Обама залага на високотехнологични паркове в САЩ

Идеята му е да свърже производителите и компаниите с науката
16 яну 2014 12:19, Елена Кирилова
5
Обама залага на високотехнологични паркове в САЩ
Барак Обама. Снимка: архив Ройтерс

Американският президент Барак Обама обяви, че ще бъде създаден нов публично-частен високотехнологичен парк в Северна Калифорния. За целта ще бъдат отделени 70 млн. долара от федералния бюджет.

Идеята е паркът да свързва производителите и компаниите с науката. Изследванията в областта на новото поколение електроника, енергийна ефективност и мощни електронни чипове ще попаднат във фокуса на проекта. Целта ще бъде създаване на по-малки и по-ефективни електронни устройства.

Проектът е част от усилията на държавния глава да даде тласък на индустрията, тъй като смята, че тя е основният инструмент, който може да повиши доходите на средната класа.

Преди следващите избори президентът полага повече усилия в сферата на икономиката, особено след провала на проекта Obamacare през миналата година.

Новата идея на Барак Обама е свързана със създаването на мрежа от общо 45 високотехнологични парка. Планира се те да бъдат разположените в различни част на САЩ.

За всичко това са необходими средства от Конгреса. Той от своя страна не показва голям ентусиазъм за подобни инвестиции.

Държавният глава настоява, че подобен тип проекти ще доведат до иновации, създаването на нови индустрии, работни места и ще повишат доходите на средната класа. По думите му, ако планът бъде осъществен, САЩ могат да повишат износа си.

„Трябва да възстановим американската мечта, да дадем шанс на всеки, който иска да работи, да я постигне“, коментира Обама.

Подробности по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Ел преди 10 години
Ето,това е и нашият път !
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
maimun
3
4
 
8
 
! Отговори
IIvanoff преди 10 години
"Целта ще бъде създаване на по-малки и по-ефективни електронни устройства." - такива, които да могат да се имплантират лесно ли ?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
2
5
 
5
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Лявомислещият мозък нищо не може да създаде, може само да отдели и да изхарчи нещо от федералния бюджет.
1
3
 
4
 
! Отговори
ZABOBOL преди 10 години
DOBRE KAZANO> USPEH!