БЕХ търси инвеститори

Холдингът пласира емисия облигации
Обновена: 24 окт 2013 13:43 | 24 окт 2013 13:43,
2
БЕХ търси инвеститори
Снимка: архив, Reuters

От началото на следващата седмица Българският енергиен холдинг (БЕХ) ще започне срещи с потенциални инвеститори за емисия облигации, съобщи Bloomberg. Агенцията се позовава на свой източник, пожелал анонимност, но не дава повече подробности за планираната емисия.

Припомняме, че в началото на март от компанията съобщиха, че планират изтеглянето на облигационен заем, с помощта на който да покрият задълженията, свързани със строителството на АЕЦ „Белене“.

Държавната компания одобри офертите на две банки – Citigroup и Raiffeisen Bank, които да представят проспектите й. От БЕХ съобщиха преди месеци, че облигационната емисия ще бъде на стойност около 250 млн. евро за срок от пет години.

От Bloomberg коментират, че акцията на БЕХ идва в момент, когато много компании от развиващите се пазари търсят инвеститори. Те ще се възползват от прогнозите, че Федералният резерв няма скоро да спре своята стимулираща програма за американската икономика, което оставя и свободни пари на пазара.

Един от печелившите от тази ситуация например е „Газпромбанк“, част от руския гигант „Газпром“. Според информацията на Bloomberg банката е успяла да пласира петгодишни облигации на стойност 1 млрд. евро.

Заради бюджетната криза в САЩ, Федералният резерв прецени, че спирането на стилумите за икономиката трябва да бъде отложено. Очакванията са то да бъде активирано през пролетта на 2014 година.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
za xartia v darjava ot tretia sviat kato balgaria pari ne davame nito pak za xora vtora raka.
1
1
 
6
 
! Отговори
Ха ХА ХА преди 10 години
Какви инвеститори?! Търси спонсори за 5% намаляване на тока!