Данъчно облекчение за 150 млн. лева

Най-интересното от света на бизнеса според редакторите на Investor.bg
Обновена: 19 ное 2013 17:39 | 19 ное 2013 17:38,
0
Данъчно облекчение за 150 млн. лева
Снимка: Dnes.bg
България

Председателят на парламентарната бюджетна комисия Йордан Цонев съобщи, че работещите на минимална работна заплата (МРЗ) няма да плащат данък върху доходите. Предлага се начисленият и внесен в хазната през 2014 г. данък върху доходите на лицата, които получават минимална заплата, да им бъде възстановен през 2015 г., след като хората подадат данъчните си декларации.

Премиерът Пламен Орешарски уточни, че данъчното облекчение ще струва 150 млн. лв.
 
Министърът на околната среда Искра Михайлова каза, че с 200 млн. лв. от бюджета ще се плащат проекти по спряната ОП „Околна среда“.
 
Вицепремиерът Даниела Бобева коментира, че правителството ще подкрепи всички фирми от частния сектор, които проявят инициатива да насърчат младежката заетост у нас.
 
Борсата
 
Новият основен собственик на Агро Финанс АДСИЦ иска тотална смяна на членовете на Съвета на директорите, като свиква Oбщо събрание с тази цел на 20 декември 2013 г.

СEZ е гласувало с „въздържал се“ по предложенията за намаляване на номинала на акциите и дивидент от 1 000 лв. на акция на Общото събрание на акционерите в ЧЕЗ Разпределение България АД от 13 ноември 2013 г.

По света

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) намали прогнозата си за световния икономически растеж за тази и следващата година, след като развиващите се икономики забавиха темповете си на развитие. Новите очаквания са, че световната икономика ще се разшири с 2,7% през тази и 3,6% през следващата година.

След дълги преговори Европейският парламент одобри многогодишната финансова рамка на Европейския съюз за периода 2014 – 2020 г. Цялостният бюджет за следващите 7 години предвижда 960 млрд. евро поети задължения и 908 млрд. евро плащания.

Между другото
 
Умният часовник на Qualcomm идва в началото на декември.
 
Същевременно "влакчето на ужасите" при биткойните продължава, цената падна под 600 долара. По-рано днес виртуалната валута удари 900 долара.
 
Ако искате да разберете що са това бинарни опции, непременно вижте интервюто с продуктовия мениджър на TRADOLOGIC Мартин Първанов, който ще участва на тазгодишния Forex Forum Investor.BG. Конференцията ще се проведе този петък - 22 ноември.
 
Дебатът

Днешният дебат е провокиран от изказването на председателя на парламентарната бюджетна комисия Йордан Цонев, че работещите на МРЗ може и да не плащат данък върху доходите. Днес ви питаме - как тълкувате това предложение - като стъпка в посока намаляване на данъчното бреме или промяна в съществуващата данъчна система и плавен преход към прогресивно подоходно облагане с необлагаем минимум?

Ако предложението бъде прието, считате ли го за справедливо? Мненията и коментарите ви очакваме на info@investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари