Газовата електроцентрала в Белене щяла да е частна

Държавата нямало да се ангажира с изкупуване на електроенергията от нея
Обновена: 29 мар 2012 11:52 | 28 мар 2012 16:19,
47
Газовата електроцентрала в Белене щяла да е частна
Снимка: Импакт прес груп

Бъдещата газова електроцентрала, която се предвижда да бъде построена на мястото на АЕЦ Белене, ще бъде изцяло частен проект. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев, малко след като премиерът официално обяви, че няма да строим втората атомна централа.

Добрев допълни, че въпросният проект е още на идейна фаза. Държавата няма да инвестира в централата, нито ще се ангажира с дългосрочни договори за изкупуване на произведения ток на високи цени, подчерта Добрев.

На журналистически въпроси как ще се намери инвеститор за газовата централа, дали ще се проведе конкурс или вече е решено тя да се строи от „Газпром“, Добрев отговори лаконично: изчакайте да се върна от Москва.

На 30 март Добрев заминава на посещение в Москва, на което официално ще представи позицията на българското правителство за АЕЦ Белене.

Добрев допълни, че строежът на газовата централа на мястото на „Белене“ ще се отрази благоприятно на икономическото развитие на региона, тъй като там хората са се надявали да се построи атомна централа и да бъдат открити много работни места.

Още новини по темата АЕЦ Белене четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: АЕЦ Беленеделян добрев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
тъпо,много тъпо преди 12 години
вие наистена сте пълни ***!!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КТБ /корпоративна търговска банка/ проявява интерес към строителство на газова електроцентрала в Сърбия в сътрудничество със Сърбиягас. А после и у нас.
30
1
 
3
 
! Отговори
pege преди 12 години
газова централа б.борисов.Май тока ще си го купуваме от него.Освен това трябва да си вложи парите откраднати от кметуването, а може би и от магистралите,Човекът гледа в переспектива.
29
0
 
1
 
! Отговори
hes преди 12 години
до 38л Не е вярно това, че няма ГЕЦ по света! Само в Германия ЕОН има 30 /тридесет!/ броя ГЕЦ с обща мощност 15000 MW
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Бъдещата газова електроцентрала, която се предвижда да бъде построена на мястото на АЕЦ Белене, ще бъде изцяло частен проект."И нека да позная, НЕК ще бъде длъжен да изкупува енергията на централата на цени определени от нея.:) Най-много в сметките ни за ток да има и сметка за газ. Баси простотията е това. Или е далавера.
27
1
 
6
 
! Отговори
Чик преди 12 години
Три орела някъде из ........албанските планини.Безспорно най- десният е и най-страшен, този в центъра е по- скоро ***, а този, най-младия е и най- смешен....А, жена ми ми каза, че това били български политици, бе !!???? Бах маааму....
26
0
 
3
 
! Отговори
леле преди 12 години
Делянчо ще го схрускат в Москва тия акули там не прощават мъкааааа
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някак си трябва да се изясним-земята държавна, гьолът, който се оказа, че не е такъв е построен с държавните пари и сега отгоре-хоп-частнааааа. Ива Костов сигурно се е осрал от щастие, че се е вредил .Ясно ли ви е как Спасителят - Мутра ви *** мамата? На всички!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6te glasuvam za bsp ili ataka 4ak sam ne moga da povqrvam 4e go napisah no kato glasuvah za gerb kakvo stana razdadoha si durjavata ni podeliha si q kato na igra na karti
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nali sega sum na gaz da naistina e komfortno i 4isto no ve4e e skupo i tazi zima karah na klimaticitaka 4e gaza e alternativa SAMO ako e s niska cena
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На следващите избори всички за Атака!!!!
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е това е най-после "изплютото камъче". Точно това подозирах и за АЕЦ - Белене, където Костов и Б. и Ц и... не са вредени.Тогава на пишещите тук " патриотични" младежи, нека им стане ясно, че подскачат за частни интереси.Не им завиждам, хем ще плащат много, хем ще живеят на свещи, а частната централа, с частния шистов газ на В. Зл., ще си продааааават навън. Да ви стане ясно, че тук най-малко са ви криви руснаците.Всичко е заради алчните и ненаситни "влиятелни" българи.Предвиждах го.
20
3
 
26
 
! Отговори
15651651+61 преди 12 години
ПРОДАДОХА НА УОРЛИК И ЗЕМЯТА НИ ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ И ЦЕНТРАЛА ЩЕ МУ СТРОЯТ СЕГА. ШЕВРОН ЩЕ ВАДЯТ НАШИЯ ГАЗ И ЩЕ НИ ГО ПРОДАВАТ ПРЕСКЪПО, ЩЕ ПРЕВЪРНАТ И БЪЛГАРИЯ В ПУСТИНЯ. ДАНО *** ГЕРБЕРАСТИ ПРОДАЖНИ В МЪКИ ДА СЕ ГЪРЧЕТЕ
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
младежа май не е бил наясно с кво се захваща като е приел да е министър... някой трябваше да го посъветва как се работи с руснаци и кво става ако им застанеш на пътя
18
4
 
5
 
! Отговори
topor преди 12 години
Въпреки всичките "емоции", просто дълбоко съчувствам на министър Делян Добрев за това, което му предстои в Москва.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ново 25 !!!! частна електроцентрала на скъп газ ?! е сега вече ни е.аха мамата ....ако до днес мислех 1е боко е само за затвора то сега ще гласувам с 2 ръце за разстрел пред парламента .... той не продава НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ той ги капитализира в негова полза
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дилянчо, имбецилче, никой няма да направи и 1 ват централа без гаранция за изкупуване на енергията, за какви ни вземаш?
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЕДАТЕЛИ!!! За тези трябва съд за национално предателство!
14
2
 
29
 
! Отговори
Уаурлик преди 12 години
... И замириса на Шеврон...
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
28.03.2012 16:40| 2| 24 0 .Борисов: Имам чувството, че съм обграден от шпиони

Спонсорирани публикации