БНБ пуска в обращение сребърна монета "Бачковски манастир"

Монетата ще се продава на касите на БНБ за 66 лв. с ДДС
15 ное 2013 22:05,
7
БНБ пуска в обращение сребърна монета "Бачковски манастир"

От 18 ноември, понеделник, Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета "Бачковски манастир".

Монетата ще се продава на касите на БНБ за 66 лв. с ДДС.

Тя е в тираж от 3000 броя и номинална стойност 10 лв. На лицевата й страна са изобразени в вляво - реплика на чудотворната икона "Богородица умиление" от Бачковския манастир; вдясно - номиналната стойност "10 ЛЕВА", годината на емисията "2013", емблемата на БНБ с годината "1879" върху лентата; в полукръг - надпис "БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА".

На обратната страна са изобразени Бачковският манастир, два ангела с икона на Богородица от стенописа над манастирската порта и околовръст - надпис "БАЧКОВСКИ МАНАСТИР УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО".

Автори на художествения проект са Евгения Цанкова и Пламен Чернев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
А защо не е покажете от двете страни, ако е някоя глупост ще ни изпратите в "тялото" да гледаме подробности а тук нищо, все пак сте 'Днес бг" нещо нормално за Вас.
4
0
 
1
 
! Отговори
kroun преди 10 години
уфффффф поне мааалко професионализъм.... по принцип като се говори за монети от сребро, злато, платина и т.н хората задължително споменават теглото. Тройунция(около 30грама), грамаж... тука няма братче! Ще гадаем сега.. какво ще пуска бнб.
3
0
 
1
 
! Отговори
Levchev преди 10 години
BAN - fin.spetzialisti imat i druga idea "Batak " emisia?! Skoro?!
2
1
 
1
 
! Отговори
Неее преди 10 години
Не обръщайте внимание на забележките, правилно си е изписана думата. Има си речници за тази работа. "Обращение" и "обръщение" са две различни неща и съответно за тях си има две различни думи.
1
5
 
2
 
! Отговори
Ела преди 10 години
Моля,поправете "обращение" с обръщение!