Поляци искат да наемат "ОЦК-Кърджали" за 3 години

Синдикатите остават в стачна готовност
20 апр 2012 16:58,
19
Поляци искат да наемат "ОЦК-Кърджали" за 3 години
Снимка: БТА

Полски консорциум от фирми е проявил интерес да наеме "Оловно-цинковия комплекс" в Кърджали за три години. Консорциумът е готов да плати и дължимите заплати на работниците, съобщи пред БНР вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров.

В момента в Кърджали се провежда среща между представители на полското предприятие и синдикатите в ОЦК.

„Представители на полската компания "Силезия" са изявили готовност да изплатят тези дължими 1 млн. лв. за работни заплати. Информацията, с която разполагаме от колегите от синдиката в Полша, е че "Силезия" АД е част от холдинга "Импекс-метал", който притежава фирми за производство на алуминий, мед, цинк и олово", съобщи Валентин Никифоров.

Според вицепрезидента на КНСБ това е един от вариантите за бъдещето на Оловно-цинковия комплекс. Той поясни, че преговорите все още са предварителни.

„Знаем, че има и други инвестиционни намерения за покупка на оловно-цинковия комбинат. Ние не сме структурата, която отговаря за това нещо. Оттук нататък на ход е собственикът, банките-кредитори, Министерският съвет и, разбира се ние“, допълни синдикалистът.

Той предупреди, че ако няма решение до понеделник, синдикалните структури  ще вземат решение какви протестни действия ще предприемат.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов посети металургичното предприятие и обеща, че до един месец ще има нов инвеститор и нов медиджмънт.

По време на състоялия се в София протестработниците от ОЦК настояха предприятието да бъде национализирано. Те внесоха декларация в Народното събрание с искане за криминализиране на неплащането на заплати от страна на работодателите.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: ОЦК-Кърджали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
yavor преди 12 години
mdaaaaaaaaaaaa......te daje i rabotnitzi s ariiska krav ot germany ste si vsemat za 3 godini....a bg metalurzi ste idat v germany da oprashvat gradinite na germankite im, da izkarvat vw,auditata,mercedecite im ot garajite da ne im padat bateriite......bg v eu......internatzionalen obmen na rabotni sili....... gastarbeiteri v bg .......germantzite mnogo obichat zelenite bg gradove s chist vazduh i da rabotyat pod polski znamena , da lejat po kraibrejnite plajove, da plavat iz yasovirite,rekite
15
0
 
3
 
! Отговори
За 15 преди 12 години
Промит мозък
14
0
 
3
 
! Отговори
Мдааа.... преди 12 години
дъното е там някъде , горе , над Орландовци .
13
1
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
какво са ти откраднали на теб бе ***?
12
2
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
A na snimkata trimata kradci
11
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Samo tezi ne biaha ni ***
10
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 12 години
да гепят каквото е останало
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а бе теб мама така ли ти казваше като малък бре дрислио
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако видят кривоглавите кърджалийци(мангалотурци)ще се откажат на мига
7
5
 
10
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
за какво ревахте тогава като оня чешкия скулптор ни беше показал като турски ***... като че ли не е истина, даже не го пуснаха и в страната да влезе.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SKORO BIAH V POLOSHA MNOGO SA NAPRED KATO DYRJAVA I MNOGO E 4ISTO ZA RAZLIKA OT BULGARIA I MNOGO HUBAVI PYTISHTA 20 GODINI SA PO NAPRED OT NAS
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех, с тези вашите евреи. Ако не говорите за евреи няма да можете да заспите вечерта.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пшьичко Пжьиво Пшьйебем Я
3
1
 
8
 
! Отговори
бари преди 12 години
Синдикалистите не са съгласни ,защото като дойдат онези от "СОЛИДАРНАСТ"на наш,те ще им излезнат наяве всичките далавери ,които са въртели заедно с досегашните собственици.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какв става така, че поляците 23 г. след комунизма са най-бързо развиващата се икономика в Европа, а българите са на предпоследно място пред Албания?Поляците обаче веднага си забраниха ком. партията и направиха закон за лустрацията.А тук хората на ДС не се интересуват от народа.Важно е да крадат и да печелят за себе си.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те и наште знаят как се работи ама се правят на луди за да продадат губещо предприятие за 1 долар!