Moody's понижи кредитния рейтинг на Гърция

Оценката С се дава за облигациите, които са неизплатими
Обновена: 3 мар 2012 15:50 | 3 мар 2012 09:08, Елка Василева
72
Moody's понижи кредитния рейтинг на Гърция
Moody's понижи кредитния рейтинг на Гърция. Снимка: архив, Reuters

Международната рейтингова агенция Moody's понижи оценката си за Гърция от Са до С - най-ниската по скалата си.

Moody's твърди, че решението е предизвикано от предложението на Атина за преструктуриране на публичния й дълг, при което частните инвеститори ще загубят 70 процента от вложенията си. С най-ниския си рейтинг C Moody's оценява облигациите, които са неизплатими, тоест в състояние на дефолт.

Според рейтинговата агенция дори да се осъществи сделката с частните банки кредитори и с частните инвеститори, която се очаква да бъде постигната този месец, рискът от дефолт остава висок. Moody's обеща да преразгледа оценката си, след като Гърция пусне новите облигации.

На 27 февруари рейтингът на Гърция понижи и друга от големите рейтингови агенции Standard & Poor's, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 2010 г. всички емигранти са изпратили в България 702 млн. евро.А не м/у 500-700 млн. евро
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На година българите работещи в Гърция пращат над 1 млрд. евро на роднините си в България.Тези пари са повече от чуждестранните инвестиции в БГ--Ето ви истината - преките чуждестранни инвестиции в БГ са около 1.060 млн. евро.Общо всички имигранти са пратили между 500-700 млн. евро, като делът от Гърция е към 5-7% - това ще рече към 30-40 млн. евро.Ха сега познай коя цифра е по-голяма 1060 млн. евро преки чуждестранни инвестиции или 30-40 млн. имигрантски пари от Гърция.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На гърците не им пука.Колкото и да им свалят кр. рейтинг.Ако ще цял свят да им каже, че икономиката им е зле, те пак ще се изправят, ще кажат, че са велика нация и ще искат демонстративно и с пълна убеденост да им опростят тези дългове, защото те го заслужават и да им дадат нови 100млрд. за нов харчлък. Това ако не е дебилство.
23
1
 
5
 
! Отговори
23 до 24 преди 12 години
Ами точно от интернет са и мойте данни.Отделно съм ходил много пъти в Гърция и вътре в превозното средство (влак, автобус) съм говорил с хората и съм ставал свидетел на разни неща.Влаковете и рейсовете от и за Гърция са пълни основно с хора, които работят там.
22
6
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 12 години
Както написа: Работещи в Гърция. - Работят за чужда икономика. Ако работят при същите условия тук ще има не лош растеж. Проблема при гурбетчиите е, че обикновено в чужбина се скъсват от работа, а като дойдат тук свинеят....
21
2
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
На година българите работещи в Гърция пращат над 1 млрд. евро на роднините си в България.Тези пари са повече от чуждестранните инвестиции в БГ--Я първо провери колко са българите в Гърция, след това колко изпращат, накрая провери колко са чуждестранните инвестиици - и ще установиш, че пишеш глупости.Провери, данните ги има в интернет!
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На година българите работещи в Гърция пращат над 1 млрд. евро на роднините си в България.Тези пари са повече от чуждестранните инвестиции в БГ.Ако това не е икономически фактор, не знам какво е.А това, че получават малко за гръцкият стандарт пари е ясно, но обикновенно спането и храната са им платени от работодателя.Така, че има как да спестяват.А българинът сигурно е най-пестеливият човек в света.
19
2
 
13
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Около 100 хиляди са българите само в Атина и областта Атики.Още 200 хиляди са из останалата част на Гърция.Хиляди семейства у нас преживяват с пари заработени там,така че е доста пресилено да се каже че тамошната криза не се отразява у нас.Относно намаляването на броя им - разходи се до автогарата в София и погледни как автобусите нататък са пълни....
18
3
 
9
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Първо прибери от там майка си и баба си,после чакай гърците да ти мият ***
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сбогом Гърция. Чакаме гърците да почнат да ни се молят да ги наемаме на работа да ни чистят тоалетните.
16
2
 
10
 
! Отговори
до бай Иван преди 12 години
има ли още на къде да им го свалят--има - свалят им и гащите
15
1
 
2
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
има ли още на къде да им го свалят
14
8
 
9
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
няколкостотин хиляди Българи работят там и това се отразява и на тях. --В Гърция в момента работят под 100.000 българи и броят им намалява. Те не са икономически фактор за България, тъй като имат много ниски доходи като черноработници.
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука всички са много в час.Ей къде е Гърция.С влака двупосочен до Солун (връщането може да е до 2 месеца, без презаверка) е 60 лв.Хем ще видите Беломорието, хем ще видите как "зле" живеят гърците.
12
1
 
3
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
За всичко са виновни *** в ОВК. Ако бяха слушали Гудериан през 1940та, Англия нямаше да я има...
11
2
 
5
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
Марк, пропускаш Финландия и Естония в Шенген-а на Райха :) А мен лично щяха да ме кефят максимално гастарбайтерите от Острова и Франция:))))))))
10
1
 
17
 
! Отговори
Ергатис преди 12 години
В гърция живота е в много пъти по скъп от нашия във всяко отношение , там с 5-600Е заплата си *** от всякъде.Глупаво е и смешно да се прави каквато и да е аналогия. Информирайте се за цените на стоките и услугите и покупателната способност на дадена сума и после пишете.пс.Не виждам нищо радостно в това че съседите ни пропадат икономически , няколкостотин хиляди Българи работят там и това се отразява и на тях.
9
6
 
14
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Когато гърците почнат да идват в България да търсят работа - тогава ще повярвам че са зле. --При 25 % безработица, как мислиш, дали са добре?! Изхарчиха спестяванията и вече се изнасят на работят в чужбина, включително и в България. Като бях на Банско обслужващият персонал на кухнята беше от гърци. След една години хиляди гърци ще работят и в България.
8
2
 
18
 
! Отговори
do 5 преди 12 години
Когато гърците почнат да идват в България да търсят работа - тогава ще повярвам че са зле.
7
4
 
12
 
! Отговори
контролер преди 12 години
За пореден път обявиха официално, че Гърция е фалирала. Да я направят германска провинция и да се реши въпросът веднъж завинаги. Държава Гърция и без това не е имало хиляди години и сега на никога не е нужна. Само проблеми създават.

Спонсорирани публикации