Лошите и преструктурирани кредити с рекорд

В тази графа вече влизат близо 1/4 от всички кредити, отпуснати у нас
Обновена: 26 юни 2012 09:51 | 25 юни 2012 17:07,
46
Лошите и преструктурирани кредити с рекорд
Снимка: Ройтерс

През май делът на лошите кредити е достигнал рекордните 23,6% от всички кредити, отпуснати от банките. Това показват изчисления на Investor.bg, базирани на данни на БНБ.

В този процент попадат както лошите кредити, така и преструктурираните по някаква причина задължения. Като лоши кредити от централната банка определят тези, които са с просрочие от над 90 дни.

Последните данни само за лошите кредити са от март, тъй като подобна статистика се публикува веднъж на три месеца. Тогава тяхната стойност бе 9 млрд. лв., или 16,2% от всички отпуснати кредити.

През май стойността на лошите и преструктурирани кредити се увеличава със 161 млн. лв. на месечна и с 1,990 млрд. лв. на годишна база.

Размерът на кредитите за фирми нараства с близо процент през май и те вече са за 33,9 млрд. лв. При домакинствата увеличението за месеца е с 0,2 на сто до 18,8 млрд. лв.

В рамките на кредитите за домакинствата спрямо май 2011 г. се увеличават жилищните (с 0,4% до 8,777 млрд. лв.), а намаляват потребителските (с 1,2% до 7,462 млрд. лв.)

Повече за динамиката на лошите кредити може да намерите в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Към Омбашиата преди 11 години
апък на такива като теб в древния Рим са им режели главите
35
0
 
4
 
! Отговори
с. преди 11 години
Съвсем скоро гадните банки ще дадат фира!Независимо,че управляващи и депутати се скъсват да им правят евала!Защо от целия ЕС само в България няма закон за фалита на физическите лица!????Докога права ще имат само кредиторите!???И докога законодателството ще толерира свинщините на тия ***!?Фалирай!
34
0
 
3
 
! Отговори
benevolent преди 11 години
при над 10 млд лв лоши кредити банковата система в българия не е солвънт (трябва дълго време да са с отр. печалби) заттова изтеглиха чужждите капитали. Забележете как действа картелът - първо раздава кредити на ниски лихви с намерението после да ги увеличи. Сега събраха депозити на високи лихви с намерението да си изтеглят техните средсва от рисковата система. Ще се учудите ли на масови тегления на депозити и фалити на банки? convergingtechnology.eu/threats-for-developing-countries/
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма страшно има Пици за всички!!!!!!!!!!!!!!
32
2
 
8
 
! Отговори
съдещ банка преди 11 години
Лошите кредити ще намалеят, когато повече хора се престрашат да съдят банките заради незаконно вдигане на лихвите. Разните измислени комисийки отказват да защитят ощетените потребители на банкови услуги, защото според тях нямало реална полза за потребителите от осъдена банка : https://facebook/photo.php?fbid=442734995745878&set=o.118503631508052&type=1&theater
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Daylight200 паунда на седмица. МИНИМУМ 100 заминават разход !!! Със 100 паунда как се живее ? Като скот се живее. В мизерията..
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В най-скоро време цялата монетарна система ще се срине. За тези времена мислете. Банките са електронни бастиони на новия световен ред. Всичко е въздух под налягане. парите са средство за контрол на масите.
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо не си остана в Обединеното кралство? Сигурен съм че са те чакали с отворени обятия, кола, работа и жилище. Тъкмо да спестиш интелигентните си коментари на хората в тук. Като толкова те кефи махай се обратно. А който мисли че лоши кредити има само в БГ да прочете малко. Яовек като тегли кредит да мисли как ще го плаща след това. "Теглили го за да имат децата им жилище хората", по голямо клише от това здраве му кажи.
28
13
 
20
 
! Отговори
Daylight преди 11 години
Хаха, каква световна криза бе Анонимен?Ти не си в ред.Върнах се наскоро от Обединеното кралство.Кризата им е, че не могат да си купят последен модел кола, минимума с който живеят е 200 паунда на седмица като заплата.От тях квартира 65-70, 30 -за храна и остатъка го бутат за алкохол, залагане на еврофутбол и каквото ти дойде на ум.А хранителните продукти са в пъти по евтини.Да не говорим за техниката.Там телефона ми е 120 паунда, тука 550 лева.Не говори за кризи като не знаеш как стоят навън.
27
8
 
9
 
! Отговори
ммм преди 11 години
верно са предсказали маите...2012 е края на света за банкерите,за тиквите и за картофите... както са измислили тези хартийки парите така и ще изчезнат и никой няма да ги ползва след време :) защото хартийките не се пият и не се ядат... а тези който ги имат не знаят как се сее полива и копае и е си умрът от глад,Гроб ни върнаха в първобитния строй само не знам защо още не са обявили банкова криза и фалирала България ! 24 % са си доста лоши кредити...
26
2
 
46
 
! Отговори
леле преди 11 години
Някои да е чувал за Закон за фалита на физическите лица?Знам,че само в България го няма.Мои познати в Гърция останаха без работа и онявиха процедура за фалит като граждани за да си спасят апартамента.Обясниха ми,че банката е застраховала кредита и след такавапроцедуура си получавала парите от застрахователя,а хората си запазват жилището.
25
12
 
14
 
! Отговори
ураааа преди 11 години
след 3 месеца лошите кредити ще са 70 % , а около януари очакваме 99 % от кредитите да са лоши защото на българина ще му е писнало на к*ра от цялата скапана управа и ще спре да плаща каквоти и да е...замислете се не е ли по-добре тия пари да ги дадем за ядене и пиене вместо на банки,вик,топлофикация,оператори.. тиквата нали това иска да ни върне 300 години назад...ми да му до дадем всички марш по купони никой да не плаща нищо и да не бачка да ги видим от къде ще крадът тогава !
24
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее Бойко Борисов
23
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще плащате до живот за тарикатлъка всички без изключение като се почне от младите и безкрайно глупави семейства и се стигне до любителите на хай-лайфа.Ще плащате кредита до живот, защото не можете да фалитате и задълженията могат да бъдат отписани в БГ след минимум 10 години пак по предложение на ГЕРБ.
22
1
 
16
 
! Отговори
ан преди 11 години
КАКВО НАПРАВИХА ДРУГАРИТЕ ПИШМАН УПРАВЛЯВАЩИ ЗА ДА СЕ СПРЕ РАЗПАДАНЕТО НА МУТРЕСТАНИЯ? НИЩО. ДРУГАРИТЕ СИ ГЛЕДАТ СОБСТВЕНИЯТ ИНТЕРЕС. ПОЗНАВАТЕ ДРУГАРИТЕ ПРОКОП-ИЕФ КУРУ-МБАШЕВ И ТРАЙ-КОВ. КОЙТО Е ГЛЕДАЛ НОВИНИТЕ ПО ТВ7 ЗНАЕ ЧЕ ГОРЕ ИЗБРОЕНИТЕ ДРУГАРИ СА НАПРАВИЛИ ЕДНА ДАЛАВЕРКА В ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК. ЗАТОВА ТОКА ЩЕ СТИГНЕ АСТРОНОМИЧЕСКИ ЦЕНИ. ТЕЗИ ЦЕНИ ЩЕ ГИ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ МАГАРЕТА В МУТРЕСТАНИЯ. И ДОКАТО СИ ЩТРАКАМЕ ПО КЛАВИЯТЮРИТЕ И БЛЕЕМЕ КАТО ОВЦЕ ИМА ДРУГАРИ КОИТО СА НИ СЛОЖИЛИ ШАПКАТА.
21
5
 
29
 
! Отговори
Банка Антинари преди 11 години
24% лоши кредити другари означава, че кредитните инспектори в т.н Банки не са били компетентни или са пладнешки разбойници. Тяхната вересия ще я плащат читавите кредитополучатели чрез високи лихви по кредитите. Затова в барутника стойността им е два пъти по-висока от нормалните държави. Алчни и крадливи банкови служители в симбиоза с алчни и крадливи брокери от фирми за имоти докараха народа до просешка тояга.
20
2
 
46
 
! Отговори
Нормално е ! преди 11 години
През последните три години са фалирали 27 000 фирми. Към днешна дата в окръжните съдилища има поискана несъстоятелността на 4721 фирми, отделно от тях собствецини са обявили ликвидация на 11243 фирми. Междуфирмената задлъжнялост възлиза над 152 млрд.лв., което означава, че фирмите са декапитализирани. От друга страна пълна мизерия, безработица, увеличени цени на всичко...Няма как да се обслужват кредитите. Интересно, на всичкото това отгоре сме отличници на ЕС. Ка да е.е човек нашата мама ?
19
2
 
39
 
! Отговори
SUPER преди 11 години
Както върви лошите кредити ще достигнат 100%Продължавайте да мачкате народаи чакайте да намалеят лошите кредити.
18
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма нищо чудно че растат - в бойкоикономиката е така. Едно време овцете изяли хората сега магистралите.
17
19
 
19
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
в древен рим който не можел да си плаща заемите са го продавали в робство, трябва да се върне тая практика. изгодна е за всички - неоправния длъжник получава господар който да взема решения вместо него, а кредиторите си получават парите. робството е най-прогресивния обществен строй