Кабинетът поиска още 88 млн. лева от 10 държавни фирми

Това няма да наруши нормалната работа на компаниите, сочи анализ
14 дек 2013 16:11,
12
Кабинетът поиска още 88 млн. лева от 10 държавни фирми
Снимка: Булфото, архив

Министерският съвет прие постановление, с което поиска от 10 държавни предприятия и еднолични търговски дружества с държавно участие да внесат допълнителни средства в размер на 88 млн. лева в централния бюджет за 2013 година.

Анализите на финансовото състояние на фирмите към края на септември 2013 година показват, че финансовото им състояние е стабилно и те генерират положителен финансов резултат.

Планираните постъпления от разпределението на допълнителни средства от тези предприятия (за сметка на формирани резерви) са в размер на 88 млн. лева, съобщават от пресслужбата на правителството.

Според разчетите предприятията разполагат с достатъчен обем парични средства. След внасяне на предвидения размер от допълнителни средства в централния бюджет нормалният режим на тяхната работа няма да се наруши, показват анализите. Няма да бъде нарушена и провежданата инвестиционна политика на дружествата.

Мярката засяга ДП „Ръководство на въздушното движение”, ДП „Пристанищна инфраструктура”, „Южноцентрално държавно предприятие” – Смолян, „Югозападно държавно предприятие” – Благоевград, „Северноцентрално държавно предприятие” – Габрово, „Летище София”, „Пристанище Бургас”, „Пристанище Варна”, „Терем” и „Агенция дипломатически имоти в страната”.

Още новини от икономиката и политиката четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Емил Димитров преди 10 години
Повечето коментари са негативни, но в момента държавата не получава почти нищо от горите. ГЕРБ (Емил Димитров) създадоха 6-те държавни горски предприятия и чрез фирми източваха огромни средства. Предприятията отдават на фирмите сечта и повечето от тях (особено ЮЦДП) са на огромна печалба. За да намалят печалбата правят разходи (коли от Гриша Ганчев) вдигат си заплатите, огромни премии всяко тримесечие, ваучери, дрехи и мн. други. И само 10% данък от печалбата в бюджета. Така, че е оправдано.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vesko02Точно така е. Уж уволняват за декапитализиране и загуба като в ТЕРЕМ, а после го до закопават с
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Законни мутри.Доят,стрижат и е.....
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Взимат парите, за да ги дадат на тютюнопризводителите. Щото това дето произвеждат е полезно за здравето на хората и няма нищо общо както с тютюнопушенето, така и с елктората на ДПС, които гласуваха против.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Де що има пари ще бъдат изхарчени!!!
5
2
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
До ВетеринарТи си умен и интелигентен човек затова си обикновен" ветеринар",ако беше *** ще си във властта.
4
1
 
17
 
! Отговори
Ветеринар преди 10 години
Нямаше ли да е по-добре вместо да се прибере печалбата от тези държавни предприятия,тя да се инвестира в разширяване на тяхното производство,наемане на още работници и следващата година да реализират още по голяма печалба?Това ли са мерките на правителството за борба с безработицата?В едно частно предприятие печалбите се влагат в подобряване и разширяване на производството и конкурентноспособността.Много скоро и тези предприятия ще затънат в дългове,защото ги източват без да инвестират в тях.
3
2
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Управляват ни обикновени крадци.Колкото по бързо го осъзнаем ,толкова по добре.
2
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Можеха да приберат 1/3 от печалбата на ЕРП-тата, ако боко и дянко не бяха продали 3 по 33% държавни дялове.
1
3
 
26
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Доят от където могат, колкото може.