Финансовите рискове пред България били минимални

Страната ни се справяла обещаващо на фона на проблемния регион
Обновена: 16 окт 2011 23:03 | 16 окт 2011 23:03,
15
Финансовите рискове пред България били минимални
Снимка: Архив, Булфото

Фискалното благоразумие на България поддържа ограничени финансовите рискове пред страната, въпреки несигурната международна среда. Това констатира изследване на Института по международни финанси (ИМФ), публикувано на 13 октомври, съобщи пресцентърът на финансовото министерство.

Според данните страната ни се справя обещаващо на фона на проблемния регион.

Ограничаването на разходите и повишението в приходите ще доведе до свиване на бюджетния дефицит под 3 процента от БВП през тази година, отчитат експертите на института.

От ИМФ считат, че с фискален дефицит, който ще остане под 3 процента от БВП, държавен дълг под 20 процента от БВП и с фискална политика, подкрепена от мерки за законово фиксиране на дефицитите до 2 процента от БВП и ограничаване на правителствените разходи до 40 процента, финансовите рискове пред страната са минимални.

В доклада се отбелязва, че дефицитът по текущата сметка се променя към значителен излишък, докато ръстът на износа значително превишава този на вноса, подпомогнат от повишената конкурентоспособност.

Очаква се производителността да продължи да нараства през тази и следващата година със стъпка от около 2 процента от реалния БВП, докато вътрешното потребление се възстановява, се казва в съобщението.

Същевременно в доклада се препоръчват повече усилия за извършване на структурните реформи за растеж на производителността и ускоряване на сближаването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
blah преди 12 години
@14: ти си ***, а освен че си *** си и невежа. във време на криза се инвестира в инфраструктура, защото инфраструктурата се отплаща, създава работни места, канализира усвояване на средства. такива като теб са на мнение че парите от EU най-добре да се изядат и изпият под формата на заплати и пенсии - да си купиш нов Apple смартфон или луканка и да свършиш с гръцки паспорт. празна главо...
14
2
 
1
 
! Отговори
джон траволта преди 12 години
нямат хората хляб кой го е крижа.бойко прави магистрали, бойко кой ще се движи по тез магистрали?реже ленти всеки ден на поразия,тупа се в гърдите,банките всичко що имаше го обраха.найстина са прави то найстина няма финансови рискове за страната.господа управляващи радвайте се сте в българия,ако бяхте в нормална страна щяха да падат глави.а ако бяхте управляващи в гърция,можеше да има и бесилка.синдикати те в българия си спинкат,вземат си заплатките а народа гладува.
13
2
 
1
 
! Отговори
джон траволта преди 12 години
Финансовите рискове пред България били минимални ами да прави са хората пари за хляб няма народа така или иначе няма да си копува хляб.и то найстина няма да има финансове рискове за българия.ама на то хората са казали *** народ окаяна държата.хората в нормалните страни организаираха протест срещу рецесията срещо кризата,99 държави 1000 града по цял свят а в софия излезнаха 30 души,та това си за смях.ние българите можем да стачкуваме за ракия,можем да обявим че това е национално питие.а че
12
1
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 12 години
Ти се радвай че не е по-висока минималната заплата, защото противно на това което повечето *** мислят, когато политиците приемат една хартия на която пише че минималната заплата трябва да е X, това не овеличава магически доходите. Това просто забранява на нискоквалифицираните да бачкат законно.Доказателства за това има тонове. Минималната заплата овеличава само безработицата сред нискоквалифицираните, но не и доходите.
11
4
 
4
 
! Отговори
Б... преди 12 години
Ха,то и криза нямаше да има в България пък още се влачим по корем.Така и сега уж няма финансови рискове,но после ще се окаже пак че сме най-зле....*** държавата сме....
10
3
 
1
 
! Отговори
до № 1 преди 12 години
За целия ти анализ не сьм сьгласен ,ама за ДРУГАРИТЕ от ГЕРБ си оцелил ваксата !!!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еи сега ,като минат изборите и като на надьнат пак тея наще чорбаджии европеиците ще са още по-доволни... кефти цени на газта ,кеф ти парно ,кеф ти ток ,а те като ти вдигнат газа естествено ,че и хляб и всичко ще се вдигне , веднага от КАТ ще кажат я да увеличим глобите ,че бьлгарите карат лошо..ееее,ако питате за заплатите ще ви кажа ; когато бьлгарските производствени мощности достигнат европеиските ,тогава и бьлгарската заплата ще стане европеиска...били се увеличили спестяванията в банките-
8
3
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 12 години
Срещнали се двама съселяни."Тази зима не ми стигна сеното да изхраня кравата." - казал единия."А, пък на мен ми остана повече от половината." - похвалил се другия."Как така?" - попитал първия."Ами, беше ме страх, че няма да ми стигне сеното и давах по малко на кравата, а тя взе че умря и така ми остана толкова много сено."
7
5
 
10
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Ужас някъде има ли някакво устройство което да ни пази от лъжите в интернет и телевизиите?Финансовите рискове пред България били минимални ? Също така рисковете да се отървем от крадливата *** който плаща за тези лъжи също са минимални!
6
3
 
8
 
! Отговори
максималист преди 12 години
финансовите рискове са минимални-с МИНИМАЛНАТА заплатка в БГ от 135 евро/месец!!!! и с цените в БГ-европейски,че даже и отгоре! за мин. и липсващото качество на храни и стоки да не думаме пък! Минимален минималистиченчен БГ народе и минималистична Българийо!!??Честито и дерзайте!!Заб.: Минималист/ Лице, което се задоволява с най-малкото поради боязливост, нерешителност.
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе от това нищо не ми влиза в джоба, ама поне не ми излиза. Така че ще поостана още някоя и друга година в тази държава.
4
5
 
9
 
! Отговори
читател преди 12 години
Ало, 84-ти набор. Ако обичаш, запази си мнението за себе си.Пред кои страни имаме преднина? Пред тези, които експериментират с нас ли?!
3
7
 
7
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
В това отношение имаме 20 години преднина пред вас, напредналите западни страни.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да започне реването ! СЕГА !!! Как един не се представи като мъж в този форум.
1
6
 
15
 
! Отговори
ан преди 12 години
КАК ДА СТАНЕМЕ ЗЛЕ КАТО ОТ ТОВА ЗЛЕ НЯМА НА КЪДЕ ПОВЕЧЕ. ЗЛЕ ЩЕ СТАНАТ ТЕЗИ КОИТО ДОСЕГА СА ЖИВЯЛИ БОГАТО. НИЕ СМЕ СЕ РАЗПАДНАЛИ ОЩЕ ОТ 90 ГОДИНА НАКЪДЕ ПО ВЕЧЕ? ПРЕЗ 90 те ГОДИНИ НИ УНИЩОЖИХА НАЙ НАПРЕД СПЕСТЯВАНИЯТА СЪС ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ. СЛЕД ТОВА НИ УНИЩОЖИХА ЗАВОДИТЕ И СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО. СЛЕД ТОВА НИ ДОКАРАХА СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА.СЛЕД ТОВА НИ ДОКАРАХА ЕДИН ЦАР КОЙТО НИ ОПРАВИ ЗА 800 ДНИ.СЛЕД НЕГО ТРОЙНАТА ЛЯМА НИ ДОРАЗКАПА.СЛЕД ТЯХ ДОЙДОХА ДРУГАРИТЕ ОТ ГЕРБ. И ЕТО НИ СЕГА ЖИВИ УМРЕЛИ.

Спонсорирани публикации