Очакваме 3 млрд. евро приходи от туризъм

До 8% ръст на чуждите туристи, прогнозира зам.-министър Иво Маринов
Обновена: 27 май 2012 11:48 | 26 май 2012 15:30,
79
Очакваме 3 млрд. евро приходи от туризъм
12 български плажа бяха отличени със "Син флаг". Снимка: Булфото

Между пет и осем процента е очакваният ръст на броя на чуждестранните туристи през тази година. Тази прогноза направи заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов в Кърджали.

Според него най-голям брой ще бъдат посетителите от Русия.

Предварителните финансови разчети сочат, че от туризъм в бюджета на държавата се очаквало да постъпят над три милиарда евро, коментира още Маринов.

Междувременно стана ясно, че 12 български плажа ще бъдат отличени със "Син флаг" за чистота и безопасност. Сред тях са "Дюни", "Елените", "Слънчев бряг", "Харманите"-Созопол, Свети Влас и Поморие.

Призът се присъжда ежегодно от 1987-ма в 41 държави в света за яхтени пристанища и за плажове. Носител на "Син флаг" през тази година е и яхтеното пристанище "Марина Диневи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той ГЕРБ ги е опапал тези 3 милиарда на зелено (вместо скъпата зеленясала енергия) !Мутрите трупат пачки а изнудването на хората даващи частни квартири и дребните ресторантчета продължава!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези 3милиарда не са сигурни,но друго е сигурно.....НИЕ обикновенните ,,кръводарители" отново ще рекламираме тези кърлежи с 10-20милиона от бюджета и тази година....все пак са носители на ,,престижната награда Син флаг"...пфу..Искам 10та степен по Рихтер и цунами(едновременно) за цялата първа линия ......Даноооооооо!!!
61
0
 
2
 
! Отговори
дядо преди 11 години
не се свършиха мазните клакьоридето ни обясняват на колко хора давал хляб туризмаслед като и им отнеха мръвките
60
1
 
7
 
! Отговори
дядо преди 11 години
тия приходи не са за обикновенния българиннас не ни греятте са за кастата на управляващитетъпия българин да си духа супатаи да си гледа телевизора
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната герберска ЛЪЖА
58
0
 
8
 
! Отговори
uu преди 11 години
К..а ми Янко. Със забраната на пушенето ще го духа туризма, поне в ресторатско-дискотечната част. Долни ***, навеждачи гербаджии
57
1
 
24
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Яхтеното пристанище "Марина Диневи" не беше ли обявено за незаконно? Нямаше ли да го премахват за сметка на собствениците? Какво стана с резерват Юлен? Вярно, трябва да се развива туризма, но не с подкупи!!!
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко от тях ще влезнат в държавата? Проучете акулите в туризма ,какви данъци са платили... Добре ,че заетите, иматнякякъв шанс да вземат някакви заплати , бакшиши и други...
55
1
 
9
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
На туристите им харесва България казваш, ами и на мен ми харесва всичко евтино, па било то и некачествено. А за преповтаряния ръст на руснаците е ясно, хората освен кал тайга и сняг друго не знаят. Тях и в Косово да ги пратиш ще им хареса но там няма море. Въпроса е хем да не чакаме на количество, защото редовите хорица повръщат от гъчканицата на туристите, хем да влизат пари. Това става с акъл, но това нещо нашето хотелиер не го има.
54
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По голямо мрънкало от българина няма! Най-после имаме една добре работеща индустрия, но все някой ще се намери да я оплюе!Хора, не забравяйте, че туризмът дава хляб на близо 500 хиляди българи! 90% от туристите идват чрез туроператори, които превеждат сумите по банков път! При такова положение няма как хотелиерите да не си плащат данъците!Било бетон, било гадно, обслужването е ужассно, но е факт че всяка година бройката на чуждите туристи расте! Явно на чужденците им харесва в България!
53
7
 
10
 
! Отговори
Мутрополитик измекяр преди 11 години
Ние данъци не плащаме. Ние само взимаме. Ние ви взехме всичко, направихме си хотелите и палатите а сега и правим пачки. Ако трябва ще променим закона и ще ви задължим за ходите на хотелите ни. Матриала да го надува. Казах!
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Камериерките им чистим лаината за 300 лева
51
1
 
14
 
! Отговори
За тях парата а за.. преди 11 години
нас - ***. От туризъм богатеят тия дето ни окрадаха последните двайсет години и ни направиха мизерни опитни мишки. А сега трябвало да се радваме на статии и прогнози, че те зе богатеят още. За тях парата, за нас ***, това е!
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все още се намират заблудени да почиват в нашата старана, ама ккак н свършиха балъците
49
5
 
19
 
! Отговори
левчев преди 11 години
И аз се кефя на българското черноморие ,не съм виждал някъде по света ,а доста съм обикалял, по скапано обслужване. За разлято кафе на масата , една девица ни вдигна скандал ,че им свършили покривките .Смях, А за 200 грама кашната и умряла от старост цаца плащаш като в Зап Европа . А и има места по скъпи от центъра на Венеция . Тъпите мутри на БКП ,назначени за бизнесмени изтърваха и туризма . С персонал за 400 лева на месец само лузъри ще ви бачкат .
48
5
 
24
 
! Отговори
левчев преди 11 години
100 причини да ми се ходи на море в България1.Обичам бетон.2.Много съм доволен от 8 лентовата магистрала, по която стигам до морето.3.Харесва ми плащането да започне още от катаджиите по пътя.4.Много повече ме радват мутрите с коли като камиони, които карат срещу мен и ми святкат къси-дълги.5.А ако ме претрепе пиян руснак-кънкьор по пътя, и после му дадат под минимума, ако изобщо го съдят, ще е едно добро начало.6.Харесва ми да играя на Открий 100те разлики
47
2
 
11
 
! Отговори
феномен преди 11 години
Готвят се да откраднат 3 млрд. евра, хахаха няма да има кой да им ги даде
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От миналото лято има спад в туризма ,но се крие и се дават завишени цифри. Зимният сезон беше слаб, а хотелиерите по морето казват ,че има слаби резервации. Дори и по-ниските цени вече не са привлекателни, защото за същите цени в други страни получават по-добро обслужване. В Турция не искат визи на най-платежоспособните ни туристи руснаците, а тука ги въртят с месеци, че и нямаха с какво да се приберат и висяха по летищата. Трите ни милиарда ще отидат у комшиите.....
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
3 000 000 000 на старите пари ли????????????????????
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На това се вика,сметка БЕЗ кръчмар!!!Аз си мисля,че ще са 300 000 000 000 евро,колкото им трябват на гърците,че и да им ги дадем.