Увеличава се акцизът върху газьола и керосина

Няма да се облага газта в бутилки, използвана за битови нужди
Обновена: 15 ное 2011 16:03 | 15 ное 2011 16:03,
9
Увеличава се акцизът върху газьола и керосина
Снимка: Reuters

От следващата година за газьола и керосина ще се плаща по-висок акциз. За природния газ, използван от топлофикациите, също се въвежда акциз, няма да се облага газта в бутилки.

Ставката върху газьола и керосина се увеличава с 15 лв. на 1000 литра и от 1 януари ще бъде 630 лв., приеха депутатите на първото четене на промените в Закона за акцизите и данъчните складове. Природният газ, използван за моторно гориво, ще се облага с 85 стотинки за 1 гигаджаул.

Акцизът върху газа, използван за гориво от топлофикациите, става 10 стотинки за 1 гигаджаул.

С промените в закона депутатите намалиха акциза върху бира, внасяна у нас от независими малки пивоварни, регистрирани в други държави от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Странен парадокс е че у нас битовата газ винаги е била много по-скъпа от автомобилната въпреки евентуалната разлика в акцизите. Скоро да си призная не съм купувал битова, но с години това упражнение нямаше смисъл . . .
7
0
 
2
 
! Отговори
АК47 преди 12 години
Боят настанааа тупат сърца ни ето ги близо наще душмани..........
6
0
 
5
 
! Отговори
никола преди 12 години
Няма да се облага газта в бутилки, използвана за битови нужди,НOOOOOOOOOOOOO,това не пречи, даже е здравословно да се вдигне цената от газстанциите,така де има ли чалъм вдигай,еййййй Винету вземи да вдигнеш акциза на сивите си клетки щото си много зле,и не с 10, а с 600 процента,тогава малко,ама много малко ще ти светне колко слабо е мебелиран горния ти етаж, и ще си ОТИДЕШ,само гледай да не е като Жан и твоят патрон Симо ментата.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъй като държавата е некадърна да осигурява условие за икономическо развитие, то на нея и остава да "печели" от все по-високи акцизи и данъци
4
2
 
3
 
! Отговори
KUDE NI E DOSTOINSTV преди 12 години
QVNO SME NAROD BEZ DOSTOINSVO,JALKO NO FAKT.TOVA PRAVITELSTVO SE GAVRI S NAS POVE4E OT 2 GODINI I NIE SME SVILI GLAVI I STRAHLIVO SE OPLAKVAME. KAKVO SME VINOVNI NIE OBIKNOVENITE HORA, 4E V BG UPRAVNICITE SA KRADCI I LUJCI? ETO SEGA EDNA NOVA PARTIQ PRAVI KAKVOTO SI ISKA S NAS I NIE SE GU6IM. TAKA AKO STOIM TE 6TE PRODULJAVAT,TRQBVA KATO EDIN DA IZLEZEM NA ULICITE, PONE 200 300 HILQDI, DA ISKAME PRAVATA SI, DA NE SME OF4EDU6NO STADO, A HORA S GORDOST I 4EST.BORISOV I SIE NI SUSIVAHA!!!
3
0
 
15
 
! Отговори
Тикваря преди 12 години
Спиране няма,кожа не остана.Докато не оглозга народа до кокал.Трябва да строим крематориуми вече,никакви магистрали.Няма ли барикади,няма оправия.
2
0
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Префернциите за природния газ са че акциза му е никакъв в сравненение с акциза за бензин, дизел, мазут, пропан-бутан. Но факт е че до сега беше без акциз. сега само ще ми е интересно - след като прозиводителите на горива бяха длъжни да слагат измерватели свърани с НАП - Танов дали ще накара и ГАЗПРОМ да си върже находищата с НАП :)))))))))))
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"За природния газ, използван от топлофикациите, също се въвежда акциз" - с една дума освен повишението на цените ще има и акциз, да видим с колко ще скочи парното. А природния газ нали е екологично гориво, не трябва ли да има преференции за използващите го, а не акциз?