигна победа в Германия, където бяха забранени продажбите на Galaxy Tab 10.1 до произнасянето на втора инстанция.
 
Миналата седмица Samsung обяви, че ще се опита да спре продажбите на iPhone 4S във Франция и Италия с обвинението, че Apple е нарушил патента им за пренос на данни по 3G мрежата.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Samsungapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
- по същество, същият патент може да се използва фундаментално срещу ВСЕКИ Android smartphone/table и де факто да блокира продажбите на всяко Android изделие в Австралия- Stebe *** има над 300 патента в Apple :)
32
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
Любопитното в случая е, временната забрана за продажба на Galaxy Tab 10.1 в Австралия се дължи директно на Steve ***:- забраната е постановена, защото съдът е постановил, че Samsung е нарушил два патента- единият от патентите е т.н. "multitouch patent", австралийският еквивалент на америакнския патент 7'479'949, в сила от 20.01.2009 година- No. 1 в списъка на изобретателите на патента 7'479'949 е Steve *** (следва Scott Forstall, SVP на IOS в Apple и още 23 имена)
31
0
 
3
 
! Отговори
ШОП преди 12 години
К'о е туй нящо бря ???
30
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Но нали точно там е работата и защитата на патентите особено в тази хлъзгава материя айтитата , след 10 - 15 години знаеш ли ктде ще е отишла технологията ние 1995 се дивехме на първите GSM - и .
29
0
 
0
 
! Отговори
ии преди 12 години
24, само да не се окаже, че вторите инвестирали милиардите, пък първите им изкопирали иновацията и после я патентовали първи.
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
26, патентите не са вечни, а важат 10-15 години в зависимост за коя държава говорим! Ако някой беше патентовал колелото преди 3000 години, преди 2990 години щеше да и изтекъл патента на колелото и всеки абсолютно легално можеше да го ползва!Както виждаш патент за 10-15 години не спира света, а точно обратното стимулира тези които искат малко да си размърдат мозъка и рискуват много пари в разработката на даден патент!
27
1
 
7
 
! Отговори
ИЦО преди 12 години
По-забавно е да си пират, отколкото да работиш във флота.Стив Джобс
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не ви казвам ябълката в стремежа си, не да участва в конкуренция, а да забранява конкурентите си как ги атакуваше в съда заради това, че техните продукти "приличали" на тези на конкурентите, а като доказателства бяха предоставени фълшиви снимки показващи погрешни пропорции.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ако някой се беше сетил да патентова колелото ? хаха Монсанто наистина съди земеделците чиито разстения имат техните гении, а те ги имат по напълно нормален природен начин. Света определено върви назад и бавно но сигурно се самоунищожава. Едните печатат пари, хвърлят храна и умират от свръх тегло, а другите умират от глад. Конкуренцията е нещо хубаво и важно, но ние в България няма как да знаем, защото в българия всичко е монопол.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Братя Райт са открили как да направят самолета, това е все едно да откриеш как се прави добър телефон, как се прави закалена стомана, как се правят пластмасови играчки и т.н. Ако бяха патентовали открието си както явно Епъл са направили света щеше да си крета още. Ако Форд беше патентовал начина за правене на евтини сериини автомобили никой нямаше да може да ги прави и да има конкуренция. Ако Римляните бяха патентовали бетона открит при строежа на Колизеума никой нямаше да строи. А за гените ?
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22, значи според теб изобретателите и тези които инвестират милиарди долари за да направят някаква иновация са мошеници, а тези които без да инвестират долар и да си напрегнат мозъка, а просто копират са герои!Е евала за гениалната мисъл!
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20, братята Райт са патентовали техният вид самолет, а не самамолетите по принцип! Хенри Форд няма как да е патентовал автомобила след като не той го е измислил! Форд е измислил как да се произвеждат евтини автомобили с поточна линия! Гравитацията е нещо което не подлежи на патент защото се е ползвало от хората доста преди да я открие Нютон!
21
4
 
4
 
! Отговори
ИИ преди 12 години
Т.нар. "защита на патентите" в повечето случаи връща прогреса с години, а понякога и с десетилетия. Трябва да си доста задръстено парче, за да защитаваш такава порочна практика, наложена единствено с цел финансово облагодетелстване на най-горемите крадци и мошеници.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да 20 братя райт трябваше да патентоват самолета, хенри форд автомобила, нютон гравитацията и т.н. и т.н. и тогава щяхме да я окъкамеПросто тогава не всичко е било пари, а сега всеки гледа да прави от пръдня боя. Патенотваш двойния клик на мишката и забраняваш на всички да правят софтуер с двоен клик и мишки ..то срамота от всякъде.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
18, може да се патентова само нещо абсолютно ново и иновативно! Никой няма да ти приеме патент за нещо което хората правят от милиони години!Ти да не мислиш, че толкова лесно се патентова едно изобретение! Всяка процедура за патент минава през много експертизи които да докажат, че изобретението не се ползва вече някъде по света!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Епъл са и те едни новатори... Ползвам Бинг от самото начало и видях как буквално в рамките на една седмица Гугъл така новаторски копираха всичките функции и дизайна на Бинг. Колелото на иновациите се върти именно заради индустриалния шпионаж, защото той разпространява една базисна идея светкавично, а в ръцете на различните разработчици подхода става абсолютно дивергентен. Една идея тръгва едновременно в 10 различни посоки. Това създава предпоставки за уникални, по-добри продукти и разнообразие.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прави са ама не точно. Аз тогава ще патентовам кензането и всеки който *** трябва да ми плаща иначе в съда ще му забраня да ***.В САЩ, Монсанто патентоваха разстителни гени и собственика на всяко разстение което ги има, а то може да ги има чрез опрашяване от пчели бива съден.Я слезте на земята. Дай Майкрософт да забрани на всички да произвеждат компютри, нокиа телефони, хенри форд автомобили и т.н. и т.н.
16
6
 
8
 
! Отговори
Striker преди 12 години
Браво на австралийският съд. Надявам се по целия свят да научат жултурите, че всяко откраднато нещо, от което печелиш, после се плаща стократно в съда. Макар, че след iPhone 4S трудно може да се каже за каквато и да е конкуренция - Епъл продадоха ЕДИН милион за 24 часа! Всички клекнаха :)))
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прави са 13 и 14. Вижте какво стана с музиката. Безплатното теглене на музика от интернет тотално съсипа индустрията и сега се появяват само блудкачи, а не истински таланти.Къде са в наше време банди от ранга на Битълс, Куин, Абба, Бони М. Няма ги, защото машината за намиране и създаване на таланти е поставена на колене!
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доста нелепо е при тоя индустриален шпионаж да се говори за революционно откритие собственост на една компания. Те досега трябваше да са им забранили дори да произвеждат iPhone, заради камерата в мобилните телефони, която е патент на Нокия. Театър за балъци. А Майкрософт пък държат повече патенти от всички компании взети заедно, но не са се юрнали да водят такава война.

Спонсорирани публикации