Откриването на мола до IKEA в София се отлага за есента

Налагат се промени в строителството заради нуждите на веригата Notos
Обновена: 20 фев 2014 15:43 | 20 фев 2014 15:28, Миглена Иванова
23
Откриването на мола до IKEA в София се отлага за есента
Снимка: Sofia South Ring Mall

Откриването на Sofia Ring Mall – търговския център до IKEA на Околовръстния път на София, се отлага за септември, съобщават от Trigranit Management Corporation - компанията, която управлява мола, за онлайн изданието europe-re.com.

Първоначалните планове на инвеститорите - Fourlis Group и Danaos Group, бяха търговският център да заработи през 2013 г. Миналата година обаче Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на Sofia Ring Mall, обяви при представянето на целия проект за нов квартал в района на търговския център и IKEA, че откриването му се отлага за пролетта на тази година.

Според Trigranit забавянето се дължи на необходими корекции в строителството заради нуждите на ключовия наемател в мола – гръцката верига Notos, както и заради развлекателния център. Освен това идеята на инвеститорите е търговският център и веригата да отворят врати едновременно, а не молът да работи известно време, а веригата да открие магазина си по-късно.

Notos - най-голямата верига универсални магазини в Гърция, ще открие първия си магазин в България. Концепцията на обекта на компанията в Sofia Ring Mall – магазин в магазина, също е новост за страната ни.

Магазинът на веригата в търговския център ще е с площ около 6 хил. кв. м и ще предлага около 60 марки дрехи, 20 бранда аксесоари и обувки и над 100 марки парфюмерия и козметика.

Зоната за забавления също ще заема площ от около 6 хил. кв. м Това ще е най-големият подобен център по рода си в страната.

Инвестицията само в Sofia Ring Mall и IKEA възлиза на около 120 млн. евро. В търговския център ще има над 200 магазина, игрална зала, кино и паркинг с над 3 500 места.

Сред другите наематели в мола са веригата за облекло H&M, хипермаркетите Piccadilly и Technomarket, вериката тип „направи си сам“ Mr.Bricolage, мебели Явор, New Look, Intersport и други брандове.

Още новини за пазара на имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
10010 преди 10 години
До DoomТова е в Малинова долина. На 2-3 спирки от Младост, доста е удобно за живеещите в южната част на София.
18
2
 
4
 
! Отговори
Градски преди 10 години
В началото нямах нищо против моловете, но след като станаха вече сигурно 10 ми дойдоха малко в повече. Заради моловете страда градската среда. Много магазини в центъра фалираха. Много сгради в центъра, които иначе биха могли да се облагородят запустяха. Отделно тези молове освен да ни правят още по- материални и лесни за манипулиране друго не правят. Банките спонсорират строежите на молове. А вместо например някой инвеститор да построи един голям закрит парк с палми и растителност, но уви...
17
0
 
9
 
! Отговори
Lili преди 10 години
Продадохме Витоша за жълти стотинки- IKEA,"молове" - най хубавите поляни в подножието на Витоша заминаха- жалко. Е ,пак комунистите изкупиха за жълти стотинки тези поляни и са ги продали на Гърцит!Жалко-не си цениме природата.
16
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Така де, до 5: Всъщност ти си ***. :)П.С. Сори 2, ти си пич.
15
1
 
0
 
! Отговори
Ники преди 10 години
До 2: Ти си ***. :)
14
1
 
14
 
! Отговори
xaxa преди 10 години
До фсбАбе работя в мол. И в най-слабите дни хората оставят толкова много пари , че това че сме бедна нация на моменти си мисля , че е просто лъжа...
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
молове, в които българите само през 2011 г. са инвестирали 6,5 млрд. лева.
12
2
 
9
 
! Отговори
Деян преди 10 години
Мол до Мола мила моя майнольо. За чии... ги строят тез хамбари, като са празни? Какъв е икономическия смисъл от многото Молове в рамките на един град? Освен прането на пари, разбира се.
11
5
 
10
 
! Отговори
фсб преди 10 години
хаха броя на моловете е пропорционален на обедняването ни, колкото по-беден и изстрадал става народа, толкова повече молове, логиката я няма никаква, вече станаха 7-8 мола в софия, май ше ходим само да се топлим там и да гледаме витрините хаха
10
2
 
12
 
! Отговори
До 13 преди 10 години
Какъв монопол бе пич, никой не те кара да ходиш там. Вие от АТАКА знаете едно и също и само повтаряте. Трябва и да се мисли понякога.
9
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вън монополите от България.Стига ограбване на бедния народ.Всички молове да са български.Само АТАКА ще го направи
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-любимото ми е да видя, как някой пише "пазаря", вместо "пазарувам"...хайде една малка проверка в правописния речник и вече по-спокойно можете да обиждате на "селянин" :D
7
10
 
12
 
! Отговори
Мдааа преди 10 години
Каква огромна инвестиция за нещо, което може да се събере на един сървър с онлайн магазин и 100GB дисково пространство и един логистичен център с 2 декара склад от сандвич панели за съхранение на стоката, паркинг и рампа за товарните бусове и тирове, за зареждане на склада и експорт на закупените стоки.
6
6
 
7
 
! Отговори
IVo_1 преди 10 години
До Анонимен 1 То па като гледам пък от твоя коментар на какво лъха... джибри и застоял въздух, ми е ясно що само седиш и плюеш по форумите. Моловете са за всички ако ти не може да си го позволиш и си на принципа гроздето е мисело щото е високо, по-добре си спести коментарите и глупостите дето ръсиш.
5
6
 
46
 
! Отговори
Моладжия преди 10 години
Не знам как ще спя. Отркиването на мола се отлага?! Без мол не мога. Искам мол. В София няма молове. Искам мол и в природен парк Странджа.
4
25
 
26
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
Ами качи в планината - кеф ти Витоша, Рила, Стара планина - там никъде няма молове. Трева, цветя, дървета колкото искаш! Може да скачаш по дърветата и да рупаш трева и банани на воля!У Долно Камарци също няма молове, а трева и кози колкото искаш!Къш към природата!Аман от диви хора в градовете дето ги влече дивото!
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е сега сън няма да ме хване!
2
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само молове откриват, нищо друго. Да направят един красив парк с цветя или някоя друга красота или пък нещо полезно, моловете стигат.
1
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...20 бранда аксесоари...други брандове... КОЛКО КРАСИВА БЪЛГАРСКА ДУМА ,,бранд,, ,точно както уЙкенд а иначе - още едно безмислие което ще *** плодородна българска земя.Нека тези които са ходили в Гърция разкажат има ли там плодородна земя.Важно е обаче стадото да ,,пазари у мола,,