Откриват редовна линия по направлението Бургас – Поти

Лайнерът ще е най-големият кораб по дестинацията в Черно море
14 авг 2014 16:03, Надежда Бочева
9
Откриват редовна линия по направлението Бургас – Поти
Новият лайнер. Снимка БТА

Редовна линия по направлението Бургас – Поти ще заработи от 15 август. Фирмата оператор Port Bulgaria West пуска в експлоатация най-големия кораб, опериращ на територията на Черно море – "Дружба" по дестинацията, съобщи компанията.

Модерният лайнер ще превозва туристи и товари към бързоразвиващите се пазари на Грузия и Руската Федерация.

"България трябва да си върне позициите на важно кръстовище, на връзка между Изтока и Запада”, каза собственикът на новата линия Цветелина Бориславова вчера при откриването й. Според нея реализацията на проекта е от стратегическа важност не само за Бургас, а и за страната.

„Коридорът, който формираме, благоприятства превоза на товари от Южна Европа за Русия, защото всеки друг алтернативен вариант е много по-дълъг и скъп”, каза Огнян Рaйчев, изпълнителен директор на фериботната линия.

Всеки петък, на базата на седмичен график, "Дружба" ще отплава по дестинацията Бургас – Поти – Бургас. Разстоянието ще бъде преминавано максимум за две денонощия.

Лайнерът има капацитет да превозва близо 140 тежкотоварни автомобила и 90 леки коли, а самите пасажерски кабини са разпределени в три категории. В рамките на проекта предстои да се включи и руско пристанище.

Port Bulgaria West е акционерно дружество, което управлява пристанище за обществен транспорт, разположено в североизточната част на Бургаския залив. Годишно портът обработва над 200 000 тона цитрусови плодове, цветни метали и стомана, течни товари, изключващи нефтени, гипсови изделия и др.

Още икономически новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
До Частен корабЗаради подобни приказки за наркотици и ***, един белокос *** беше осъден преди 2 дни да плати 200 бона на Борисов.Дори и да е истина, те съветвам да си мериш думите и да не лепиш етикети без доказателства.За твое добро просто.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много милиарди окрадоха Боко и Цветелина от простия и гол БГ-народец.Могат да си купят още няколко пристанища и фериботи.Мдааа ...
5
2
 
3
 
! Отговори
асд преди 9 години
галактика , много документални филми за световни конспирации гледаш . пробвай на некъф друг жанр , например прон , ще ти се отрази добре .
4
1
 
1
 
! Отговори
Разширение : преди 9 години
Цветелина Бориславова е вложила в морския бизнес 50 милиарда евро.Купили са второ риболовно транспортно пристанище - основано през 1952 Черноморски риболов.Всеки петък кораба- ферибот ще пътува по маршрут:Бургас - Поти- Новоросийск -Иличовск - Бургас.Предстои разширение на маршрута - до Турция и Гърция!Мулти милионери ???
3
3
 
1
 
! Отговори
Частен кораб преди 9 години
Тези Бориславови , са собственици на кораб и пристанище.Бойко Борисов си вложи част от парите от наркотиците ! То да беше само от наркотици !
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отново безумия в очакванията !Няма как да се очакват руски товари ,тъй като руски автомобили не могат да влязят на територията на Грузия по маршрут Сочи-Сухуми -Поти. Те ще трябва да влизат в Грузия през Владикавказ, ка катерят планината, после да катерят още една планина за да стигнат ПОТИ. Те стигнали ли са Поти ,никой не може да ги накара да се натоварят на скъпия ферибот ,като могат лесто да пресекат Турция покрай черно море и да стигнат България.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последно, на кого е кораба, на Боко или на Цеца?!