Ново намаление на тока няма да увеличи износа

Илиян Василев: Очевидно няма никаква логика в ДКЕВР
Обновена: 21 дек 2013 11:49 | 21 дек 2013 11:49,
18
Ново намаление на тока няма да увеличи износа
Снимка: Bulgaria On Air

Новината за евентуално ново намаление на цената на тока от началото на следващата година енергийният експерт Илиян Василев коментира с думите, че това е поредната победа на „големите сили над големия разум”.

“Очевидно няма никаква логика в ДКЕВР. Те се изживяват като заместващи пазара”, заяви в ефира на Bulgaria On Air Василев.  Според него е крайно време да се сложи край на усилията в името на някакви псевдосоциални позиции определени институции да се опитват да заместят пазара.

„Достигаме до едно такова равнище на крайно неразбиране на процесите в сектора и до покриването им с политически цели”, допълни още енергийният експерт.

„Някой в парламента казва: Ние намаляваме, а казвате ли, че енергийната система не може да се самоблансира”, допълни той.

Експертът посочи още, че според предоставената от ДКЕВР информация намаляването на цената за пренос ще стимулира производителите и търговците. Реалният ефект според Василев ще e по-скоро увеличаване на преноса на румънски ток през България, отколкото ръст на износа от България, „тъй като износът не е функция на едно хронично надуване”.

По думите на енергийния експерт случващото се в сектора все повече клони към форсирани разпродажби и минаване на „шокови терапии, които много силно напомнят за 1996 година”.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ценатокДКЕВРBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Тези докато недокарат България до нова "Виденова зима" няма да мирясат.Онези "специалисти" тогава останаха ненаказани и за това я докарахме пак до това положение.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Илиянчо е енергиен лобист, експерт е по защита на незнайни задкулисия, които го пращат да се изказва по медиите след всяко полезно за народа решение в енергетиката.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Енергийния експерт господин еди кой си=лобист на еди кой си!В България експерти отдавна почти няма!Има политици,мутри,олигарси и лобисти,експертите отдавна емигрираха!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
енергийният експерт Илиян Василев коментира с думитеЕнергетиката като икономически отрасъл е широк спектър от дейности!!!В коя сфера на енергетиката е експерт господинът?:-технологичен експерт в енергетиката-експерт по ресурсите в енергетиката-макроиномически/микроикономически експерт в областа на енергетиката-експерт по пазарно ценообразуване в енергетиката-експерт по логистика и дистрибуция в енергетикатаВ какво е експерт?Или абе не питай,щом казваме,че е експерт значи е такъв!!!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Продавайте на олигарсите ток от собствените им слънчеви централи. На залез и при безветрие им спирайте тока. Банки, заводи, офиси и домакинства на собственици на ВЕИ-та - продавайте им собствения скъп ток. Да се запише ВЕИ-то като заводска централа към другите фирми на олигарха.
11
6
 
9
 
! Отговори
ceci_ преди 10 години
"енергийният експерт Илиян Василев" Добро начало на статията, добре е да се предразположи читателя, да му се каже нещо забавно, интересно. В случая виц. Много добро решение!
10
5
 
12
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
Резултатът ще е фалит на НЕК, която до момента е с 600 милиона задължения и те растат непрестанно.
9
6
 
15
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Спомнете си какво се опита да направи Виденов навремето, и какво се случи накрая.Сега тези тръгват по същият път.
8
8
 
17
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Комунизъм=режим на тока, глад и мизерия.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цената на тока може и трябва да поевтинее и това се налага от свободния пазар.За да се повишава цената с 10-20-30 %,трябва на годишна база да съществува експоненциално(постоянно) покачване на потреблението на ел .енергия с 10-20-30 % съотвено.При свиваща се икономика и демографски срив това едва ли се случва.Потреблението е почти едно и също на годишна база.Произв. разходи на водните елцентрали са почти постоянни,на тези с въглища също.Кое налага повишаване на цената тогава????
6
6
 
17
 
! Отговори
"експерт" преди 10 години
Никой в България няма право да се нарича експерт, все много знаещи експерти ни докараха на последно място в Европа и на 70-то и нещо място в света.
5
11
 
13
 
! Отговори
Цървуля преди 10 години
Стига бе *** тоя верно ли е енергиен експерт?Ми то тогава аз съм Айнщай.Въпросното лице е неграмотен платен ***
4
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според него е крайно време да се сложи край на усилията в името на някакви псевдосоциални позиции определени институции да се опитват да заместят пазара.ТАКИВА КАТО ТОЗИ СА ЗА ВЪЖЕТО!!!
3
5
 
21
 
! Отговори
"експерт" преди 10 години
Ако частните въглищарки,слънчасалите и изперкалите токаджии си намерят сами пазар на конкурентни цени,а държавата се отърве от половината хрантутници накацали по разни измислени постове като "врабци на гумното",цената на тока може да падне на половина!
2
13
 
14
 
! Отговори
huqvei преди 10 години
До Анонименебати "експерта" - намалили тока с 0,00001 стотинки и вече надава вой, че приятелските фирми няма да може да изнасят ток за 1 цент на киловат
1
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със сигурност сме с най-много "експерти" на глава от населението в целия свят... Аман вече!!!!!!!!