"Булгаргаз": Цената на газа ще се запази през лятото

Внася окончателно предложение в ДКЕВР след месец
Обновена: 10 май 2013 22:49 | 10 май 2013 22:47, Веселина Йорданова
17
"Булгаргаз": Цената на газа ще се запази през лятото
Снимка: архив, Булфото

"Булгаргаз" не очаква промяна в цената на природния газ за третото тримесечие, става ясно от съобщението на газовата компания. По закон "Булгаргаз" трябва да публикува един месец преди официалното си заявление в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) какви промени иска по отношение на цената на газа.

Още по темата

От съобщението става ясно, че компанията ще внесе искане за цена на природния газ през периода юли - септември от 630,94 лева за хиляда кубични метра (без акциз и ДДС). Основание за това искане е съотношението лев/долар на валутните пазари, както и цените на алтернативните на природния газ горива на международните пазари и изискванията на нормативните актове за регулиране на цените.

Окончателното предложение на “Булгаргаз“ ще бъде оповестено при внасяне на предложението в ДКЕВР на 10 юни. Регулаторът трябва да реши до 1 юли какви промени ще направи.

При определянето на цената на природния газ за второто тримесечие ДКЕВР изненада газовата компания и наложи по-сериозно намаление от поисканото. Промяната стана факт въпреки опасенията на ръководството на "Булгаргаз", че по-сериозното намаление може да разклати финансовата стабилност на компанията.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Пръдлю Посеркофф преди 10 години
Газовете се случват, най вече в червата ...
11
0
 
1
 
! Отговори
Vapros? преди 10 години
Ami ako pravia mnogo sport i si stegna gaza niama li da mu se digne stoinostta? Az mislia che da, vse pak ste izglejda po dobre v danki ;)
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще се запази, ако доларът и или петролът не поскъпнат. Всичко зависи от спекулантите в Ню Йорк и Лондон.
9
0
 
4
 
! Отговори
SuperMuzzy преди 10 години
А цената на тока?...защо не го кажете не е тайна от 1 юли тока скача с 20% .,или по лесно е като минат изборите?!На народа му писна...и изобщо не ми е трудно да позная че тази година ще имаме нови избори!..и този път ,Велико народно събрание!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
булгаргаз - самото име говори за поредния монополист. държавен.
7
0
 
5
 
! Отговори
Somebody преди 10 години
Че тя цената на газта трябваше да падне, а не да остава същата! Нали Борисов много се радва за великия дговор с Газпром, дето намколко си процента остъпка имало! А после какво стана - Руския газ в Германия по-евтин! Лъжат всичките!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам как цената стана 1,20 , аз също се отказах да ползвам газ , въпреки че имам изградена система от доста време Трябва тези които доставят да се замислят,защото ще си изгубят битовите потребители Другото което ме дразни е отчитането на три месеца и изравнителните сметки Толкова ли е трудно да се отчита всеки месец и човек да си плаща потреблението веднага Сега до маи-юни вървят изравнителни от зимен период Много по удобно ми е да платя три зимни по 200лв , отколкото наведнъж 600
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вкарах газ преди 5 години тогава цената за краен потребител беше 65 стотинки със ддс акциз всичко последните 2 год, стана 1 и 20 лв, и аз се отказах сега съм на дърва и ток много по евтино ми излиза някой да ми обясни как от о,63 ст, цената става 1,10 лв, към момента кой прибира тая огромна разлика
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам и ГАЗ и климатици , последните години карам на климатиците и ми идва по-евтино дали от големия СОР , дали от изолацията не знам Бих си ползвал Газ-а , ако обаче е по-евтин - сега тук ми обявяват 630лв за1000кубика или 0.63 на кубик , слагат му ддс и акциз и към мен като краен потребител ми идва 1.20лв или 1200 лв за 1000куб.метра Жалко че нямам комин в къщи , иначе щях да си карам на дърва Като доиде зимата и изпадам в стрес
3
1
 
2
 
! Отговори
Ганьо преди 10 години
Ако не се запази цената на газа,направо ще е в газъ , ви .
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До го духат.100 кв.м жилище на ток 750 лв/мес,на газ - 450 лв/мес,на въглища-280 лв/мес плюс топлата вода,на дърва - 220 лв/мес плюс топлата вода.ПАК ЩЕ СИ ГОРИМ ДРЪВЦА,ВЪПРЕКИ,ЧЕ "ДЪЛБОКО ЗАГРИЖЕНИТЕ"ЗА НАРОДА ПОЛИТИЦИ И ДУПЕДАТИ ОТДАВНА ЗАМИСЛЯТ ДА НИ УДАРЯТ ЖЕСТОКО.После пак гласувайте за Боко,Цвъко,Станипишко и останалите "бетонирани"на държавната ясла уядалници и тетки с дебелите сметки.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗИМАТА ПАК ДЪРВО А ? ПАК САМОЗАПАЛВАНИЯ,ПАК СТАЧКИ,ПАК ОСТАВКИ МИЗЕРИЯ И ГЛАД,ЕГАТИ СЛАБИТЕ ПОЛИТИЦИ,Е ЗА ТВА НЯМ,А ДА ГЛАСУВАМ