София е 17-а сред най-добрите градове за инвестиции в имоти в Европа

Най-кофти у нас били високите разходи за сделка, корупцията и престъпността
Обновена: 4 яну 2012 17:21 | 4 яну 2012 17:00, Бойчо Попов
17
София е 17-а сред най-добрите градове за инвестиции в имоти в Европа
Снимка: sxc.hu

София бе класирана на 17-то място в европейска класация на 20-те най-добри дестинации за инвестиции в имоти, съставена по данни на Global Property Guide и публикувана от Daily Telegraph.

Като положителна страна на пазара в София в класацията се отбелязва благоприятната среда за собствениците, които целят да отдават имота си под наем. Сред отрицателните страни обаче са високите разходи по сключване на сделка, корупцията и проблемите с престъпността.

Българската столица е изпреварена от повечето големи пазари в региона като Истанбул, Букурещ и др.

Изненадата на класацията е Скопие, който е класиран на второ място сред 20-те града. Сред силните страни на пазара в македонската столица са високата доходност, благоприятният пазар за отдаване под наем, ниските разходи по сделка и умерените данъци. Недостатъци са „сериозните рестрикции на собствеността“ и някои опасения, свързани с политическата обстановка и сигурността.

На първо място е класирана Будапеща, с добри нива на доходност и ниски транзакционни разходи.

Следват Амстердам, Истанбул и Загреб, съответно на трето, четвърто и пето място.

В дъното на класацията са Париж, Хелзинки и Прага, съответно на 20-та, 19-та и 18-та позиция.

Преди София е класирана белгийската стлица Брюксел, която допълва петорката в края на подреждането.

Цялото класиране вижте само в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 12 години
Глупости няма такава закономерност, срив на цените на недвижимото имущество може да има във всяка точка на света. Напротив аз твърдя, че пазара на недвижимо имущество в Лондон и Париж е много по рисков отколкото този в Скопие, които е развиващ се и е в пъти по-вероятно стойността на съотвения имот и наемната цена да нарастнат отколкото тези в Лондон и Париж. Тук доста хора просто нямат икономическо мислене, погледа на един инвеститор и реагират първосигнално и необсновано.
15
4
 
9
 
! Отговори
До говното 6 преди 12 години
Тя цялата България е мизерна дупка с *** народ, той за София пише, ***.
14
2
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
какво общо със статията имат тези деца бе *** долен?!?
13
0
 
2
 
! Отговори
edelvays преди 12 години
На първо място е класирана Будапеща, с добри нива на доходност и ниски транзакционни разходи.Следват Амстердам, Истанбул и Загреб, съответно на трето, четвърто и пето място.В дъното на класацията са Париж... Podchertavam tozi citat vuv vruzka sus spora ot 30.12. foruma be zadrusten ot nad 700 mneniya ,eto o6te edno dokazatelstvo za tova ...
12
3
 
6
 
! Отговори
зъл преди 12 години
8 нищо не се опитват да ти вношат, просто ти дават някаква тяхна статистика по някаква матрица от която извода си е за теб. Като имаш пари и искаш да ги инвестираш в недвижимост си избираш дали да го направиш в Скопие при по-ниски разходи, данъци и по-висока възвръщаемост към момента (като са ти посочили и съответните рискове) или да го направиш в Париж или Лондон където цената е в пъти по-висока, разходите ти по сделката са ти в пъти по-големи, доходността ти на този фон ще е по-ниско, но .... :) в Париж или Лондон ще си докараш по-ниска доходност на фона вложени пари - възвърнати пари, но пък ще спиш спокойно и ще знаеш, че това и догодина ще е общо-взето така и цената на имотеца ти в Париж или Лондон няма как да се срине в пъти :), за разлика от Скопие :)))
11
1
 
4
 
! Отговори
ахмед преди 12 години
Аз съм спокоен, имам 3 ап. в София - младост2, младост3 и витоша
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Талантливи българчета донесоха сребърни медали по физика Катерина Найденова от Казанлък и Момчил Молнар от Русе се завърнаха със сребърни медали от световната олимпиада по физика WOPhO 2011, която се проведе в Индонезия.Виктор Иванов взе награда за теоретична задача, предаде кореспондентът на БГНЕС от Казанлък.Катя е ученичка от Школата на Теодосий Теодосиев, педагогът, донесъл на Казанлък и на България десетки призови места от световни състезания по физика. В Индонезия Катя бе поканена да участва след сребърния си медал в Тайланд преди няколко месеца. Тя вече има предложения за обучение в български университети и в чужбина.\"След време моето поколение ще бъде новите народни будители\". Това заяви неотдавна за БГНЕС Катерина Найденова. Момичето се превърна в прецедент в историята на Международната олимпиада по физика.За разлика от повечето свои връстници в свободното си време решава задачи по физика за да се подготвя да превзема нови върхове. В нейната стая вместо плакати на модели по стените висят портретите на Алберт Айнщайн и Михаил Ломоносов. Вместо тинейджърските книги на секцията й са подредени учебници по физика и то много. Защото науката е нейната страст. Била е и китарата, но от учене, вече няма време за нея. Катя твърдо е решила и за в бъдеще да се занимава с физика. ,,Защото има много открития, които все още не са направени\", категорична е тя. /БГНЕС /
9
1
 
7
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
//Най-кофти у нас били високите разходи за сделка, корупцията и престъпността///.......е поне по нещо сме на първо място
8
3
 
14
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 12 години
И какво се опитват да ни внушат? Че онези, които имат пари за инвестиране в недвижим имот, ще предпочетат Скопие пред Париж? Или, че ако все още нямат недвижим имот в Париж, биха купили в Истанбул?Това наистина намирисва на поръчкова статия - някой има за продаване имоти, които не вървят и много му се иска да подлъже инвеститори. При това, този някой едва ли е дребен собственик - най-вероятно има стотици, ако не и хиляди апартаменти, построени със спекулативна цел.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи сме между Брюксел и Париж!
6
10
 
12
 
! Отговори
Д преди 12 години
Точно в София ще инвестирам , в таз мизерната дупка...
5
3
 
24
 
! Отговори
uzunski преди 12 години
Не минаха и два дни от Новата Година отнво забълваха глупостите ! Може ли да се направи класация по наи- безлюдно място на Планетата ! 147 села без нито един жив човек , това е страната на чудесата България ! Кои луд инвестира в пустиня ! Кога ще се събудите *** нещастни и ще погледнете истината в очите ?
4
3
 
7
 
! Отговори
??? преди 12 години
"София бе класирана на 17-то място в европейска класация на 20-те най-добри дестинации за инвестиции"Какво означава НЕбългарската дума "дестинации"?Да не би в случая да означава "направления", "избори" или нещо подобно?*"На първо място е класирана Будапеща, с добри нива на доходност и ниски транзакционни разходи"Какво означава НЕбългарската дума "транзакционни"?Тук даже не се наемам да гадая.
3
6
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 12 години
Редно е да се чете - София е предпоследна за инвестиция в имоти. 17/20, това е голем резил братя, който е купил е загубил
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако беше на 23-то място сигурно щяхте да пишете че е сред 23-те най-добри за не знам кво си...Как си ги измисляте тия *** класации и кой ви плаща ?
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупости са писали - и за София, и за Будапеща, в която евреите настроиха огромни комплекси за ирландците и сега не знаят как да се отърват, и за останалите градове. А че пред Истанбул има страхотно бъдеще е факт - градоначалникът му всяка пролет отпуска милиони за засаждане на цветя...