България с най-голям ръст на електронните разплащания в Европа

Страната ни е сред лидерите в областта на безкешовото разплащане
18 окт 2011 17:25, Красимир Ангелов
4
България с най-голям ръст на електронните разплащания в Европа
Снимка: Reuters

"България е страната с най-голям ръст на електронните разплащания в Европа за последните 12 месеца. За последната година разплащанията в т. нар. "точки на продажбите“ (в магазини, а не на банкомати) отчитат нарастване с 34%, докато средният ръст за Европа е 16%“, заяви главният изпълнителен директор на Visa Europe Питър Айлиф на брифинг в София.

По данни на компанията България е сред държавите лидери по приемане на новите технологии в областта на безкешовото разплащане.

По думите на Айлиф 98% от търговците на дребно в страната разполагат с устройства за карти с чип и PIN, докато за Европа като цяло този дял е 94%. Практически 100% от българските банкомати приемат чип карти, а на целия континент делът на тези устройства е 98%.

Айлиф анонсира пускането на мобилни разплащания от човек на човек (Visa Mobile Person-to-Person payments) и известия за извършена транзакция (Visa Alerts). Двете нови услуги са създадени, за да помогнат на потребителите да управляват средствата си и да извършват плащания от мобилните си телефони. 

Мобилните разплащания от човек на човек позволяват на регистрираните за услугата потребители да изпращат средства до всеки картодържател на Visa в Европа директно от своя мобилен телефон.

Услугата е защитена с всички средства за защита на Visa Европа. Специално разработено приложение прави лесно изпращането на пари до контакт в телефонния указател, мобилен номер или до определен номер на карта Visa – без значение дали получателят е регистриран за услугата или не.

Прочетете целия материал в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Visa
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
17
 
! Отговори
БЮЛЕТИНА №9 преди 12 години
ТОВА Е МНОГО ЖАЛКА НОВИНАЗАЩОТО ПЪЛНИМ ГУШИТЕ НА БАНКИТЕ КОЖОДЕРИНЕКА КАЖЕМ --НЕ-- НА ЕЛЕКТРОННИТЕ ПЛАЩАНИЯЕЙ ЗАРАДИ ТАКИВА ВИРТУАЛНИ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ПАРИ ДОЙДЕ СВЕТОВНАТА КРИЗАДА--НА КЕШАНЕ--НА КАРТИТЕНЕ--НА БАНКИТЕ
3
2
 
15
 
! Отговори
СМЯХ преди 12 години
Това е ново зарибяване , да ви откраднат парите електронно .В България никоя банка не признава и обезщетява пари откраднати виртуално .Всъщност има , но застраховката е умопомрачаваща - на 500 лв - 40 лв годишно .
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъка е тъка е ... особенно след като навсякъде разни предприятия си сключват разни договорчета с разни банки та да си зимаш заплатката от банкоматче (предварително се подписваш, че тая карта дето ти я издават не е за превеждане за заплати понеже нещо е незаконна тая работа)....Тааааа заплатки, помощи на *** ни сънародници и т.н. Фърчат комисионни наляво и надясно.... Къ нема да сме с ръст ? То стъпката от едното до другото е ясна - вместо да теглиш парички направо у магазина...
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално е да има ръст на електронните разплащания и приема на нови технологии в България, все пак тук ядем пари, но пък затова сме леко недохранени. Не са много питателни и изобилни. Тая сутрин закусих два лева с конфитюр от стотинки.