България и Сърбия обмислят общи туристически пакети

Наши износители ще могат да търгуват повече с Белград догодина
0
България и Сърбия обмислят общи туристически пакети
Снимка: архив, Ройтерс

Създаването на съвместни туристически пакети между България и Сърбия обсъдиха вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева и сръбският министър-председател Ивица Дачич.

Бобева участва в Сърбия в Шестата енергийна регионална конференция, съобщиха от правителствената информационна служба.

Разгледан е и вариантът за евентуално споразумение между българското и сръбското икономическо министерство в областта на туризма. Вицепремиерът Даниела Бобева е разговаряла с премиера Дачич и за изграждането на газовата връзка между България и Сърбия.

На срещата е било постигнато съгласие за възможността от 1 януари догодина да се либерализира търговският режим за българските стоки в Сърбия.  „Това ще даде допълнителен тласък за увеличаване на българския износ. Българските износители ще могат да търгуват повече със Сърбия от следващата година“, заяви Даниела Бобева.

Вицепремиерът отбеляза, че България не само подкрепя европейската перспектива на Сърбия, но и ускоряването на този процес. Тя посочи, че страната ни е готова да подпомага по-нататъшната интеграция на Сърбия, включително чрез междуинституционални проекти.

По време на срещата е била обсъдена и възможността да се проведе съвместно заседание между двете правителства, на което да се дискутират политиките за реформи в двете страни и европейската интеграция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари