Фирма на Васил Божков запорира активите на БДЖ

Запорирани са дяловете в капитала на БДЖ Товарни превози ЕООД
Обновена: 9 ное 2011 20:45 | 9 ное 2011 20:45,
113
Фирма на Васил Божков запорира активите на БДЖ
Снимка: архив, Булфото

"Трансимпекс" АД е запорирало активите на БДЖ чрез частния съдебен изпълнител Стоян Якимов, показва съобщение в Търговския регистър.

Според запорното съобщение Холдинг "Български държавни железници" ЕАД дължи на "Трансимпекс" АД 7 464 892,23 лв. към 17 декември 2009 г. Натрупаните лихви са 1 523 231,37 лв., а дължимите такси са в размер на над 232 хил. лв.

Запорирани са дяловете на БДЖ в капитала на "БДЖ Товарни превози" ЕООД и "БДЖ Пътнически превози" ЕООД. Така може да бъдат осуетени плановете за продажба на "БДЖ Товарни превози" ЕООД.

"Транс Нове" ЕООД е най-големият собственик на "Трансимпекс" АД с дял от 42,12% по данни към 13 юни 2011 г.

 "Транс Нове" е собственост на "Вато 2002" ЕООД, която на свой ред притежава и 5,6% от капитала на "Трансимпекс" АД.

Собственик на "Вато 2002" ЕООД обаче е "Нове Холдинг" АД, 98% от който са притежание на Васил Божков.

Запорът може да ускори фалита на БДЖ, тъй като всички други кредитори на дружеството ще потърсят вземанията си. Доставчиците на БДЖ ще искат предплащане на услугите и стоките си поради реалната опасност да не получат плащане.

Поради опасността от фалит клиентите на БДЖ ще се стараят да не поръчват услугите му, защото последните може да не бъдат изпълнени.

 Още финансови новини в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: БДЖзапордялове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
23
 
! Отговори
sgt.Hale преди 12 години
Само летището да не закриват,че ще се наложи да емигрираме пеша...
29
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно какво искат и предлагат да се случи с БДЖ Карл Маркс и останалите другари изказали се по темата? Може би нещата да продължат по старо му - БДЖ да продължи да си генерира огромни дългове както през последните поне 15 г., които държавата да покрива с пари от бюджета? Истината е че БДЖ не може повече да съществува в този си вид и спешно се нуждае от меко казано реформа.
28
2
 
24
 
! Отговори
РОБИ НА ТРУДА преди 12 години
БДЖ е държавно дружество от първият ден на създаването си по царско време, през комунизма и до днес.И сега исКат да ми кажат, че трябва да се приватизира? Че трябва да е частна собственост!?!БАЧКАЙТЕ, РОБИ НА ТРУДА! БАЧКАЙТЕ, ТЕГЛЕТЕ ОВЦЕ! ТАКА ВИ СЕ ПАДА, РОБИ! ТАКА ВИ СЕ ПАДА! ДА ЖИВЕЕ КАПИТАЛИЗМА! ДА ЖИВЕЕ КАПИТАЛИЗМА ДА БАЧКАТ РОБИТЕ!
27
5
 
1
 
! Отговори
do 22 преди 12 години
za kakvo puk ti e na tebe toia zurnen rezerv ? ne vijdash li che samo go tochat i iznasiat zurno ot nego
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честито за Коледа, чудна картинка се очертава - влаковете отиват за скрап, София и цяла България блокирани от задръствания и столичани не могат да се приберат по родните места за Бъдни вечер, защото ГЕРБ не може да намерят пари, за да покрият дълговете на БДЖ.
25
0
 
31
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Според мен изхода е или да гори я парламент, я министерство, и да има висящи по дърветата, или отказване от суверинитет в полза на Германия, закриване на парламента, а на негово място борд на директорите (германци) около 100 на брой, с всички права да управляват всички институции, и да са със заплатите колкото е бюджета на парламента, т.е. поне по 20-30 000 евро на човек, смятам ще се съгласят...
24
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никоя държава не е добър стопанин, независимо коя е тя. БДЖ трябваше отдавна да е приватизиран. Сега нека фалира и на негово място да дойде западна транспортна фирма. Тогава може и да имаме железница.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и защо Божков да не си иска парите? Странна логика... ....................................Щото всичко е Шменти-Капели.На това му се вика приватизация под масата за левче.
22
2
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
чак пък в чужбина?
21
0
 
29
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Новините валят след изборите - БДЖ, Бърза помощ, закрива се резерва... Направо не ми се мисли... Цирк та дрънка, а слънцето(ББ) и луната му(Дянков) и метеорита(ЦвЦв) разпряват постоянно колко сме добре?!?!? Това без влакове, спешна помощ и зърнен резерв ми се вижда пряк геноцид на фона на пропадането на еврозоната и ЕС като цяло, а и на фона на готвещата се атака, т.е. носене на "демокрация" в Иран!
20
0
 
25
 
! Отговори
Dino преди 12 години
Здравейте овце!!!Голям срам,но е истина.Сами отивате на заколение.Политиците и крадливите "бизнесмени",22 години ви колят,а вие си седите и блеете.Закриват не само БДЖ,а БЪЛГАРИЯ, а вие блеете.Събудете се и всички на улицата или национална безсрочна стачка.Иначе сме загинали.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Партиите,политиците,мутрите и олигарсите,яко точат БДЖ,разсипаха и източиха Кремиковци,Химко Враца отдавна и много други държавни златни кокошки.А вие простия народ,слушайте чалга,пийте по една студена водичка и се хванете дружно за палците на краката.
18
11
 
3
 
! Отговори
А де! преди 12 години
А га ядохти кифтетата не ривахти! Колко съм завиждал на децата, чийто родители работеха в БДЖ, и всяка ваканция имаха безплатни билети и пътуваха в чужбина...
17
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и защо Божков да не си иска парите? Странна логика...
16
3
 
12
 
! Отговори
DeDe преди 12 години
Поредния подарък за Божков .Да му е честито на черепа ,а ние ще духаме супата.
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Якоо.Имам чуството че се намирам през 1396 г. и държавата се разпада тотално.То не е източване на държавни дружества 20 години,то не е разсипване и просто вече няма накъде.Сбогом,България!
14
2
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
и за кое точно слагате минуси?
13
1
 
26
 
! Отговори
Карл Маркс преди 12 години
Хм, дали няма да станем свидетели на сделка тип "дълг-собственост" и Божков да стане собственик на БДЖ!?!Das KAPITAL, meine freunde!
12
1
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
а кой да им е виновен? От 3г. герб са предишните! Министъра като не може да се оправи с нещо и хоп - закрива го!
11
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Божков! Естествено ще си иска парите! Така трябва да постъпят всички българи, ама ги е страх! А за хазарта - мислиш ли че не си е платил? ***! Всяка вечер се отчита приход-разход пред НАП!