Кабинетът подарява по 50 лв. на пенсионерите за Коледа

Най-интересното от света на бизнеса според редакторите на Investor.bg
Обновена: 18 ное 2013 18:15 | 18 ное 2013 18:15,
35
Кабинетът подарява по 50 лв. на пенсионерите за Коледа
В документ от 20 хил. думи Комунистическата партия на Китай разкри 60 планирани задачи за реформи на десетилетието. Снимка: Ройтерс
България
Хората с пенсии до 251 лв. включително ще получат по 50 лева допълнително по Коледа, като помощта ще достигне до малко над 1 млн. пенсионери.
И една не толкова проиятна новина... Билетите за влаковете ще поскъпнат средно с 5% от 1 януари догодина. Тогава ще бъде въведено и новото разписание.

През септември износът на България на месечна база е спаднал най-много сред страните членки на Европейския съюз. Тревожна или не е статистиката за месеца, оставяме да прецените. На годишна база обаче експортът нараства с 6,7%.

Борсата
Предстоят промени в състава на Съвета на директорите на Българска фондова борса АД и Централен депозитар АД. Наскоро отново се заговори за тяхната приватизация. Каква ще бъде промяната – предстои да разберем най-късно на 14 януари 2014 г., за когато е свикано общото събрание на акционерите на БФБ АД.
Нашият колега, анализаторът Мариян Йорданов, разпали читателите с неговото мнение за инвестициите и съветите за успешно управление на личните финанси.
По света
Освен университетите в България, и тези в Гърция се превръщат в арена на протести. Висшите училища излизат на стачка срещу съкращенията и по-специално - срещу прилаганата от правителството антикризисна мярка за включване в "схема на мобилност" на трудещите се, които най-вероятно впоследствие ще бъдат уволнени.
Същевременно в страната, която въведе редица антикризисни мерки в Гърция – Германия, преговорите за съставяне на правителство навлизат в решителна фаза.
На извънредна пленарна сесия пък днес Бундестагът обсъди шпионския скандал и последните разкрития на Едуард Сноудън.
Между другото
На пазара на суровини и виртуални валути се случват интересни неща. Петролът навлезе в най-дългия си мечи пазар от 15 години, а биткойнът се изстреля до над 600 долара за брой.
Гръцката верига магазини Jumbo дебютира на румънския пазар.
Дебатът
Автомобил, жилище, депозит или рискова инвестиция? Как предпочитате да харчите парите си, спестяванията си? Как управлявате личните си финанси и изобщо - умеем ли да го правим добре? Вашите мнения и коментари очакваме на нашата електронна поща - info@investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кабинетът нищо не е подарил на пенсионерите защото пенсиите им са рекордно ниски и окрадени от червените *** и сега ги залъгват с 50лв.като им отпускат малко по малко, колкото да поемат глътка въздух.Не се заблуждавайте,че са подарили нещо!Напротив-ощетени са милион честно работили български граждани!
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки случай един пенсионер заслужава много повече от един социално слаб или бежанец които нямат и ден стаж
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХаралампитоТочно така реагирах и аз
28
0
 
6
 
! Отговори
Харалампито преди 10 години
Подарява ли? Чакайте малко! Един пенсионер е дал за целия си трудов стаж мноого повече от колкото ще му върнат под формата на пенсия. И това ако е подарък....
27
2
 
2
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Както винаги преди падане, червения кабинет раздава пари. Трябва да ви влачат, както влачиха до смърт кучетата.
26
0
 
0
 
! Отговори
MAGD преди 10 години
KATOCTE MNOGO yMNI VÄRVETE DA CE . EB.DETO CAMO SAVISCHDATE
25
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Да е.а благодетеля гаден. С крадени от нас пари си живеехте нашироко а?Всички сте благодетели а ла МУТРАТА....
24
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Нещастни злобни некадърници.Четири години харчехте парите на хората , а сега ви е яд , че им дават по 50 лв.Добра новина....
23
1
 
7
 
! Отговори
Благодетел преди 10 години
Когато аз подарявам нещо го плащам сам,така че, нека и членовете на правителството сами да покрият разходите по обещаното, без да ни натоварват с нови задължения.
22
5
 
5
 
! Отговори
777777 преди 10 години
Давайте на тези кукумицини пари от заработени от труда ни данъци за да ги дават после на телефонните измамници и да казват че са бедни и да гласуват пак за БСП.Бедни,бедни ама дават на измамниците по 8000 ;10000лв. нали са бедни откъде ги имат?Не ги дават на близки,а на измамници и така *** пак печелят от работещите българи.
21
2
 
11
 
! Отговори
Веска преди 10 години
Кабинетът подарява по 50 лв. на пенсионерите за Коледа Добре звучи, стига тези пари да ги имаше, а не да се правят заеми.И тъй като тези пари са от заеми, те се дават с цел се подкупи Электората пак да гласува за КОМУНИСТИТЕ. Така, че този подарък го разглеждам, като ПОДКУП наказуем по закон.Как може да се раздава нещо, което не е в наличност или пък тези пари са завещани от предишното правителство може би.
20
0
 
12
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Кабинета подарява, ще ги връшаме ние, дето бачкаме. Тъй и аз мога да подаря. Ами останалите 950 милиона от заема на кого ще ги подари ?
19
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ГАВРА! 50 ЛЕВА ,НО НЕ ЗА ВСИЧКИ!РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ!!УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИ С 3-% !АФЕРИМ!!МАШАЛЛА!!
18
0
 
13
 
! Отговори
11111 преди 10 години
Подарява?!?!?! Тези хора са си изкарали много повече от 50 пъти по 50 и то не само за празниците!!!
17
3
 
22
 
! Отговори
nedkodd преди 10 години
Със 44 години стаж и пенсия от 270 лв. ще получа от турците и комунистите за Коледа един голям гол ... ? Пожелавам им всички тия *** ако се пенсионират и не са в затвора/защото там хранят и не плащат данъци и наем/ да бъркат в контейнерите и да *** пасейки по улиците-гладни болни жадни жалки отхвърлени от близки и общество,от род и Родина !!! Аз тогава ще бъда на небето ище им пращам SMS . Доживях след 500 години робство турчин да ми определя парите и хляба???
16
2
 
9
 
! Отговори
bai stavri преди 10 години
az za tezi 50 lv li miatah kracholite ot kaspichan do sofia na16ti
15
1
 
16
 
! Отговори
Shark преди 10 години
До tony. нали знаеш че не е виновен този който яде баницата. Ако бяхме народ, а не *** нямаше никой да отиде нито на митинга в София, нито на този в Пловдив. По-голям проетст от това няма, да не ти се отзове никой на минига. Ама не, турците се продадоха за една разходка до София, а пенсионерите - за 50лв. Разберете, нито ДПС мисли за обикновените етнически турци, нито БСП за пенсионерите. Единственото което правите е че тласкате децата и вницути си към Терминал 2.Язък ви на годините,продажници
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ ГИ ДАВА? ДПС И БСП....?НАГЛИ ГАДНЯРИ....ДАВАТ ГИ ТЕЗИ ,КОИТО РАБОТЯТ!!!!!!!БЪЛГАРИ ОПИЧАЙТЕ СИ АКЪЛА КАТО ДОЙДАТ ИЗБОРИ!
13
1
 
22
 
! Отговори
tony преди 10 години
С тези 50 лв. за пенсионери, ДПС и БСП за пореден път показаха че има начин да подкупиш бъдещи избиратели по наистина легален начин.
12
4
 
27
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Тази сутрин гледах репортажа на Бенатова по нова телевизия за хората, които идват на митинга на БСП-ДПС-ДС. Това , което видях ме потресе. ***, турци неграмотни, хора , които си хилят като *** и страшна картинка. Такива хора има в цяла Европа, но никаде техните партии не са управляващи. Тука това е гордост, че си беден, неграмотен, *** и ***. Бог да пази България от БСП-ДПС-Атака-ДС.