Газът не може да поскъпне с повече от 5%

Шефът на енергийния регулатор попари "Булгаргаз"
15 ное 2011 14:54,
35
Газът не може да поскъпне с повече от 5%
Снимка: Булфото

Природният газ ще поскъпне с по-малко от 5% от януари 2012 г. Цената на парното няма да се повишава в средата на отоплителния сезон, прогнозира председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, цитиран от БНР.

Изявлението на Семерджиев е в отговор на прогнозата на "Булгаргаз", че в началото на следващата година горивото може да поскъпне с над 17%. По закон, при повишаване на цената на газа с над 5%, топлофикациите могат да поискат актуализиране на цената на парното.

Аргументите на „Булгаргаз“ са, че през 2011 г. енергийният регулатор всяко тримесечие е утвърждавала по-ниски от предложените от газовото дружество цени. Допълнително върху прогнозата им за началото на 2012 г. влияят цените на алтернативните горива и промяната в курса на долара.

„Ако има повишение на цената на газа от януари, то ще бъде при всички положения под 5%“, каза обаче днес председателят на държавния регулатор. Същевременно Семерджиев добави, че „това трябва да го докажем с цифри, защото всеки път водим дела с "Булгаргаз".
 
Още новини за българската икономика в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо да поскъпва и с 5%, заплати и пенсии вдигнахте ли НЕ! Мръсни герберски ***!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Казват ,че песимист бил добре осведомен оптимист. И аз бях оптимист за бъдещето на България, докато най-после проумях,че на никой от нашите политици не им пука за страната и особено за българите. И все по-зле става.......
12
0
 
9
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
А Бойко каратиста какво каза за монополите и картелите? Енергията в България ще поскъпва с 10% годишно това вече е говорено на картелно ниво и нито ББ нито Супер Мен могат да го променят !
11
3
 
1
 
! Отговори
Turkey преди 12 години
Идва Набуко спокойно комшу.
10
1
 
10
 
! Отговори
Винету преди 12 години
Песимиста Семерджиев казал : "Повече от 5 % не може !"Оптимиста Боко казал "Може, може"
9
3
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 12 години
На вас не ви трябва газ бе, за какво ви е , българите и с пръдня могат да се топлят.
8
0
 
8
 
! Отговори
Мони Дянков преди 12 години
Е, а на бас че може да поскъпне и с 20 % ...
7
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
наблегни специално на заключителната част -[14.11.2011 г. 23:50:22] Калин: Остава само да се гадае кога България ще забележи какво се случва с нея и ще даде някакъв знак. Досегашното поведение на премиера Борисов не показва загриженост. Той мълча, когато Саркози погна българските и румънските ***, докато цяла Европа се възмущаваше. Самоуспокои се невярващо, когато Франция и Германия се наговориха да го спънат за Шенген. Ръкопляска, когато Саркози и Меркел го вкараха в капана "Евро+", за да плаща след време чужди борчове. Сега го изтикват към Босфора и може би ще повярва поне на Ахмед Доган, че обрича България да си търси нейде там вратата към Европа. Колкото и да не му харесва, нищо чудно да се заговори, че при Сергей Станишев България влезе в ЕС, а при Бойко Борисов - излезе.
6
11
 
17
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
РАЗДВАЙТЕ СЕ КУЧЕТА НА БОГА СЛЪНЦЕ - БАТ РАЗБОЙКО КРАТУНКОВ!!!ТОЗИ ПЪТ ГАЗ-ъ ША ВИ ПОСКЪПНЕ САМО С 5%ПРЕДНИ Я ПЪТ, БЕШЕ С ПОВЕЧЕ, АМА ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ ЦЯЛ МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА - *** КОЙ ПОМНИ ТОЛКОВА ДЪЛЕЧЕ...ВАЖНОТО Е ЧЕ СИ ГО ИЗБРАХМЕ ПАК ДА ПЛЯМПА ГЛУПОСТИ, И ДА НИ ВОДИ МАЛОЕУМНО ПО ПЪТЯ НА КОМИРА СИ - БУРЛУСКОНИ...КОНГРАЧУЛЕЙШЪН - И ПОВЕЧЕ ДА НЕ СИ ГО ИЗБИРАТЕ - ЧЕ МАЙКА ВИ ЖАЛНА...САМИ ЩЕ СЕ ЗАКОПАЕТЕ!!!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гарантирано то ГЕРБ (Гастро-езофагиална рефлуксна болест, т.е. повърня)
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доброто и лошото ченге! От едната страна Боцко, а от друга - лошите от Булгаргаз! по средата дупедавеца Семерджиев!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изобщо не трябва да се увеличава или най-много с 1-2%. Те обаче уж искат 18%, "добрата" комисия защитава потребителите и е много строга към тях- само 5%. Поредната банална игра добро ченге-лошо ченге. Хората се шашват как добре ги защитава и хоп - нови 5% разходи на гърба на хората - увеличение на цени насред рецесия, когато доходите са замръзнали.
2
0
 
15
 
! Отговори
Д О К О Г А ???? преди 12 години
А, защо изобщо трябва да поскъпва ? Да не би заплатите или стандарта на българина да се е повишил, че да се повишават цените ????Вече ни правят на пълни *** ! Първо кажат, че поскъпването ще е голямо и после като го намалят ние се радваме, че не е тоблкова страшно ... Не е, не е, ама всяка година поскъпват ток, парно, горива, хранителни продукти от пъва необходимост, услуги ...Вече стигнахме, че и задминахме по цени страните от Западна Европа, а заплати и пенсии 1/10 от техните !Докога ???
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ще има тежка борба и газЪт ще поскъпне не със 17 %, а с 12% и народа ще пляска на бореца Борисов и Семерджиев:))))

Спонсорирани публикации