Пускат част от "Тракия" предсрочно догодина

Изпълнението на двата етапа на софийското метро също е по график
Обновена: 15 дек 2011 17:14 | 15 дек 2011 17:14,
62
Пускат част от "Тракия" предсрочно догодина
Снимка: Impact Press Grouар

Строителството на отсечките на магистрала "Тракия" към момента върви по график, като се очаква те да бъдат пуснати предсрочно, съобщи председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Лазар Лазаров при отчитането на изпълнението на оперативна програма (ОП) "Транспорт".

Досега са приключени около 70% от дейностите по отсечката "Стара Загора-Нова Загора", където пусковият срок е юли 2012 г., припомни Лазаров.

По отсечката "Нова Загора-Ямбол" са изпълнени 62% от дейностите, но въпреки лекото забавяне фирмата изпълнител е поела ангажимент да завърши строителството също до юли следващата година.

Пусковият срок на трасето "Ямбол-Карнобат" (лот 4) е януари 2013 г., като е договорено изпълнителят да бъде готов с първите 16 километра още през лятото на следващата година.

Същевременно ръководителят на софийския "Метрополитен" Стоян Братоев отчете, че изпълнението на двата етапа на Софийското метро и разплащанията по строителството вървят по график.

Започва проектирането на третия етап на метрото, който ще свързва подземното трасе от бул."Цариградско шосе" до ж.к. „Дружба“ и летище София.

Отсечката ще е с дължина 5 км и ще има 4 метростанции. Този етап ще се изпълни през следващия програмен период след 2014 г, като се очаква отново да бъде финансиран с евросредства.

Към момента е избрана фирмата, която ще разработва „Метропроект Прага“, като в скоро време се очаква да бъде избран и инженер-консултантът на проекта.

Още новини за българската икономика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
4
 
! Отговори
к преди 12 години
Строят с парите на работниците.Много има които не могат да си вземат заплатите от така наречените работодатели-мутри.
57
2
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!! преди 12 години
КЪМ 54 ,БРАВО АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ 15 ГОД. ЖИВЯХ В ГЪРЦИЯ И БЯХ И ВЪВ ВРЕМЕТО КОГАТО СТРОИХА МАГИСТРАЛИТЕ 2000 ГОД. БЕШЕ РАЗКОПАНА КАТО ГРОБИЩА,ТОГАВА ВЛЕЗЕ И ЕВРОТО ,И СЛЕД ОЛИМПИИСКИТЕ ЗАПОЧНА ДА СЕ ЧУСТВА КРИЗАТА.ГЪРЦИЯ Е ПАРАДОКС-БЕДНА ДЪРЖАВА БОГАТ НАРОД!
56
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Една добра новина !
55
4
 
19
 
! Отговори
неам нерви преди 12 години
Абе как не ви писна на дежурните от Позитано само едно и също да бичите в този форум денонощно. Изобщо не съм фен на ГЕРБ и ББ , но за пътищата, евала !!! Само платени драскачи могат да отрекат очевидния факт , че магистралите стават , че метрото в София е в пъти повече от предишните управляващи и всичко тава в тежка международна финансова криза . А при Станишев , Доган и Сакса какво беше -Батко и Братко , Цанков камък , Големия шлем ... все нагли болшевишки обири !!!
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дай да изберем теб за премиер, като си толкова ефективен?
53
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С толкова пари някой некорумпиран премиер щеше да построи 10 пъти повече магистрали и за 2 пъти по-бързо. Борисов използва политиката, за да финансира близки до ГЕРБ банки и фирми. Цената ще я плащат бедните и бъдещите поколения, както стана и в Гърция сега.
52
8
 
22
 
! Отговори
Playa преди 12 години
ГЕРБ поне си спазват обещанията за Инфраструктурата.Кога от началото на тая Демокрация някой проект е ставал предсрочно ???По времето на Костов и НДСВ нямаше пари една улична лампа да и се смени крушката......
51
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
LE LE UJAS KATO 4UQ 4E NESHTO E PRESRO4ENO I PORANO 6TE BADE PUSNATO ME OBHVASHTA PANIKA V BG TOVA GOVORI 4E E PRETUPANA RABOTATA I LIPSA NA KONROL A LIPSATA NA KONROL =KORUPCIQ
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tova e dobre
49
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BOKO TIKVATA PALNI NA TURCITE DJEBA I LIPSA NA VSQKAKAV KONROL EVALA NA TURCITE LIPSATA NA KONROL I KORUPCIQ 6TE E TAKA
48
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ пълнят джоба на милионерите със строителни фирми като замразява и орязва пенсиите и заплатите.
47
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правителството да вземе мерки за охрана защото другарите в момента злобеят и нищо чудно да почнат да взривяват и други подривни дейности с цел дестабилизация!!!!!!!!
46
3
 
15
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Гарантирано от ГЕРБ!;)
45
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За периода, за който ББ ще направи 68 км, Царя и Станишев направиха 50 километра магистрала Плодовитово - Стара Загора, 30 км Бургас - Карнобатна и една много голяма част от магистрала Марица. Така че за магистралите не виждам за какво се дуе ББ и защо му се прави ЕВАЛА!!! Не е направил нищо повече от останалите, само сряза лентата на част от Марица!
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по - добре недйте да я пускате предсрочно. Да не стане както с мостовете, които се напукаха и течат, но защо ли нищо не съобщават по новините.
43
3
 
30
 
! Отговори
Йй преди 12 години
даже и нещо да се забави , колко да се забави 1 година ? 2 ? въпреки че не се бави , а става даже по-рано .. а преди това ? 20 години ли се бавеха нещата че не помня добре ; )
42
4
 
36
 
! Отговори
йй преди 12 години
само доста объркан човек психически , може да почне да плюе , когато новините са добри ... вие сте ограничено черногледа челяд ;) успех в живота , но с този начин на мислене , няма да стигнете далече бейбита : )
41
3
 
6
 
! Отговори
до 41 - Панталей преди 12 години
ЩЕ ХОДИМЕ, ЩЕ ХОДИМЕ... НЯМА ДА СЕ ВОЗИМЕ. :-)))))))))))))))))))))
40
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама Бойко каза ,че през 2012 ще ходиме на море по магистрала!А тук пише,че ''Пусковият срок на трасето "Ямбол-Карнобат" (лот 4) е януари 2013 г., като е договорено изпълнителят да бъде готов с първите 16 километра още през лятото на следващата година.''Май пак шменти капели нещо?
39
4
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
samo predsro4no puskat i posle predsro4no stavat dypkite

Спонсорирани публикации