Спад на инвестициите отчита ресорната агенция

Най-много са инвеститорите от САЩ, Европа и Азия
10
Спад на инвестициите отчита ресорната агенция
Снимка: БулФото-архив

Спад на инвестициите през тази година отчита Българската агенция за инвестиции.

Размерът им до август тази година е бил 771 млн. евро, а миналата година реализираните инвестиции са били 1,104 млрд. евро, съобщи директорът на агенцията Светослав Младенов пред журналисти във Велико Търново. Окончателните данни ще бъдат ясни в края на годината.

Общият брой на новите инвеститори през последното тримесечие е 48, за цялата минала година броят им е бил 163, предаде БТА.

Шефът на БАИ съобщи, че до края на годината ще бъдат реализирани шест заявени инвестиционни намерения, предимно в химическата индустрия.

Той посочи, че най-голям е броят на чуждестранните инвеститори от САЩ, Европа и Азия. Според него те предпочитат България, защото страната ни е във валутен борд, член е на ЕС и има добре уредено законодателство.

През миналата година за популяризиране на България зад граница са били отпуснати 3,5 млн. лв. От тях са усвоени 1,2 млн. лв. за рекламни материали, филми и форуми в страната и чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
вуте преди 10 години
За сметка на това частните инвестиции по бьлгарското черноморие и родопите не намаляват./б.р-имотите на долорес арсенова/
7
0
 
3
 
! Отговори
В. Златев преди 10 години
След неуспешния старт на старото сметище в Ботевград, фабриката за RDF *** се премести в урбанизираната територия на гр.Правец и сега си работи на воля там. Генерираният от община Правец ***, не запълва капацитета на фабриката, която е с производителност 200 т/ден, но тя си работи необезпокоявана от никого!Фабриката е разположена до помпената станция за питейна вода и на 30 м от водоизточник за обществено ползване, от който си наливат вода и хора от други населени места, на 1300 м от кметството!smotri/video/view/?id=v25710237942
6
0
 
3
 
! Отговори
ИТИ преди 10 години
Тц-Тц тия от Марс грам инвестиция не направили.Язък.
5
0
 
6
 
! Отговори
wert преди 10 години
а африканските другари? те не инвистират ли ?
4
5
 
1
 
! Отговори
гай баньо преди 10 години
До АнонименАйде друг път раздирала се от протести...разправяй ги на баба ми.
3
0
 
11
 
! Отговори
az преди 10 години
i po zle 6te stane s tiq bokluci v parlamenta
2
3
 
10
 
! Отговори
Кофражист преди 10 години
Намалява броя не на инвеститорите а броя на спекулантите. Като цяло никога не е имало инвеститори а само спекуланти!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви инвеститори,какви 5 лева???тя икономиката ни е в застой,страната се раздира от протести.Не виждам при тази несигурна среда,кой ще се навие да прави инвестиции...Тъжно,но факт:((