Panasonic ще продава фирмената си централа

Така компанията иска да компенсира част от очакваната рекордна годишна загуба
Обновена: 24 фев 2012 15:00 | 24 фев 2012 15:00, Бойчо Попов
3
Panasonic ще продава фирмената си централа
Служители поставят нов надпис на една от сградите на концерна в Токио през септември 2008 г. Снимка: РойтерсСнимка: Reuters

Японският електронен концерн Panasonic планира да се раздели с няколко сгради в Токио, в които се помещава фирмената централа. Според публикация в местния икономически всекидневник Nikkei от петък, по този начин компанията иска да намали ефекта от очакваните милиардни загуби от основния си бизнес.

Производителят на потребителска електроника все още не може да намери изход от слабия телевизионен бизнес и по всяка вероятност ще отчете рекордна годишна загуба от 780 млрд. йени (8 млрд. евро) за фискалната година, която приключва в края на март.

Прогнозираният резултат вероятно ще е най-лошият в историята на основаната в Осака през 1918 г. компания. Най-тежките загуби на Panasonic до момента възлизат на 427,8 млрд. йени и са отчетени за периода март 2001 г. - март 2002 г.

За последното тримесечие на 2011 г. компанията обяви нетна загуба в размер на 197,6 млрд. йени. (2,6 млрд. долара). През октомври Panasonic спря производство в три фабрики в Тайланд поради най-тежките за последните 70 години наводнения там.

Допреди няколко месеца обаче концернът очакваше печалба. За по-слабите резултати компанията обвинява отписвания и разходите по съкращаването на 17 000 работни места. Със съкращенията Panasonic иска да избегне още по-високи загуби заради телевизионния си бизнес. 

Oще новини за технологии четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Panasonic
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
KRISKO преди 12 години
Zastoto v 4ehija naprimer Panasonik se sglobjava ot Balgarski i Rumunski *** ,kakvo ste kazes za tova
2
0
 
1
 
! Отговори
с. преди 12 години
Ти не си в ред!
1
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Sony, Panasonic и Philips са на върха на най-скапани и най-скъпи телевизори. За сравнение 3d телевизор Toshiba струва с към 200-300 лв. надолу от обикновенния Viera, Bravia и някакъв *** на Philips, които са 2d.