Обсъждат облагането на парични потоци към офшорни зони

Искането е от страна на работодателските организации
1 юли 2013 18:41,
1
Обсъждат облагането на парични потоци към офшорни зони
Снимка: Reuters

Работодателските организации предлагат да бъде въведен данък, с който да се облагат паричните потоци от България към офшорните зони. Предложението обаче тепърва ще бъде обсъдено и няма решение по него.

Това съобщи днес финансовият министър Петър Чобанов по време на извънреден брифинг в ресорното министерство, на който бяха представени мерките, които ведомството ще предприеме във връзка със снемане на административната тежест към бизнеса.

"На този етап не се ангажираме с обещание за подобен данък. Но ако бъде прието, това би било нещо много новаторско", заяви финансовият министър.

Чобанов представи и останалите предложения на работодателите, като допълни, че те също ще бъдат предмет на широка дискусия, дори с представители на синдикатите.

Работна група ще направи задълбочен анализ на нужните законодателни промени, които да облекчат работата и развитието на бизнеса у нас. Нейната цел ще бъде да преразгледа предложенията на бизнеса и с нейна помощ някои от тях да бъдат приоритизирани.

"Спешно трябва да се преразгледат всички такси и отпадането на онези от тях, които не са вписани в закона, както и да няма немотивирани актове", уточни Чобанов, като допълни, че това е по изрично искане на бизнеса.

Сред останалите предложения на работодателите са ясно регламентиране на сезонния труд, ревизия на единното платежно нареждане, както и ревизия на данъка по депозитите.

"Важно е да се потърсят и мерки, които да помогнат за по-отговорното издаване на актове към бизнеса", посочи още Чобанов.

Още икономически новини можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
БРАВО! отдаван трябавше да се направи!