Егерсман и Ко ще строи столичната компостираща инсталация

Второ място в класирането заема обединението "Арге Богров" ДЗЗД
6 мар 2012 22:07, Миглена Иванова
6
Егерсман и Ко ще строи столичната компостираща инсталация
Строителството на депото за неопасни отпадъци край Яна. Снимка: БТА

Българо-германското обединение "Егерсман и Ко" е класирано на първо място за проектирането и строителството на инсталацията за биологично третиране на отпадъците, част от бъдещия столичен завод за преработка на боклук, съобщиха от Столична община.

Второ място в класирането заема обединението "Арге Богров" ДЗЗД, уточняват от общината.

Класирането е извършено след финансова оценка на подадените оферти от кандидатите.

Публичното отваряне на офертите на кандидатите за изпълнител на компостиращата инсталация се състоя в началото на февруари.

Това е втората тръжна процедура за избор на строител на инсталацията. Първата процедура беше прекратена, след като се наложи по препоръка на Еврокомисията общината в София да коригира техническото предложение на завода и да предвиди изгарянето на преработените от завода горими блокчета в "Топлофикация-София".
Наскоро от Брюксел съобщиха, че са останали доволни от поправката в проекта на завода.

Строителството на столичната компостираща инсталация ще е втори проект за "Егерсман и Ко" в България. Сдружението строи завода за отпадъци във Варна, който беше пуснат в експлоатация през лятото на 2011 г.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: завод за боклук
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера излезе новината за хай-тек откритието на БАН което произвежда газ от ***, и което обясниха че е 10 пъти по евтино от всички подобни инсталации съществуващи до моментаИ днес хоп...новината за завода за ***...т.е. колкото по стара и скъпа е технологията която ще внедрят в този завод - толкова повече пари ще откраднат.Изберете Българското - или поне го проучете г-да ТИКВИ
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва навсякъде и по всяко време да коментираме мафьота министър който спира законния внос от страна членка на ЕО за да поддържа изкуствено високи цените на яйцата и подмазваческите медии го представят като успех и бил спирал ратежа на цените!!! Само ОСТАВКА!!!! ББ да си прави сметката че с тези цени до Великден ще поискаме и неговата. Реалната цена на яйцата е под 18 ст. в магазина За справка вижте цените в Германия, Белгия, Франция и ги намалете с поне 5% поради по-ниските доходи у нас
3
1
 
20
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Какво става с този прословут завод за ***,бе Бойко?Вече 10 години го строиш.Дали децата на нашите деца ще доживеят да го видят?А обединението Арге Богров от Горни или от долни Богров е?
2
1
 
21
 
! Отговори
идат въйборъй преди 12 години
Ши го напраим да знайти.Само ни изберети.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брау бе, тва ДЗЗД сигурно е регистрирано 3 минути преди търга.

Спонсорирани публикации