Фед готви четвърта серия стрес тестове на банките в САЩ

Проверката на устойчивостта ще бъде направена в следващите седмици
Обновена: 12 ное 2011 09:27 | 12 ное 2011 09:26,
7
Фед готви четвърта серия стрес тестове на банките в САЩ
Снимка: Reuters

Федералният резерв ще проведе четвърти кръг от стрес тестове на американските банки в следващите седмици, съобщи вице-председателят на Фед Джанет Йелън, цитирана от CNBC.

Йелън отбеляза, че решението за поредната серия банкови стрес тестове е взето заради европейската дългова криза, която разклати сериозно и финансовите пазари, и световната икономика.

“Наблюдаваме внимателно събитията в Европа и ще продължим да правим необходимото, за да смекчим последствията от всякакви неблагоприятни развития в чужбина върху американската финансова система”, заяви Йелън в реч пред Федералния резерв в Чикаго.

Федералният резерв на САЩ наблюдава най-големите банки на Wall Street, сред които са Citigroup, Bank of America, JPMorgan Chase & Co и Wells Fargo. Американската централна банка периодично тества тяхната устойчивост, като разиграва разиграва различни сценарии на кризата.

Ако се окаже, че някои банки не покриват стрес тестовете, те ще трябва да наберат допълнителен капитал.

Фед отбелязва, че стрес тестовете са ключът към усилията на управляващите в САЩ да поддържат банките и цялата финансова система стабилни.

Федералният резерв проведе първите стрес тестове през 2009 г. Последваха и допълнителни оценки през 2010 г. и в началото на 2011 г.

Още икономически новини от света в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
20
 
! Отговори
Dandy преди 12 години
Ще разиграят сценария, защото в условията на световна криза, САЩ не иска да печата допълнителни пари, УЖ да не увеличи инфлацията. Обаче, когато кажат, че банките не са устойчиви и трябва да наберат капитал - от къде ще го вземат?! Лесна работа ФЕД дава 10 млрд дойлерчета под формата на 1 документ от 3 страници (договор за заем) + 10 документа с "номинал" 100 млн $ под формата на облигации. Такаа и кво 10млрд. долара стурват..колко мм някъде около 10 $ (1$ за хартията и 9 на час за секретарката)
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Далавер-тест правят онези, не си играят като нас на дребно.
5
1
 
14
 
! Отговори
:-)))))))))))))))) преди 12 години
Стрес тестове! В Американски банки...Вица на деня.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Амдаммм стрес-теста да не стане нещо краш-тест....и тия долари как съ берът....кат гъби в гората ли ?
3
1
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Всички...повсеместно ядоха на...зелено и сега старите икономики,зад...океана и в Европа,се тресат от дългова криза.Балонът на...проспериращия свободен капиталофф пазар,продължава да се надува и плондерът ще почне да се...пука.Печатницата за пари,която е в Щатите едва ли ще пострада;по скоро...хранениците ще се окажат изведнъж...сирачета и ще бъдат много...оооочудени.
2
3
 
23
 
! Отговори
ФЕД преди 12 години
Щатите пък фалираха още миналата година,това ще се отрази на всички догодина,макс. две,а дотогава се порадвайте на еврокризата...
1
4
 
44
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
"Ако се окаже, че някои банки не покриват стрес тестовете, те ще трябва да наберат допълнителен капитал.".Тоест, еврейско-юдеомасонско циониския и частен ФЕД ще ви напечата още хартийки без покритие, за да сте зависими до живот и да се вдига дълга!!!

Спонсорирани публикации