Възрастта и стажът за пенсиониране - във фризера

Най-интересното от света на бизнеса според редакторите на Investor.bg
Обновена: 8 ное 2013 17:28 | 8 ное 2013 17:18,
1
Възрастта и стажът за пенсиониране - във фризера
Социалният министър Хасан Адемов. Снимка: БТА
България

Днес парламентът замрази възрастта и стажа за пенсиониране - 60 години и 8 месеца за жените и 63 години и 8 месеца за мъжете и осигурителен стаж от 34 години и 8 месеца за жените и 37 години и 8 месеца за мъжете.

До лятото на 2014 г. пък ще бъдат готови оперативните програми за новия програмен период на Европейския съюз (ЕС) 2014-2020 г.
 
Борсата
Според анализаторите на Карол Капитал Мениджмънт SOFIX и пазарите oт Източна Европа като цяло са с най-голям потенциал за растеж. От началото на годината родният индекс се представя изключително силно сред водещите борсови индекси в региона.
 
По света

Европейският комисар по търговията Карел де Гухт бе обвинен в укриване на данъци. Подобно разследване започна и родната прокуратура - срещу вече бившия заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров, който според източници на БНР е напуснал страната.

Германия, Китай и Великобритания публикуваха данните за състоянието на търговското им салдо.

Агенция Standard & Poor's пък предупреди Индия, че може да да понижи кредитния й рейтинг до ниво junk, ако следващото правителство на азиатската страна не представи надежден план за справяне с ниския икономически растеж.

Рейтинговата агенция днес реши да понижи кредитния рейтинг на Франция заради липсата на реформи. Перспективата пред рейтинга обаче беше определена като "стабилна".
 
Между другото

Apple оглави списъка на най-скъпите марки в света. Стойността на марката възлиза на 104,3 млрд. долара - близо два пъти повече от стойността на който и да е друг бранд на планетата.

Google вдигна завесата над Nexus 5 - телефоните, изработени по спецификации на търсачката. Facebook пък реши да преработва бутона "Like". Вижте с какво и как.
 
Дебатът

Въпросът ни към вас в последния ден от седмицата е свързан с пенсиите и пенсионната възраст – ще ви засегнат ли промените в Кодекса за социално осигуряване и как (положително или отрицателно)? Отделяте ли средства за допълнително доброволно пенсионно осигуряване, с които да си помогнете финансово след пенсиониране? Мненията ви очакваме на info@investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
делеп депутат преди 10 години
вдигнете цената на тока тихомълком с 100%,така икономиката на страната ще се стабилизира и хората ще бъдат по щастливи.Минималната заплата трябва да се замрази поне още 5 г. на 310 лв .